Neophyte
-1.7
Konu amacından saptı kitlenmesini veya adının değişmesini talep ediyorum.
şimdi anlatmak istediğimi yanlış anladınız veya ben yanlış aktardım. benim demek istediğim " aman Türkelere laf atmış, buna mı inanılır " değil hocam bi kere.

Darwin bu teoriyi ortaya attığında bilim şuankiden çok daha gerideydi. kendisi arkadaşına yazdığı mektupta tavuskuşlarının onu çıldırttığını çünkü kendisine bile teorisinin doğru olup olmadığını düşündürttüğünü yazar. bana göre ve birçok kişi için bu teorinin bazı insanlarca kabul edilişinin en önemli nedeni Allah'ın varlığına karşı çıkan en önemli teori olması. ben bunu böyle görüyorum. ayrıca çürük temellere dayanıyor. bu teorinin çürütüldüğünü sizde biliyorsunuz. anlatmak istediğim Darwin'in düşünce yapısı. cahilliğinden söylediğini düşünüyorum Darwin'in bunları. ayrıca ders kitaplarında da genç beyinlere teori olarak değilde resmen gerçek gibi okutuldu. çok yanlış birşeydi bana göre. üstte verdiğim kitapta zaten bu olay tek tek irdelenip, hepsine kanıt sunulmuş ve çürütülmüş. sizin fikrinizede saygı duyarım tabi. sen kimsin dersen, bu tür şeyleri araştırmayı severim, okurum ve değerlendiririm. yani uzman değilim. ama bunları artık ayırt edebilecek olgunluktayız. objektif olarak bakarsak Allah'ın varlığını bi kenara koyup bu teorinin gerçek olmadığı anlaşıldı. kanıtları ve bilimsel dayanağı var. benim bunu inkar etmem için yeterli bi sebep olarak görüyorum.
Darwin teorisini çürüttüğünü düşünen o kadar çok adam, kitap varki. Bilimsel otoriteler bu teoriyi çürütebilselerdi, biz şu an ona teori demezdik. Çürütülen teori, hipoteze geri döner çünkü. Bu yüzden, Adnan Oktar vari çürütmeler beni ilgilendirmiyor. Bilimi de ilgilendirmiyor. Kesinlikle çürütüldü diyorsunuz ama altını çiziyorum Evrim teorisi, hala bir teori. Önemli olan otoritelerin çürütmesidir. Ben Allah'a, Tanrı'ya ya da adına ne derseniz deyin yaratıcıya inanan birisiyim. Evrim teorisine " Kesinlikle doğru " diyemem ama, başka bir bilimsel açıklama yok. Gördüğünüz gibi, evrim teorisini yaratıcıyı red etmek için söylemiyorum. Bu teoriye inanan herkese bu safsatayı yapıştırmanız doğru değil.

Ayrıca Fen kitaplarında Evrim teorisi, diğer 4 ( ya da 3 tam hatırlamıyorum ) teori ile birlikte verilir. İnsanları yanlış yönlendirmeyin lütfen. Ve bu 4 teori birlikte sadece bir ders saatinde TEORİ olarak anlatılır. Kaldı ki Fen dersinde de " Adem ile onun kaburgasından yaratılmış Havva'dan " söz edilmez. Fizik, Kimya, Biyoloji gibi pozitif bilimlerin dini yoktur çünkü, doğrusu da budur.

Olaya felsefik bakacak olursak, evrim teorisini red edip, inanmayanların başlıca dayanak noktalarından biri, evrenin başı veya sonu olmayan bir olgu olamayacağı düşüncesidir. Yani, dünya ya da evren, kesinlikle bir nokta da yaratılmış olmalıdır, çünkü hiç bir şey sonsuzdan gelip, sonsuza gidemez.O halde aynı mantıkla, Tanrı da sonsuzdan gelip, sonsuza gidemez. Bu paralelde Tanrı'yı da bir başka tanrının yaratması gerekir. Onu da bir başkasının. Eğer tanrı sonsuzdan gelip sonsuza gidebiliyorsa, bunu evren içinde söylememiz pekala mümkün olur felsefe açısından.

