çok kısa birşey ekleyecğim bu haberi hiç görmedim ama devletin üst düzey kadrosundan medyaya sansür geldi bu çatışma durumları ve askerlerimiz hakkında bilgi vermeleri kanalın lisansının iptali(kapatılaması) durumuna sebep haline geldi...

ayrıyetten bu allah-tanrı ilişkisini çok abarttınız 2 side bir sıfattır bir arkadaş belirtmiş tanrı tengri kelimesinden gelir yani orta asyadaki türklerin göktanrı dinine inanırken kullandıkları yaratıcı sıfatı. müslümanlığa bir çok dinden katkı sağlandığı söylensede aslında her millete bir peygamber gönderildiği ayetinden yola çıkılırsa aslında bütün dinler toplumların yaşayışlarına göre uyarlanıp toplumun yaşayışını yavaş yavaş tek bir çizgi üstünde ilerletmeye çalışmakta yani buda nın bir peygamber olabilme olasılığı üzerinde tartışılan şu dönemlerde yaratanın sıfatının değil Kuran-ı kerim'in neden indirildiğini anlamak gerekir.buda ancak türkçesini okumakla mümkündür. ayrıyetten Kuran-ı Kerim i okumaya başladığınızda şu anki yaşadığımız olayları ve bilim i(fizik, kimya , biyoloji yi) bulacağınızdan emin olun.neyse çok yazdım konu nerden nereye geldi . uzatılıcak bir konu değil septistler 'in kullandığı bir cümle vardır.
*Doğru diye birşey yoktur,
*Olsa bile bilinemez,
*Bilinse bile ANLATILAMAZ....
(Çünkü her birey ailesinden aldığı eğitim üzerine hayatını sürdürür ve bunların yıkılması demek kişiliğini tekrar kurması demektir ki bu bir birey için korkutucu bir aşamadır.)
Hüff :D işte bu gibi arklar sayesinde Matbaaya gavur icadı diip 300 yıl boyunca osmanlıya gtirtilmemş 2 gün sonra din elden gidio die Ermenide vurdurulur Japonda =) Dini kullanıolar yok tanrı diilmiş oymuş bilmemneymiş Geçin bu işleri Ne isim koyduğun değil ne şekil gördüğün önemli
Bakan Atalay: Askerler kurtarılmadı

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, terör örgütünün kaçırdığı askerlerin serbest bırakıldığı yönündeki iddiaları yalanladı. Atalay, "Biz de isteriz ama maalesef böyle bir şey yok" dedi.
İçişleri Bakanı Atalay, Ankara da düzenlenen, yerel yönetimlerle ilgili konferansa katıldı. Salona girişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Atalay a 8 askerin serbest bırakıldığı yönündeki iddialar soruldu. İddiayı kesin dille yalanlayan Atalay, "Biz de isteriz ama maalesef böyle bir şey yok, o yönde gelişme yok" dedi. Atalay, herhangi bir pazarlık olup olmadığıyla ilgili soruyu da "pazarlık söz konusu değil" diye yanıtladı. Hakkari de 12 askerin şehit olduğu çatışmanın ardından terör örgütünce kaçırıldıkları anlaşılan 8 askerin serbest bırakıldığı yönündeki iddialar dün bazı internet sitelerinde yayınlanmıştı. Ankara da, dün akşam bu iddiaların doğruluğu araştırılmış ancak somut bilgi edinilememişti.

BAKAN GÖNÜL: "GENELKURMAY AÇIKLAMASI OLMADI. ONU BEKLEYİN"

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül,Hakkari-Dağlıca daki çatışma sonrasında irtibat kurulamayan askerler konusunda, "Genelkurmay açıklaması olmadı. Onu bekleyin" dedi.

Gönül, TBMM de, gazetecilerin konuyla ilgili "olumlu bir gelişme olup olmadığı" yönündeki sorusuna, "Genelkurmayın açıklaması olmadı. Onu bekleyin..." karışlığını verdi.

Kaynak : TRT

Not : siz daha Allah ve Tanrı tartışmaları yapın ne güzel :)

T.D.K nın güncel sözlüğü ne göre : Tanrı

"Kâinatta var olan her şeyi yaratan, koruyan, tek ve yüce varlık, Yaradan, Allah, Rab, İlah, Mevla, Halik, Hüda, Oğan."

Bir itirazı olan ?

Bunun aksini söylüyebilecek varsa Türkiye Cumhuriyeti anayasasını kabul etmediğini ve daha doğrusu Türk olmadığını idda eder.. Başka bir problemi olan?

Bu konu dtuncer tarafından düzenlendi(2007-10-30 21:56, 17 yıl önce)
Kaynakta belirtseydin daha iyi olurdu. Böyle şeylerde kaynak belirtmekte her zaman yarar vardır.
Silindi
Journeyman
1.3
dtuncer : Not : siz daha Allah ve Tanrı tartışmaları yapın ne güzel :)

T.D.K nın güncel sözlüğü ne göre : Tanrı

"Kâinatta var olan her şeyi yaratan, koruyan, tek ve yüce varlık, Yaradan, Allah, Rab, İlah, Mevla, Halik, Hüda, Oğan."

Bir itirazı olan ?

