Some_one : Rica etsem, yazdığım cümlelerden bana ne anladığını açıklayabilirmisin? Ben yarım saattir ne diyorum, sen ne diyorsun. Ben stones hakkında konuşmuyorum. Diyorum ki sana, bir sunucu(herhangi bir sunucu), 1 yıl veyahut isterse 10 yıl açık olsun, oyuncu yoksa bu bir başarı değildir. Yazılımcıların takdir'ini kazanmak hiç önemli değildir, önemli olan oyuncuların takdirini kazanmaktır. Sen şimdi A diye bir çikolata firmasının sahibisin, ben ise B diye bir çikolata firmasının sahibiyim. Senin çikolatan hiç satmazken, benimki deliler gibi satıyor. Bende sana diyorum ki; ''ya patron senin çikolatan mükemmel, leziz birşey ya, böyle devam edin''. Ama yinede senin çikolatan hiç satmıyor. Yani ben seni her ne kadar takdir etsemde, sen hala zarar ediyorsun ve çikolatan satmıyor. Bunun için ne yaparsın? Formülünü değiştirirsin ve yeniden insanlara sunarsın. Formülünün değiştiğinide, reklamlarla duyurursun, yoksa müşteriler değiştiğini bilmez. Yada senin çikolatanı takip etmez. Umarım anlatabilmişimdir.
Ayrıca ufak bir bilgilendirme olsun; reklam herşeydir. Sen reklamı olan bir çikolatayımı alırsın, yoksa adını hiç duymadığın bir çikolatayımı alırsın. Reklamlar insana, aldığı üründe ki güveni verir. İnsanlar ister istemez düşünür, ya bunlar zararlı iş yapmazlar, sonuçta reklam için dünyanın parasını harcıyorlar der ve ona güvenerekten o çikolatayı alırlar. Örnek bal reklamları, kaç insan kazıklandı... Ama hala alan alıyor. Yani bu işler biraz maddisel güç gerektirir. Bu güç yoksa, çevren olacak ve o çevreyle ayakta tutunabilceksin.
Neyse kolay gelsin, başlığı kirlettiysem affola.
Aradhell seni msnden eklemiştimde, herhalde çevrimiçi olmuyorsun. Projende başarılar.
Not: Tekrardan videoyu beğendim, ayrıca ''staff kadromuz yok bebeem'' süper olmuş =)
Edit: https://www.youtube.com/watch?v=qfHujFaOqA8 video linki
Some_one : @Slothere
Zaten reklamın amacıda budur. Kitleyi kendine çekmek. Bal reklamlarıyla ne kadar insan dolandırıldı. Bunu doğru bulmuyorum ama adamlar iyi satış yaptı. Satış demek, para akışı demek. Sonuçta para onlara aktımı, aktı.. Ha reklamlar olmadanda bir kitle yaratılabilir mi, yaratılabilir. Mesela Fatalwar vb. sunucularda kendi çevreleriyle büyüdü. Fatalwar'ın sahibi ömer bey'in internet kafesi olduğunu duydum. Bir internet kafe sahibininde, o dönemlerde yapamayacağı kitle yoktu. Malumumuz, 2002-2006 yılları arasında internet kafelerde yer bulmak imkansızdı. Zaten teknoloji geliştikçe, ekonomi büyüdükçe herkesin evinde birer pc oldu. Yoksa herkes yine internet kafelere muhtaçtı. Gerçi çevre yapmak için illa bir internet kafe sahibide olmak gerekmez. Ama bunu es geçmemek gerekirki çevre oldumu, reklama ihtiyaç duymazsın. Çevren yoksa mecbur reklam yapacaksın. Stones'i ben burada kötülemiyorum ama doğruları olduğu gibi yanlışlarıda var. Burada birçok oyuncu oynuyordu, 30 gibi kitlesi vardı. Bu oyuncular buradan neden gitti? Bunu bir önce sorup, tartışmak gerekir. Sonuçta bu sunucu 1 yıl boyunca 0 çekmedi. Sonra düşüş yaşadı, neden, niçin??
@nuker
Yorum yok..
viola : https://www.youtube.com/watch?v=llNd0KUCu1oGüzel olmuş filmin adı nedir ?
Şöle bir çalışma yaptım umarım hoşunuza gider
Aradhell:
https://stones.gen.tr/wiki oluşturuldu.