Diğer bir tez ise, " İnsanlar maymundan geldiyse niye ortalıkta hala maymun var " sorusudur. Bunun cevabını vermeyeceğim, bakalım bilen var mı.
İnsanlar maymundan gelmedi. Maymunlar ve insanların ortak atası olan bir canlı mevcuttu. Geniş araştırmalarımda bunları okumuştum daha doğrusu..
Doğru. Bak, çürütmüş (!) olduk. Nexima umarım ne anlatmak istediğimi anlamışsınızdır.
benim verdiğim örnekle Harun Yahya'nın alakası ne onu anlamadım. kaldı ki şunu kabul ediyorum. din bilimsel teorileri engellemeye çalışmamalı ama buna karşı savlar üretebilir. Darwin'in ispatlanamayan teorisine inanmayanlar "harun yahyacı" oluyorsa dünyadaki bilim adamlarının çoğunluğu aynı tarikatten olmalı. Kendilerine "harun yahyacı" olduklarını anlatmalıyız. Darwinci değilseniz o zaman kesin "harun yahyacı"sınızdır. siz neden bu genellemeyi yapıyorsunuz o zaman?

200 senedir ortalığı karıştıran bir iddaa neden teoriden öteye geçemedi? kim bu teoriya karşı kanıtlarla örnekler sunsa bir kılıf uyduruyorsunuz. genelleme yapmak değildi amacım, ama zamanında (hala da var gerçi) ateistler için propaganda aracı olarak kullanıldı bu teori. sadece içlerindeki boşluğu bilimsel kaynaklara dayandırmak ihtiyacı vardı. dediğiniz şeylerin cevabı var. ama bir örnek vardır bir saraya giriş için 999 kapı açık olsa 1 kapı kapalı olsa kimse o saraya girilmeyeceğini inkar edemez. işte inkarcı devamlı olarak o kapıyı görüp onu göstermek ister. sizin ki bu hesap. Allah'ın varlığına deliller var açıklamama gerek yok bunları sanırım. maddenin termodinamik kanununa göre sürekli yokluğa doğru kayması, kainatın durmadan genişlemesi, güneşin hızla tükenişe doğru yol alması gibi hadiseler, bu alemin bir başlangıcının olduğunu gösteriyor. ben hiç maymunlaşan insan görmedim. henüz hiçbirşey yok iken var olmayı kendi kendine irade edemeyeceğine göre bu var oluş Allah'ın yaratmasıyla gerçekleşmiştir. düşündüğüm şeyin halen arkadasındayım amaç insanların zihinlerini karıştırıp inançlarından soğutmak. evrim türlerin evrilerek başka türlere nasıl dönüştüğünü geçin ilk hücrenin, proteinlerin nasıl oluştuğunu dahi açıklayamaktadır. ayrıca türler arası geçişler fosil kayıtlarında da görülmemektedir. maymundan geldi diye yüzeysel yaklaşmayın diyorsunuz ama sonuçta o sözde "ortak ata" maymun benzeri bir türdür. evrimciler nesli tükenmiş bu maymun türleri ile insan ırklarını insanlar ve maymunların ortak atası olduğunu iddia ettikleri türün insana doğru evrimleşme safhaları olarak gösterirler oysa bunlar "ara tür" değildir. bir de aklıma takılan Din insan çamurdan yaratıldı deyince hurafe olur dimi?

gerçekte Homo Habilis ve Homo Rudolfensis maymun türüdür, Homo Ergaster, Homo Erectus ve Neandethal ise insan ırkıdır. Hiç biri "ara tür" değildir. Bunların bir kısmı da zaten aynı zaman diliminde bir arada yaşamışlardır.
Ben sadece örnek verdim, Harun Yahya takılmaya gerek yok. Ben kimseye Harun Yahyacı demedim. Tanrı'nın varlığına " Bakın Kuran'da bu yazıyor, Bakın ne kadar mükemmel yaratılmışız " gibi kanıtlar hariç, somut kanıtlar yoktur. Zaten olamazda, Tanrı insanın inancıdır. Kanıtlanamaz.

