Master
59.2997
Some_one : Rica etsem, yazdığım cümlelerden bana ne anladığını açıklayabilirmisin? Ben yarım saattir ne diyorum, sen ne diyorsun. Ben stones hakkında konuşmuyorum. Diyorum ki sana, bir sunucu(herhangi bir sunucu), 1 yıl veyahut isterse 10 yıl açık olsun, oyuncu yoksa bu bir başarı değildir. Yazılımcıların takdir'ini kazanmak hiç önemli değildir, önemli olan oyuncuların takdirini kazanmaktır. Sen şimdi A diye bir çikolata firmasının sahibisin, ben ise B diye bir çikolata firmasının sahibiyim. Senin çikolatan hiç satmazken, benimki deliler gibi satıyor. Bende sana diyorum ki; ''ya patron senin çikolatan mükemmel, leziz birşey ya, böyle devam edin''. Ama yinede senin çikolatan hiç satmıyor. Yani ben seni her ne kadar takdir etsemde, sen hala zarar ediyorsun ve çikolatan satmıyor. Bunun için ne yaparsın? Formülünü değiştirirsin ve yeniden insanlara sunarsın. Formülünün değiştiğinide, reklamlarla duyurursun, yoksa müşteriler değiştiğini bilmez. Yada senin çikolatanı takip etmez. Umarım anlatabilmişimdir.

Ayrıca ufak bir bilgilendirme olsun; reklam herşeydir. Sen reklamı olan bir çikolatayımı alırsın, yoksa adını hiç duymadığın bir çikolatayımı alırsın. Reklamlar insana, aldığı üründe ki güveni verir. İnsanlar ister istemez düşünür, ya bunlar zararlı iş yapmazlar, sonuçta reklam için dünyanın parasını harcıyorlar der ve ona güvenerekten o çikolatayı alırlar. Örnek bal reklamları, kaç insan kazıklandı... Ama hala alan alıyor. Yani bu işler biraz maddisel güç gerektirir. Bu güç yoksa, çevren olacak ve o çevreyle ayakta tutunabilceksin.

Neyse kolay gelsin, başlığı kirlettiysem affola.

Aradhell seni msnden eklemiştimde, herhalde çevrimiçi olmuyorsun. Projende başarılar.

Not: Tekrardan videoyu beğendim, ayrıca ''staff kadromuz yok bebeem'' süper olmuş =)

Edit: https://www.youtube.com/watch?v=qfHujFaOqA8 video linki

Reklam mantığıyla olaya yaklaşırsak işin içinden çıkamazsın. Ne firmalar var adını sanını duymadığın reklam yıldızı olmayan ama diğerlerinden kaliteli. Çok reklamı var, çok tanınıyor diye kaliteli olacak diye bir şey yok. Hiç tanınmıyor, alınmıyor, reklamı yok diye de kalitesiz olacak diye bir şey yok. Zaten kendin de örneklemişsin bal reklamlarıyla neleri kaldırdı adamlar sahte balları satarak. Onlar kendilerini ispatlamış mı oldular şimdi? İnsanların duygularını kullanarak sömürdüler. UO da aynen böyle.

Revolution geçen yıla kadar reklamla mı o hale geldi. Fatalwar vardı eskiden bilir misin bilmem onun hiç kimse reklamını yapmadı ama 300 oyuncuyla 4 yıl açık kaldı. Sonralarda çalkansa da ortalama 100'ün altına inmedi. Bu ülkede Erathia gibi bir sunucu 500 oyuncu gördü. Ötesini örneklemenin gereği yok. İş koyun sürüsü mantığını yakalayabilmekte. Onu yakalarsan kral olursun. Yakalayamazsan Stones gibi laf yersin.

