Prof. Celal Şengör, Taraf gazetesinden Neşe Düzel&裟in beklenen İstanbul depremiyle ilgili sorularını yanıtladı. Şengör, İstanbul&裟da ne zaman , ne büyüklükte bir deprem beklendiğini, bu depremin şiddetinin ne olacağını, şehrin nrelerinin sağlam, nerelerinin tehlikeli olduğunu anlattı.

Yakın bir zamanda İstanbul&裟da deprem beklediğini belirten Şengör, "Ama istatiki olarak İstanbul depremi İzmit depreminden sonraki ilk 30-50 yıl arasındaki bir tarihte bekleniyor" dedi. İstanbul&裟un Çin&裟deki gibi 7.9&裟luk bir depreme dayanamayacağını kaydeden Prof. Şengör, böyle bir depremde ölü sayısı ve yıkımın çok büyük olacağını ifade etti. Şengör&裟e göre İstanbul&裟daki depremin şiddeti maksimum 7.6 olacak, 50-10 bin arasında insan ölecek ve 40 bin bina da dümdüz olacak.

İSTANBUL&裟UN EN TEHLİKELİ YERLERİ
İstanbul&裟da olması beklenen deprem için modellemeler yapıldığını söyleyen Şengör, bu modellemelere göre depremin şiddetinin sadece bir yerde 10&裟a çıktığını dile getirdi. Modellemelere göre İstanbul&裟da olacak depremi Yeşilköy ve civarında yaşayanlar 10 şiddetinde hissedecek. Diğer sahillerde ise 9 ve 8&裟e düşecek.

Prof. Celal Şengör, İstanbul&裟un en riskli yerlerini de açıkladı. Şengör&裟e göre depremde en fazla tehlike arz eden yerler; Anadolu yakasında Moda, Fenerbahçe ve Üsküdar, Avrupa yakasında ise Haliç&裟in güneyi, klasik İstanbul, Eminönü, Yeşilköy ve civarı. Şengör&裟ün en ilginç tespiti ise Lazlarla ilgili. Şengör&裟e göre genelde İstanbul&裟un Karadeniz tarafına yakın kesimlerinde yaşayan Lazlar depremden en az etkilenecek. "İstanbul Lazlar&裟a kalacak" diyen Şengör, "Buralarda sağlam evlere bir şey olmayacak, sadece sallanacaklar" şeklinde konuştu.

En Korktugum Şeydir Deprem :sikkin
Dün gece rüyamda deprem olduğunu gördüm hayırdır inşallah. :con
En Korktugum Şeydir Deprem .....

Aynen ..
Depremden bende çok korkarım küçükken olmuştu o psikoloji ile hala deprem fobim vardır.Allah korusun hepimizi..
17 agustosu yaşadım :( 6 yaşındayken :D

Yalova/Çiftliköy :(
Konya'da olduğum için şükür ki çok çok büyük bir depreme tanıklık etmedim.Eğer deprem olursa halimiz perişan tüm Türkiye'nin :(
Depreme hazır değiliz ülke olarak...
Evet Malesef :(
Bu adamı tanıyorum kanaltürkte izlemiştim yırtınıyodu önlem alınsın diye hadi bakalım..
[Falcon] : 17 agustosu yaşadım :( 6 yaşındayken :D

Yalova/Çiftliköy :(

Bnde Yaşadım :( 7 yaşında iken ama ozamanları hayal meyal hatırlıyorum :) sadece deprem anını ama

Yalova/Merkez :(
Geçmiş Olsun :(
eyw :) zahiyat yoq bizde
Hocam depremden korkmuyan mı var.Olan olucak işte.Şimdiden önlemleri almak lazım.Oturduğumuz bina ne alemde vs. Tanrı Türkiye yi korusun.

(Tanrı Amerikayı korusun gibi oldu ama neyse :D)

Bu arada ben de 17 ağustos da İstanbulda bir otobüsün içindeydim.Uyuyordum uyandığımda otobüsün etrafı kayalarla çeviriliydi anayolun ortasında :)
Wallaha Ben Deprem Kalıcı Konutlarındayım Bana Kolay Kolay Bişi Olmaz ... :D

Ama Tabi Öldürmeyen ALLAH Öldürmüyor .. Kaç Tane Akrabam Yerden Canlı Çıktılar .

Kader..... Ne Diyim :) Olan Olucak

Ama Tedbir Kuldan Takdir ALLAH'tan .... :?
Abisim Deprem Cok Kötü Bşy 1999 da ne güzel tam Tualette işiodum baktım bam..gümm....caturt...cuturt... Bişiler oldu daha velediz taby bide uyku sersemi işine devam et :D 4 saat sonra Enkazdan cıkardılar beni ondan 1-2 sene sonra Uo örendim :D ne alaka diceksinz.Uo nun hayatıma girmesi depremden daha sarsıcı oldu :D:D:D

Hee bu arada Şimdi tabi taktir allahtan ama...SenGidip kâr yapacam die Evin malzemesinden calarsan Zart die yıkılır ew İnsanlardaki Bu para hırsı olmasa 1999 da belkide okadar cok insan ölmücekti 1 kişi bile sağ kalsaydı insalık namına ii birşeydir...Malzeme calanların aq (anti-quate) :D:D

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.