Teori 200 yıldır yasalaşamadı dediniz, doğrudur. Ancak aynı mantıkla 200 yıldır da çürütülemedi. Demogoji yapıyorsunuz, yukarıda " Neden hala maymun var " tarzı sorulara karşı, zaten cevap vermiştim, vermiştik. Darwin insanlar maymundan geliyor demez zaten, insanla maymunun ortak bir atası vardır der. Ayrıca, her şeyin başlangıcı tanrıysa, yani evren sonsuzdan gelip sonsuza gitmiyorsa, tanrı da sonsuzdan gelip sonsuza gidemez, onu da birisi yaratmış demektir bu. Yok eğer tanrı sonsuzdan gelip sonsuza gidiyorsa, evren de gidebilir. Kimse kalkıp, haşa Allah'ı kim yaratacak falan demesin.

Evet, dünya üzerinde 2 tür insan yaşadı. Neandenthal'ler, bizim ırkımız dışındaki ırk. Buzul çağında yaşamış, bünye bakımından oldukça gelişmiş, ancak akıl bakımından zayıf olduğu bilinen bir tür. Kafatasları arkaya doğru ilerlemiş, burunları normaline 3 katı büyüklüğünde, normal bir insanın vücudunun %50 daha kaslı ve büyük hallisini hayal edebiliriz Neandenthal deyince. Ancak burada da bir şey var, hani Tanrı Adem ile Havva'yı tek akıllı varlık olarak yaratmıştı. Tek tür insan olması gerekmez mi, yoksa yarattı da, kuzeye çıkan insanlar EVRİM mi geçirdi ?

Bence, evrim kelimesinden bu kadar korkmak yersiz. Her şeyi Tanrı'nın yarattığını düşünebiliriz, ama her şeyin akla yatkın bir nedensellik ilkesi vardır. Bence, Tanrı evreni mükemmel bir biçimde yarattı ve gerisine karışmadı. Bu paralelde, evrimi de Tanrı yarattı diyebiliriz. Yani, insanlığı tanrı yarattı ama evrim yoluyla. İnsan yaradılışının bilimsel açıklaması budur benim düşüncemce.
Evrimleşme mevzusu bir dallanmadan ibaret olduğu belirtiliyor. Size direkt olarak maymundan gelme denilmez , bir çok dallanma sonucu maymun ve insan bu dalların bir parçası olur. Daha başka varlıkların da evrimleşme tabloları görülebilir..
Boşuna dinsizlerle tartışmaya değmez.İnananda kendine inanmayanda kendine.Ahir zamanda görülecek.Şimdi dünyada boş şeylere kapılıp gidenler.
@Xantier
Konu'nun bu sekil bir hal alacagini bilmen gerekiyordu!.. Adam acmis bir konu orucumuzu actik demis orada konu'nun dagilmasi icin elinden geleni yaptin bence gerek yoktu. Yazdigim ilk yazimda da soyledigim gibi amacin konuyu dagitmaksa basarili olmus oldun ancak!. Bu sana pek birsey kazandirmadi diye dusunuyorum..
Ayrica evrimlesme konusunda senden bir konuya aciklik getirmeni oneriyorum mademki savunuyorsun savundugun seyin arkasinda durmalisin oncelikle evrimlesen bir canli neden bugun evrim gecirmiyor? cevap hazir soyu tukenmis peki soyu tukenmeyen baska canlilar neden bugun evrimlesemiyor ornegin bir maymun neden bugun insanlasmiyor veya bir Okuz neden At veya Fil olamiyor ama yanit yok senin de gormus oldugun gibi bu tur sorulara yanit verilmiyor o yuzden bos tartismalara bir son verelim....
Sen Evrim Teorisine inanirsin bense tek yaradan'a inanirim bir baskasi budist'tir daha baska birileri atesperest'tir burada kimse seni sorgulamiyor sadece konuyu saptirmak istedigini vurguladim konu bu sekilde dagilmis oldu...
Cani arkadasimizin da dedigi gibi O teoriyi baska bir baslik altinda tartisabiliriz....
Xn : Boşuna dinsizlerle tartışmaya değmez.İnananda kendine inanmayanda kendine.Ahir zamanda görülecek.Şimdi dünyada boş şeylere kapılıp gidenler.