Bunun aksini söylüyebilecek varsa Türkiye Cumhuriyeti anayasasını kabul etmediğini ve daha doğrusu Türk olmadığını idda eder.. Başka bir problemi olan?
Aynı zamanda www.tdk.gov.tr 'de senin yazdığın ve "Çok tanrıcılıkta var olduğuna inanılan insanüstü varlıklardan her biri, ilah." olduğu yazıyor. Ancak ben ve Müslümanlar hiç bir şekilde bu anlamı kabul etmeyiz.
Farklı anlamlara geliyor olabilri fakat alt tarafındada belirtilmiş, anlamı. İsteyen istediği ni diyebilir benim demek istediğim o ikiside aynı maksada geliyor sadece benim değil . T.D.K. nın yaptığı araştırmaya görede öyle.
Silindi
Journeyman
1.2
Evet ama T.D.K'ya göre birbirinden tamamen farklı iki anlamı taşıdığı için Allah denilmesi daha çok makbule geçer.
GodFather : Müslümanın Allahı hristiyanın tanrısı vardır Bizim askerlerimizi tanrı korumaz sende bunu anla

Ne adamsın yahu. Hristiyan 'ın tanrısı varmış...

Tanrı kelimesi ilk olarak tarihte Göktürk 'ler tarafından kullanılmıştır. İnandıkları din, Gök-Tengri (Gök-Tanrı) dinidir. İslamiyetten önce de Türklerde tek tanrılı din vardı. Zaten bu yüzden Türkler İslamiyeti hemen benimsemiştir.

Bunu da tarih kitaplarını araştırıp öğrenebilirsin. Tanrı (Tengri) kelimesini tarihte ilk olarak Türkler kullanmıştır.

Polemik yaratıyorsun hadi onu geçtim ama bari söylediğin doğru olsa...
Mack : Evet ama T.D.K'ya göre birbirinden tamamen farklı iki anlamı taşıdığı için Allah denilmesi daha çok makbule geçer.

evet bundan kastediyorum bende fakat söylediğin :

"Ancak ben ve Müslümanlar hiç bir şekilde bu anlamı kabul etmeyiz."

Kabul etmeyiz kavramı ağır gelmiyormu ?
Bu yanlış anlaşılma filmlerden kaynaklanıyor.Dublajlarda elin Hristiyanı Allah Amerika'yı korusun diyemiyeceği için Tanrı Amerika'yı korusun diye çeviriliyor.Neden?Çünkü Allah Arapça bir kelimedir ve dublaj Türkçe yapıldığı için Müslümanlarca bilinen Allah kelimesinin Türkçe karşılığı Tanrı'dır.Bu yüzdende filmlerde "Tanrı" kelimesi kullanılır.Çok fazla televizyon izliyen arkadaşlar doğal olarak bunu böyle bilir."Tanrı" kelimesini Hristiyanların kullandığını zanneder.Tabi bunu araştırmayan bazı arkadaşlar yanlış anlaşılma sonucu burda polemiğe neden olabilirler.Olabilir bilmemek ayıp değil,öğrenmemek ayıp ama şuda var polemik çıkartmak ayıp.!Önce sormak lazım gerçekten biliyor muyum ben bunu da konuşuyorum.!? Haksız mıyım ? (Kişisel fikrimi de sorucak olursanız Neran'a katıldığımı söyleyebilirim.)

Bu konu **Bilocan** tarafından düzenlendi(2007-10-31 00:26, 17 yıl önce)
arkadaşlar yetmedimi bu kadar tartışma ? herşey açıklandığına göre konunun kitlenmesinin zamanının geldiğini düşünüyorum..
Master
59.2997
Yahu siz neyin polemiğini yapıosunuz boş işlerin polemiğini yapmaktan çok düşünmemiz gereken çok konu var arkadaşlar. Tanrı ile Allah ın aynı anlama geldiğini herkez biliyordur bu kadar sorun yaratmayın.

Konuyu saptırmayın...
Silindi
Master
59.2997
dtuncer : evet bundan kastediyorum bende fakat söylediğin :

"Ancak ben ve Müslümanlar hiç bir şekilde bu anlamı kabul etmeyiz."

Kabul etmeyiz kavramı ağır gelmiyormu ?
Benim ilk alıntımdaki yazdığım anlama bakarsan bize tamamen ters düşen bir kavramdır. T.D.K iki anlam vermiş ve senin yazdığın bizim için doğru olandır. Ama çok tanrılı dine inanan biri için ise benim yazdığım. Durum böyle olduğu için kabul edilmediğini söyledim. Yanlış anlaşılmasın. (Biz olarak telafuz ettiğim kişiler Müslümanlardır.)
GodFather : Bizim askerlerimizi tanrı deil Allah korur

Allah birdir sanırım müslümansın şu lafınlla tanrı diye birşeyin var olduğunu söylüyorsun Tanrı birşeyi koruyomu ? Neden lafı değiştiriyosun ? Allaha şırmı koşuyorsun? Milletini lafını düzeltirken gaf verme
Tsk Açıklama

Yukarıda Verdim Lİnk i Şİmdi Dtp liler kendi üstüne alıyor askerlerin işkence yaralarını temizlediler Dtp Liler gidip biz kurtardık aldık onlardan dediler gelde gıcık olma ya :kufurbaz

Buda DTP HABERİ TIk!

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.