ApachiStyle,
Üyelerimden birisi bu linki attı diye özellikle baktım. Dürüst olmak gerekirse baya bir saçmalamışsın. Kinin var, nefretin var başka da bir şeyin yok. Laf dalaşına girmeyi sevmem ama boş yere bir sunucuyu karalamaya çalışmak, daha doğrusu çabası göstermek anlamsız olduğu kadar gereksiz bir harekettir.
Ahlaksız yöneticiler var demişsin, ahlaksızlığın bir örneğini kanıtla. Bir şey sun ortaya. Kafana göre insanlara ahlaksız gibi tanımlamalar kullanmanın anlamlı bir yanı, akıllıca bir tarafı yoktur.
Araştırmam/araştırdım gibi garip cümleler, ne yaptığını belli etmeden "Hem cool durayım hem de inceden laf atmaya çalışayım" çabası ile bir metre öteye gidemezsin. Offline bilişimden 60 tlye ben makine almışım? Sunucuya ödediğim paraları, önceki datacenterdan apar topar çıkıp DGN datacenterı üzerinde çalışan bir firma ile anlaşmamı, faturalarımı maşallah benden iyi biliyorsun. Fakat gel gelelim bu kadar az teknik bilgi ile anca kafana göre insanlara ahlaksız dediğin gibi kafana göre karalama yapmaya çalışırsın. Makine 60tl değil ama günümüz teknolojisinde UO sunucuları çok rahat bir şekilde 60-100 tl arasında aylık bir mebla harcayarak sunucu açabilirler ve yüzlerce kişiye hizmet verebilirler. Bundan seneler evvelinde Doruk.NET'in toplam networkü 16mbit iken, makinelerde 512mb ramler kullanılırken işlemcileri zamanın işlemcilerine göre vasat iken yüzlerce kişiye hizmet verilebiliyordu, şimdi o gösterdiğin VDS'ler zamanın Dedicatedlerını sollar geçer. Maksat ramim fazla dursun, maksat disc alanım fazla olsun diyerek boşa para yığmak, "12 GB Ramli makinemiz var!" demek ve bunu sadece bir UO sunucusu için yapmak akıl kârı bir iş değil. Kullanılmayan donanımın ne oyuncuya, ne sunucuya, ne de yetkililere yararı vardır. Kısacası UO sunucusu için 60tl lik rakamlarda yeter. Gün gelir başkasına kafana göre nefret duyarsın, onlara da gidip 60tllik makine diyerek laf söyleyip boş yere kendini düşürme. Bir de işin komik tarafı Firewall yokmuş bizde. Eh arkadaşım saldırı ver o zaman da kapanı versin Nebula? Maşallah bizim yaptıklarımızı bir biz bilmiyoruz, sırf sen biliyorsun. Firewall yok, makine 50tl, bizler millete milyarlar harcadık demişiz falan? Biraz inandırıcı söyle bu yalanları. Makinede şu an 1gbit firewall var, madem bu kadar araştırmacı gazeteci rolünü seviyorsun Offline bilişim ile konuş 250 tl + kdv ücreti var. Ben o ipyi yurt dışına kapatır ortalama 20-30 yurt dışı oyuncumu mağdur bırakır 20tl harcayıp yurt dışına kapalı ip ile yoluma da devam ederdim. Biz ne kötü insanlarmışız ki 20-30 kişi dahi geri kalmasın diye oturup firewall kiralıyoruz. Bende şimdi kendimden nefret ediverdim.
Sunucuya birisi para yollamış, parası geri iade edilmemişten kastın nedir merak ettim. Kişi bu durumu ne zaman gerçekleştirmiş? Reset öncesi aldığı şeyi kullanıp, harcayıp bütün işlemleri yaptıktan sonra kafasına göre "Benim paramı iade edin" derse iade edilmez. İstersen aldığın bir şeyi oyunda kaybedince para aidesi talebi et? 12 Aralık'tan sonra yapılan bir ödeme ise zaten oyuncularla bizler fazlası ile iletişim halindeyiz direk geri ödemesini yaparız. Bunca zaman ne para gaspı yaşandı Nebula'da ya da insanlar maddi olarak mağdur edildi. Şimdi gelip kullandığın, harcadığın eşyalar için iade istersen iade yapılmaz ki ben böyle bir durum olup herhangi bir yetkilinin "vermiyoruz, istersen oynama" şeklinde cevap vermediğine dahi eminim. Şu an da bütün üst yetkililere sordum böyle bir dialoğa girmediklerini belirttiler. Amaç boş keseden sallayıp laf atmak olunca biz ev, yat paraları da kazanırız, ayakkabı kuyuları bizim evimizde de bulunur. Hayal gücü ne kadar yüksekse o kadar iftira atılır.