O kadar yazdık, çizdik. Sonucunda " Boşuna dinsizlerle tartışmaya değmez " gibi boş bir laf ediyorsunuz. O da güzelmiş. Yazdığım son mesajdır. İsterseniz sövün.
FreeMan : @Xantier
Konu'nun bu sekil bir hal alacagini bilmen gerekiyordu!.. Adam acmis bir konu orucumuzu actik demis orada konu'nun dagilmasi icin elinden geleni yaptin bence gerek yoktu. Yazdigim ilk yazimda da soyledigim gibi amacin konuyu dagitmaksa basarili olmus oldun ancak!. Bu sana pek birsey kazandirmadi diye dusunuyorum..
Ayrica evrimlesme konusunda senden bir konuya aciklik getirmeni oneriyorum mademki savunuyorsun savundugun seyin arkasinda durmalisin oncelikle evrimlesen bir canli neden bugun evrim gecirmiyor? cevap hazir soyu tukenmis peki soyu tukenmeyen baska canlilar neden bugun evrimlesemiyor ornegin bir maymun neden bugun insanlasmiyor veya bir Okuz neden At veya Fil olamiyor ama yanit yok senin de gormus oldugun gibi bu tur sorulara yanit verilmiyor o yuzden bos tartismalara bir son verelim....
Sen Evrim Teorisine inanirsin bense tek yaradan'a inanirim bir baskasi budist'tir daha baska birileri atesperest'tir burada kimse seni sorgulamiyor sadece konuyu saptirmak istedigini vurguladim konu bu sekilde dagilmis oldu...
Cani arkadasimizin da dedigi gibi O teoriyi baska bir baslik altinda tartisabiliriz....

yalniz, evrim deyince siz de abartmayin canim. shapeshifter olaylari degil bunlar, milyarlarca yilda ufak ufak olan seyler. mesela kirilan tirnagin 1.5 gunde degil de 1 gunde uzamasi bir evrimdir. yani olay bir sekilde gelisim. ha kanit ne derseniz, ben canli kanitim. 20'lik dislerim cikmiyor, cunku onlarin gorevi artik koreldiginden vucudum zamaninda evrim gecirmis ve herkeste cikarken bende cikmiyor. boyle ufak seyler de evrim yani.
Bahsettiginiz milyarlarca yil onceki evrimlesmeyi gorenler bugun buna sahitlik mi ediyorla?
Dislerden bahsetmisken bir arkadasimin annesi 54 yasinda 20'lik disleri yeni cikti bunun adina gecikmeli evrim demek mi lazim?
" ben üç yıl biyoloji öğretmenliği biyokimya masterı ve doktorası yapmış öğretmenlik mesleğinden dolayısıyla da evrimle yakından ilişkili olmuş biriyim. söyleyeceklerimi dikkatlice okursanız aklınızdaki bi çok sorunun aydınlanacağı ve bi çok polemiğe nokta koyacağım kannaatindeyim.
öncelikle inanç ve evrim gibi her ikisi de fiziksel olarak kanıtlanamayan bir konuyu birlikte işlemenin hiç bir mantığı yoktur. bu konuyu sabırla okursanız bana hak vereceğiniz kanaatindeyim.
öncelikle şunu açıklığa kavuşturmak istiyorum. ' inanç görmediğine inanmaktır. mükafatıda inandığını görmektir.' yani inanılan kavram ki bu müslümanlıkta Allah(c.c) , hristiyanlıkta Tanrı atezim de tabiat ana gibi karşılıklar bulur. yani inanılan kavram zaten sonsuz bir güce sahiptir. dolayısıyla da bu gün Darwin'in bahsettiği bağlamda bir evrim mekanizması olsa bile sonuçta Allah dilediği takdirde bunu bu şekilde de tasarlamış olabilir. burda bir tasarıdan bahsediyorum çünkü bu mükemmellikte bir sistemin açıklanabileceği tek yol budur. aksi takdirde bunların tesadüfen gelişigüzel oluşmasını beklemek kusura bakmayın ama ahmaklıktan, gerçeklere gözünü kapamaktan, deve kuşu gibi başını kuma gömmekten başka birşey değildir. bilimin evrim teoriisni açıklayamaması gibi inanınlan Yüce Kudretinde fiziki olarak ispatlamamız mümkündeğildir. bunlar ancak tüme varım yöntemi ile ispatlanabilir. yani bu şekilde bir tartışmada kimse kimseye gerçek fiziki bir delil sunamaz.
gelelim Darwin teorisine, bu teori ilk ortaya atıldığından beri hep sahte delillerin ortaya atılmasından dolayı kan kaybetmiştir. hele hele moleküler biyoloji ve genetik olayının ilerlemesi bu teorinin blini kırmıştır. bütün bunlara rağmen teori soğru bile olsa (ki burda tesadüfen değil bir tasarım söz konusudur) sonuçta yine planlanan bir durum söz konusudur. fakat bu tasarlayıcının adını bilim koyamamaktadır. ama bu tasarımcıya bir müslüman Halık derken bir Hristiyan Tanrı demektedir.
bu teori ortaya atıldığında günümüzün en iyi evrimcilerinden biri der ki; Darwin bu teoriyi ortaya atmakla biz ateistlere entellektüel ateist olma yolunu açmıştır. bu teorinin bu kadar kıymet bulmasının sebebide budur. ama buna inanan arkadaşlarıda kınıyor değiliz. çünkü bazen Rabbim nasip etmezse gözünün önündeki reel şeyleri bile göremezsin. işte inancın bilimden üstün olduğu nokta budur. bilim somut deliller ister. fakat inançta bir kalp yeterlidir. bu gün inanç yönüyle bu işe bi çok insan kalbini açabilmişken Darwin teorisi somut olarak ortaya bişey koyamadığı gibi her geçen gün kan kaybetmektedir.
inanmayan insanların allahın varlığını kabul etmekte zorlanmalarının en güzel sebebini şu şekilde açlıklayabilrim. ' insanoğlu her yönüyle sınırlıdır. sınırlı olan ise sınırsızı düşünemez.' yani kabul edilen bir yaratıcı karşısında yeteneklerimiz o kadar sınırlıdır ki bu sınırlar içinde küçücük beyinlerimiz onun büyüklüğünü tasavvur edemez. bunu ancak ve ancak bir kalp içine sığdırabilir.
sonuç olrak inanan ve inanmayan insanların bu konuyu sürekli tartışma konusu haline getirip birbirlerini rencide etmeleri hoş bir şey değil. çünkü sonuç bağlamında her iki inançta bir inanç ve soyut şeyler dayanıyor. inananlar ve inanmayanalar bu işin realite kısmını ölümle birlikte görecekler zaten. onlar gerçeği görecekler ama geride kalanlar hala bu polemiğe devam edecekler. bence herkes inandığı gibi inansın. bu gün bana Darwinin teorisi gün gibi kanıtlansa bile Allaha olan inancımdan zerre kadar birşey kaybetmeyeceğim. veya evrim teorisi çürütülse bile evrim taraftarları hep bir bahaneyle yine bu işi kurcalayacaklardır. onun için bu konu bilimsel değil tamamen ideolojik bir konudur. en azından ülkemizde bu böyle.
saygılar."

