Türkiye'de UO denilince Revolution ve Nebula serverları akla geliyor.
Neden ? Çünkü en köklü en eski en sağlam iki server bunlar. Diğerleri akıbetlerini bu serverlar kadar kanıtlamış değiller.
Tamam çok istekli, kendisini geliştirmekte olan serverlar da var, haklarını yemiyoruz. Ama köklü olmak başka şey kardeşim.. .
Nebula & Revolution ? Tabiiki de Revolution.
11 yıllık Nebula oyuncusuydum. Nebula'dan başka hiçbir serverda oynamaya cesaret edemezdim.
Taa ki Nebula'da speed banlarının açıldığını gözlerimle görene, ve bu duruma forumda isyan eden playerların teker teker kicklendiğini gördükçe serverdan nefret ettim. Ben bugün amatör bir server açsam 10 kişi olsa 4 tanesi speed açarsa yine banlarım ve banlarını açmam. Bu Nebula tarihinin kara lekesidir. Speedten banlanan adamın banının açıldığı hangi serverda görüşmüş? Şahsen ben tanık olmadım. Bütün kararlar yalnızca 2 kişiden(Hellmaster & Pointer ) çıkıyor ve diğer bütün işe yarayabilecek GMler de bu kararlara boyun eğiyor. Hatta işe yarayan GMler speedten banlayan GM'lerin de görevine son veriliyor. Son dönemde bütün Nebula yaşananları gördü ve kanları dondu. Ne harcadığımız emeğin, ne orayı yuva bilmemizin hiçbirşeyin değeri yokmuş. Ben böyle bir saygısızlık böyle bir emek gırsızlığı Nebula'dan başka bir yerde ne duydum ne de gördüm. Ayrıntılı bilgi için buyrun staff temiz playerı nasıl susturdu, hep beraber görelim.
https://www.nebula.gen.tr/forumnew/index.php?board=18.0
Gelelim Nebula sonrasında neden Revolution'u tercih ettiğimize.. .
Bundan 15 20 gün kadar önce 140 kişilik guild olarak (aktif oynayan 25 30 kişi) Revolution'a geçtik. Neden.. .
Robert prensip sahibi, dimdik duruşu olan bir adam. Sorduk soruşturduk, araştırdık. Buna kanaat getirdik. Serverı kaybetme pahasına, kendisine saldırılara boyun eğmeyerek cesaretini göstermiş, 20 30 kaç kişiyse bütün bir guildi speed yapıyorlar diye serverdan tek kalemde uzaklaştırabilmiş, "gm bey sırtımın kaşıntısı için napsam?" diye page atsanız pagelerin cevaplanabilecegi, scriptlerin tamamen oyunculara rahat oyun oynatmak için hazırlandığı, sunucunun hızının yağ gibi aktığı, en esas scriptlerin hala var olduğu, tertemiz olmasa da, anında görüntü biçiminde yaptırımın uygulandığı ve böylece serverın huzurunun kalıcılığının sağlandığı bir server. Bunlar yalnızca işittiklerimizdi. Girdik 15 20 gündür günün 20 saati aktif oluyoruz. Skill kasıyoruz. Aksiyonlara başladık. Ne bir speed ne bir illegal program ne bir lag ne bir düşmeye rastladık. Ha yarın ne olur Revolution'da Nebula gibi kendi prestijinin tabir-i caizse içine eder mi? Bilemem. Bundan böyle yıllar yılı evimiz bildiğimiz Nebula değilmiş, Revolution olmalıymış diyoruz. Ha yarın öbürgün Nebula'da Hellmaster ve Pointer uzaklaştırılır, bizlerden özür dilenirse ne yaparız bilmiyoruz, ancak Revolution'da kısaca çok mutlu olduğumuzu söyleyebilirim.
Nebula yıllar yılı var olan, fakat artık sahibinin bile önemsemediği, sahiplerinin "player kalmasa da dükkanı kapatsak." ağzıyla esnaf gibi beklediği bi sunucu haline gelmiş. Speedçilerden başka oyuncu kalmamış, kalanların da craft karakteriyle takılmış bir server haline gelmiş.
Oylamanın adil olmadığı şeklinde post yazanlara gayet güzel cevaplar verilmiş. Ben de bu iftiracıların alınlarından teker teker öpüyorum

Eze eze Revolution görünüyor. Bu anketler dışında player sayısı olarakta yakın zamanda ezeceğine eminim. (Ezmese de önemli olan kaliteli player.)
Fazla uzatmış olmalıyım. Bütün bu paragrafların özü şudur ki, "OYUM REVOLUTİON'A"
Diğer serverlardaki arkadaşların da amaçları eğlenmekse 30 40 kişi olacağımıza buyurun Revolutiona 200 300 500 1000 kişi oynayalım. Servera girmek için sıra bekleyelim. Çünkü hepimizin kabul etmesi gerekir ki Revolution şu an için bunu en çok hak eden server olarak görünüyor.
Nebula/Sal'ejm Dae'Tar
-
Pavarotti/Revolution