Çekilemeyen nokta nedir? Bunca zaman hiç bir sunucuya karşı ne bir kötü ithamımız, ne de düşmanca tavrımız oldu. Kimsenin sunucusuna, oyuncusuna, yapısına karşı negatif davranmayız aksine herkese karşı elimizden geldiğince pozitif davranmaya çalışırız. Sen Nebula'da kim bilir ne sebepten banlandın, kim bilir neler yaptın da kendine yediremeyip Nebula'yı düşman belledin. Belleyebilirsin arkadaşım, senin hareketine karışacak değilim ama böyle komik durumlara düşme. Hani benim cebimden çıkan şeyi çıkmadı sayma, benim yapmadığım şeyleri yaptım sanma, kendi hayal dünyanda yaşama, bir de insani bir rica olarak edepsizlik yapıp insanlara hakaret niteliğinde ahlaksız kelimeleri kullanma. Nebula sana uygun değil ise çarpı işaretine basar yoluna devam edersin. Eninde sonunda bu bir oyundur. Eğlenmek için, boş zamanlarını değerlendirmek için oynarsın. Sana daha fazla söyleyecek lafım yok, bu saatten sonra istediğini yaz istediğini çiz. Kendi hayal dünyanda başarılar derim, umarım insanlara boş yere kin beslememeyi, iftira atmamayı öğrenirsin. Seninle aynı fikirde olmayanlara "düşünemiyorsun, ahlaksızsın, şöylesin, böylesin" demek yerine neden böyle dedi, ben mi fevri davranıyorum, dediklerim ne kadar mantıklı ve doğrudur diye düşün. Emin ol sana yararı olur.
Nebula hakkında genelde tam anlamı ile bilgi olmaksızın yazılır, çizilir. Bunu kimseyi kötülemek için söylemiyorum. Nebula eski Nebula değil, Silencer yok, Nebula hep sade bir sunucu idi sadelikten çıktı gibi genel ibareler var. Senelerdir Nebula içerisindeyim ve platformlara arada bir girdiğimde yazılanları okurum. Nebula hiç bir zaman sade bir sunucu olmadı arkadaşlar. Bleeding vb bonuslar, Ice/Fire robe gibi yapılar, Studded vb deri zırhların craftlara bırakılması, taming yapısının değişmesi gibi açıldığından bu yana pek çok değişiklik yaşadı, yaşamaya da devam eder. Oyun içerisinde ek bir sistem ya da bir yapı düşünülür, kurgulanır ve teorik olarak doğruluğu yetkililer tarafından karar alınırsa pratikte gözlemlemek için oyunculara açılır. Eğer ki pratikte istenilen noktalara ulaşmadıysa yapılan işlem geri çekilir.
PH konusuna gelirsek, PH sevdiğimiz bir durum değil. Fakat 2009 yılından sonra tekrar bütün hesapları silme kararı aldıktan sonra PH açmadan insanlara tekrar oynayın deseydik o zaman gerçek anlamda haksızlık etmiş olurduk. Bizim zaten taban olarak bir oyuncu yapımız var. Kimisi akşamları 2 saat girebiliyor, kimisi günde 10 saat UO'ya zaman ayırabiliyor. Oyuncular ile iletişime geçip süreyi 1 ay gibi uzun bir vadeye yayma kararı aldık. Böylece akşamları 2 saat giren kişiler de karakterlerini hazır edebileceklerdi. Fakat başlıkta PH'ı kötüleme üzerine yorumlar gördüm. Dürüst olmak gerekirse arkadaşlar senelerdir PH olmadan açılan bir sunucu hatırlamıyorum ya da PH kapalı derken bizim arada bir açıp kapattığımız Power Hour sürelerinden daha kolay gain alındığını gözlemledik. Türkiye'de her açılan sunucuda ve var olan sunucuda PH varken Nebula'da açılınca PH kötü şey demek biraz yanlış geliyor bana. Biraz daha açarak yorum yaparsanız benim açımdan da çok iyi olur belki göremediğimiz bir noktayı görürüz. Fakat durum Nebula PH açık olmayan tek sunucuydu şimdi o da açtı ise yukarıda bahsettiğim sebep yüzündendir.
Multiye değinenler olmuş. Multi conenctore çift tıklandıkça açılmıyor ama sanki öyle açılıyor gibi bir izlenim sezdim

Bir kişinin multi açabilirmesi için sanal sunucu olarak bölmesi gerekli ya da evindeki başka bir laptop vb bilgisayar ile bağlanması gerekmekte. 580 online görmüş iken bizim saydığımız multi hesap sayısı 100 civarıydı. Kimisi gerçekten arkadaşıyla oynayan insanlar kimisi multi açmış kişiler. Bizde 3. hesap açıp para kasma gibi durumlara girişen oyuncular zaten bizler tarafından işlem görürler. Bunu oyuncularımızda biliyor. Multi dediğimiz şey UO'nun ilk zamanlarından bu yana var. World Of Warcraft'ından tutun geriye kalan neredeyse bütün oyunlarda Multi engeli dahi yok. Sonuç olarak multinin tek zararı para kazanmadır, bizde de bu durum yasak. Kimlerin sanal makine ile girdiğini ve neler yaptığını zaten kayıt ediyoruz. Multi hesaba birden bire kötü, pis diye bakmak aynı evden oynayan oyunculara ya da iş/okul sebebi ile bu dönemde aktif olamayacak arkadaşlarının karakterlerini kasanlara negatif bir etki yaratır.
Başlığı sanırım oyuncularımızdan birisi açmış, platformlara duyurma çabası için kendisine özellikle teşekkür ederim. Destek olan, boş zamanlarında UO ile vakit geçirip eğlenmek isteyerek Nebula'yı seçen arkadaşlara da buradan teşekkürlerimi sunarım. Yanlış hatırlıyorsam affola sanırım forum kullanıcısı olan Syntax aynı zamanda Nebula'daki Syntax. Seninde geliştirici fikirlerin ve sunumun için ayrıca teşekkür ederim.
Yazım hataları mevcut ise özür dilerim, eğer ki istemeden kural ihlali yapmış isem forum yöneticilerinden de özür dilerim.
Bu konu Cyanide_Nebula tarafından düzenlendi(2013-12-21 20:51, 11 yıl önce)