alıntıdır.

Xlore, burda size düşüncelerim açıkça anlatılmış. ama benim bildiğim evrim teorisi canlıların oluşumunu ve "evrimleşmesini" tamamen "tesadüf"lere bağlar. Bir anlamda tesadüflere ilahlık atfeder. güçlü-güçsüz türler arası olduğu iddia edilen rekabet ile ilgili, evrimin temelinde ilk canlının (hücrenin) oluşumu vardır ki bu da tamamen tesadüflerle açıklanmaya çalışılır.
Atomlar nasıl organize olup da amino asitleri, amino asitler nasıl organize olup proteinleri oluşturmuştur? evrimin cevabı=tamamen tesadüf. yani yaratıcı olmadığını herşeyin tesadüf sonucu oluştuğunu anlatıyor bir bakıma. bu yüzden katılmıyorum fakat son paragrafınızda ortak düşüncelere sahibiz. o konuda sizin gibi düşündüğümü ilk başlarda belirtmiştim.
FreeMan :
Xantier : Tamam şimdi habertürkteki sansürsüz evrim teorisi özeli izleyin :P

Hala Evrim teorisine Inanan arkadaslarimiz da varmis!..
Olabilir'de ancak!. Bu konuyu dinlendirmekse amacin bence yakisiksiz......
Birakin Insanlar inanclarini diledikleri gibi yasasinlar, sana kimse hangi kanalda hangi program var diye sormamis!..

Vay be freeman , konuyu ben mi uzatmışım ?

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.