Stones bana göre kaliteli ve kendisini fazlasıyla kanıtlamış bir sunucudur. Başkasına kendisini kanıtlaması gerekmediğini de 1 yıldır yaptıklarıyla gösteriyor. Ama elbette kanıtı oyuncu sayısında bekleyenler için bir şey ifade etmez bunlar. Onlar sadece oyuncu sayısı ve kazandıklarına bakarlar. Zevk almak onlar için 3. plandadır.
ben stonesta player olarak oynadım ve benim takdirimi kazandı bana göre kaliteli ve başarılı bir sunucudur gerek sistemleri gerek staff kadrosu gerek oyun akışı herşeyiyle tam puan alıyor benden beğenmiyorsan beğenmiyorum de git kardeşim. Başarılıyı biraz açalım yanlış anlaşıldım çünkü, player yönünden başarısız ve bana göre hak ettiğini alamayan bir sunucu fakat diğer saydığım yönlerden gayet başarılı bir sunucudur. Ayrıca burda hepimiz türk playerının beynini iyi biliyoruz ne skill kasmaktan anlar ne başka bir halttan(elbette istisnalar vardır) o yüzden buranın playerıyla bir sunucunun başarısını ölçmek çok mantıklı değil. Bu benim kişisel düşüncem katılmakta veya katılmamakta özgürsünüz tartışma ortamı yaratmayalım. Başlığı sabote etmeye çalıştığınız çok belli lütfen biraz saygılı olun.
Not: Fikirlerim size saçma veya aptalca geliyor olabilir normaldir böyle bir durumu buradan bildirmek zorunda değilsiniz.

@viola
sanırım "arz" yerine rica demek istediniz çünkü arz bir üst makamlara edilir.
@Slothere

Zaten reklamın amacıda budur. Kitleyi kendine çekmek. Bal reklamlarıyla ne kadar insan dolandırıldı. Bunu doğru bulmuyorum ama adamlar iyi satış yaptı. Satış demek, para akışı demek. Sonuçta para onlara aktımı, aktı.. Ha reklamlar olmadanda bir kitle yaratılabilir mi, yaratılabilir. Mesela Fatalwar vb. sunucularda kendi çevreleriyle büyüdü. Fatalwar'ın sahibi ömer bey'in internet kafesi olduğunu duydum. Bir internet kafe sahibininde, o dönemlerde yapamayacağı kitle yoktu. Malumumuz, 2002-2006 yılları arasında internet kafelerde yer bulmak imkansızdı. Zaten teknoloji geliştikçe, ekonomi büyüdükçe herkesin evinde birer pc oldu. Yoksa herkes yine internet kafelere muhtaçtı. Gerçi çevre yapmak için illa bir internet kafe sahibide olmak gerekmez. Ama bunu es geçmemek gerekirki çevre oldumu, reklama ihtiyaç duymazsın. Çevren yoksa mecbur reklam yapacaksın. Stones'i ben burada kötülemiyorum ama doğruları olduğu gibi yanlışlarıda var. Burada birçok oyuncu oynuyordu, 30 gibi kitlesi vardı. Bu oyuncular buradan neden gitti? Bunu bir önce sorup, tartışmak gerekir. Sonuçta bu sunucu 1 yıl boyunca 0 çekmedi. Sonra düşüş yaşadı, neden, niçin??

@nuker

Yorum yok..
Umarım başarılı olursunuz Kolay gelsin iyi şanslar dileğimle.
@nuker teşekkürler uyarın için
rahatsızlıklarını bildirdikleri takdirde kaldırırım videoyu
Some_one : @Slothere

Zaten reklamın amacıda budur. Kitleyi kendine çekmek. Bal reklamlarıyla ne kadar insan dolandırıldı. Bunu doğru bulmuyorum ama adamlar iyi satış yaptı. Satış demek, para akışı demek. Sonuçta para onlara aktımı, aktı.. Ha reklamlar olmadanda bir kitle yaratılabilir mi, yaratılabilir. Mesela Fatalwar vb. sunucularda kendi çevreleriyle büyüdü. Fatalwar'ın sahibi ömer bey'in internet kafesi olduğunu duydum. Bir internet kafe sahibininde, o dönemlerde yapamayacağı kitle yoktu. Malumumuz, 2002-2006 yılları arasında internet kafelerde yer bulmak imkansızdı. Zaten teknoloji geliştikçe, ekonomi büyüdükçe herkesin evinde birer pc oldu. Yoksa herkes yine internet kafelere muhtaçtı. Gerçi çevre yapmak için illa bir internet kafe sahibide olmak gerekmez. Ama bunu es geçmemek gerekirki çevre oldumu, reklama ihtiyaç duymazsın. Çevren yoksa mecbur reklam yapacaksın. Stones'i ben burada kötülemiyorum ama doğruları olduğu gibi yanlışlarıda var. Burada birçok oyuncu oynuyordu, 30 gibi kitlesi vardı. Bu oyuncular buradan neden gitti? Bunu bir önce sorup, tartışmak gerekir. Sonuçta bu sunucu 1 yıl boyunca 0 çekmedi. Sonra düşüş yaşadı, neden, niçin??

