Tanrı konusu ilgimi çekti ve şunu deme gereği duydum:
Allah'ın 99 adı wardır bunların arasında Tanrı diye bir şey yok.
Adept
4.3
Allah'ın 99 adı var evet, bu adlara da baktığın zaman, çoğu adın arapça sıfat şeklinde olduğunu görürsün. Eğer Müslümanlık Türkçe konuşulan bir yerde gelseydi eğer, emin ol Tanrı da olurdu.

Dünya'da konuşulan tek dil Arapça değildir, Müslümanlık da sadece Arapça konuşanların dini değildir, evrenseldir. Dolayısıyla, o 99 adın, farklı dillerdeki telafüzları da Allah'ın adıdır. Ve Allah bu adlarla çağrılabilir. Yanılıyor muyum?
Tamam editledim Bırakın şu konuyuda Askerlerimizle ilgilenin
yahu biri arapça biri başka yabancı bir dildeki ismi bunun neyini anlayamıyorsunuz ?
1-İslamiyetin doğuşu Arabistanda oldu.
2-Allah'a kimse isim koymadı,koyamaz.Kur-An-ı Kerim indirildiğinde bu adlar bulunuyormuş ve arasında Tanrı yok.
3-Allah çağırılmaz.
4-Benim ismim Emre ise yabancı bir ülkede ismim yine Emre olur.Emray v.s olarak kullanılmaz..

Ve son olarak demek istediğim ben us de bulunduğum süreçte kimseyle bir polemiğim olmamıştır,olmayacaktır..
Bu topicede atacağım son post budur..

Herkeze iyi akşamlar dilerim..
Neran : Allah'ın 99 adı var evet, bu adlara da baktığın zaman, çoğu adın arapça sıfat şeklinde olduğunu görürsün. Eğer Müslümanlık Türkçe konuşulan bir yerde gelseydi eğer, emin ol Tanrı da olurdu.

Dünya'da konuşulan tek dil Arapça değildir, Müslümanlık da sadece Arapça konuşanların dini değildir, evrenseldir. Dolayısıyla, o 99 adın, farklı dillerdeki telafüzları da Allah'ın adıdır. Ve Allah bu adlarla çağrılabilir. Yanılıyor muyum?
Emin olmak diye bişey yok kaç yüz yıl önce olan bişeyden şu anda hiç kimse emin olamaz diyebilirim ben
Bizim askerlerimizi tanrı deil Allah korur

Allah arapça kökenli bir kelimedir.Tanrı ise Hristiyanlardan gelmiştir.Sonuçta ikiside aynı şeydir.

Eski Türk devletlerinde (Göktürk, Uygur) Allah'a "tengri" (tanrı) derlerdi.

Neyse konu kapansın.
boosterx : 1-İslamiyetin doğuşu Arabistanda oldu.
2-Allah'a kimse isim koymadı,koyamaz.Kur-An-ı Kerim indirildiğinde bu adlar bulunuyormuş ve arasında Tanrı yok.
3-Allah çağırılmaz.
4-Benim ismim Emre ise yabancı bir ülkede ismim yine Emre olur.Emray v.s olarak kullanılmaz..

Ve son olarak demek istediğim ben us de bulunduğum süreçte kimseyle bir polemiğim olmamıştır,olmayacaktır..
Bu topicede atacağım son post budur..

Herkeze iyi akşamlar dilerim..

Evet ama kendinle, Allah'ı bir tutamazsın.O ne dünyadaki bir canlı nede cansız. Bizi yaratanın ta kendisi.Üstelik gidip bir hristiyanın arapça bir ismi kullancagını sanmıyorum. Her dilde farklıdır gorusundeyim.Bu konuda nerana katılıyorum.
Bu başlığa bir şey yazmıycaktım ama sırf "kendinle, Allah'ı bir tutamazsın." dediğin için yazma gereği duydum..
---
Haşa ben kendimi Allah ile bir tutmuyorum,tutamamda zaten.

o örneği verirken şunu vurgulamak istedim ama anlamadın(ız) sanırım:

Bir isim ne olursa olsun her dilde aynıdır Emre ise Emre dir Ahmetse Ahmettir,kafasına göre değiştirilemez.Ben ismi Ahmet olan birisine gidipde Levent diyemem böyle bir şey.
Yani sen şimdi Allah ismini tut Tanrı yap,olurmu öyle şey?O zaman haşa herkez kafasına göre isim koysun.

Neyse anlayan anladı.

Gerçi boş yere bişey demek istemiyorum.Kim nasıl biliyorsa öyle kullansın.Ama ben Allah ve 99 ismini kullanmayı tercih ediyorum.
Artık ister Tanrı dersiniz ister başka bişey orası beni ırgalamaz.Ben kendi bildiğimi,siz kendi bildiginizi kullanın.

Zorla birşeyler yaptırmam,yaptıramam.

Bu konuyuda burda noktalayalım topicin konusu değişiyor,topicin konusuna dönelim..

Bu konu boosterx tarafından düzenlendi(2007-10-29 21:59, 17 yıl önce)
allah türkü korusun alevisi kürdü yok tek bir bütün var ne alevi ne Kürt hepsi Türk ayrim yapmamak gerek bunu kabullenen türktür bence inşallah dogrudur bu haber
Silindi
Members
0
PKK'ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı bu açıklamanın ardından 8 askerin hala PKK'nın elinde olduğunu belirtti.

Bu arada Cudi Dağı'nda çıkan çatışmada 3 askerimiz daha malesef şehit oldu.
Ulan Ne dingiller var ya
Allah ismi Tanrı türü gibi bişey

Ahmet adın sa İnsan türün öle bişey bnu idrak edemeyip tartışma çıkarıosunuz ya yuh
Askerler kurtuldu diolar neyin tartışmasını yapıo bizimkiler
Master
59.2997
Askerler konusunu televizyonda çıkmadıkça kenar köşe sitelerden aldığınız haberlere inanmayın ne kadar populüratesi yüksekte olsa..
Silindi
Master
59.2997
Death_Rider : Ulan Ne dingiller var ya
Allah ismi Tanrı türü gibi bişey

Ehehe koptum.
İşte budur.Aklımı okudun :yes
Kısaca

tanrı tapılan herhangi bişeye verilen isimdir... satanist'lerin tanrısı şeytandır... hinduizm tanrısı inektir (inek şeklinde bir tanrıları varmış, tüm ineklere de tapmazlarmış saygı duyarlarmış) .. müslümanların tanrısı ise allahtır. (özel isimdir 99 isimden biridir ) ... Tanrı demek Allah demek değildir ...

Ayrıca

Kuran-ı Kerim gökten inmemiştir. Hz. Peygamber gelen vahiyleri katiplerine okuyarak ezberletmiş ve yazdırmıştır. Sayıları 40ı bulan vahiy katipleri kemik, tahta, papirüs, deri ve kiremit inceliğindeki pişirilmiş tuğlalardan; bulabildikleri malzemeler üzerine vahiyleri yazmıştır. Zamanla hafız ve vahiy katiplerinin sayısı artmış fakat Yemame savaşında yaklaşık 70 hafız katip şehit olmuştur. Bunun üzerine müslüman dünyası büyük bir şok yaşamış sözlü anlatım ve ezberle öğretilen bu vahiyler, Hz. Peygamber huzurunda yazıldığına dair iki şahit bulunurak komisyon öncülüğünde Kur-an kitabına dönüşmüştür.

Nokta .

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.