@nuker

Yorum yok..

sorun o. dolandırarak mı yapalım illa ? iyice işlemiş içimize valla gayet normalmiş gibi dolandırın ama reklam yapına getiriyonuz ha.
Banned
-3
viola : https://www.youtube.com/watch?v=llNd0KUCu1o

Şöle bir çalışma yaptım umarım hoşunuza gider :)
Güzel olmuş filmin adı nedir ?
Game of Thrones 2. sezon 9. bölüm :)

https://i50.tinypic.com/20b02e0.png

Bu konu viola tarafından düzenlendi(2012-06-06 06:58, 12 yıl önce)
Stones Uo 15 Haziran saat 17:00'de tekrar sizlerle olacaktır...

Yenilenen sistemleri, kaliteli oyuncu kitlesi ve başarılı kadrosuyla birlikte ne olursa olsun kapanmayacağını bir kez daha kanıtlamış olan Stones Uo'da 15 Haziran Cuma günü saat 17:00'de sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız...
Herkesi bekleriz arkadaşlar...
4 gözle bekliyorum!!!
- Yabancı oyuncular için ingilizce dil desteği eklendi, oyun içi ve sitede ingilizce dil seçeneği eklendi. İngilizce https://stones.gen.tr/wiki oluşturuldu.
- Özelleştirilebilir evler, artık siz de kendi evinizi kendiniz dizayn edebilirsiniz.
- Evinize vendor kiralayıp, eşyalarınızı satışa sunabilirsiniz.
- Cursed Amulet, Staff of Magi gibi eşyalar kaldırıldı.
- AOS ve üst sürümlere ait silahlar kaldırıldı. (Bowlar dışında)
- Silah bonusları alışılmış düzene daha yakın hale geldi.
- Level 4 ve 5 hazine haritalarında power ve vanq. çıkma ihtimali arttı.
- Artık runebook\'lar recall scroll ile şarj edilebilir.

Tüm bunların yanında, Android tabanlı uygulama kullanıma sunuluyor, karakterinize, satıştaki eşyalarınıza ve diğer oyuncuların satış listelerine, ve karakterinize gelen mesajlara telefonunuz üzerinden erişebilirsiniz, cevap verebilirsiniz.

Devamı ve tüm ayrıntılar için, https://stones.gen.tr/forum/posts/10385/

Restart ile başlangıcımız, 15 Haziran'da .
Silindi
Banned
0
Aradhell:
https://stones.gen.tr/wiki oluşturuldu.

Inanılır gibi değil, yaklasık 10 dakikadır geziyorum wikide gerçekten türkiyede kaliteyi arttırmayı bırakmışsınız artık, yani şu bakışta türkiyede ki sunucuların kalitesi sizin yanınızda mesamesi okunmaz hale gelmiş.

Gösterdiğiniz emek saygıya değer gerçektende bravo.

Her ne kadar player sayısı 50 üstünü geçememiş olsada, her ne kadar hak ettiğiniz yere gelememişte olsanız, yılmadan her geçen gün inanılmaz şeyler ortaya koyuyorsunuz.
Tek diyebileceğim;

BRAVO

Master
59.2997
Wiki çok iyi olmuş. Dil desteği de güzel. Daha bu sunucuya kendini kanıtlamamış diyen tipler var :)
hayiirlisi olsun diyelim o zman(.)(.)
Bol şans.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.