Öncelikle herkeze merhaba ,
Bu yazıyı yazmadan önce kısa bir özür dliiyeceğim herkezden , daha önce platformlarda kalbini kırdıgım tartıştığım herkezden özür dilerim bazı sorunlar nedeniyle ağır konuş olabilirim bu yüzden herkezden özür diliyorum.
Gelelim asıl konuya ;
Evaluate pvp sunucusu yaklasık 3 aydır açık ve ben bu 3 ayda 3 farklı connectörcü ile çalıştım yani piyasada var olan herkezle çalıştım. Hepsi hakkında sizi bilgilendiricem umarım bu konu silinmez.
İlk önce cyrix connectör ile başlıyalım
Cyrixe connectör yaptırdık yaklasık 2-3 gün içerisinde teslim etti , Evaluate sunucusunu cyrix connectör ile aktif ettik , sunucunun 2. gününde 30-35 player iken speed pageleri gelmeye basladı biz banlıyoruz onlar giriyolardı ve sonradan herkeze yayılmaya basladı , speed engelli imiş diyor ancak inndir.com'da bile var olan xspeed miydi neydi ismi bu speed bile çalışmaktaydı ve ilettim , iyi güzel hoş fixledi engelledi , sonradan yeni speedler cıktı engelliyecem dedi yeni fix cıkartıyorum vs vs dedi ancak bir anda ortadan kayboldu , Rise uo için cyrixi önerdiydim ve malesefki cyrixe gönderdiği parayı yolladıktan sonra burak isimli kişi piyasadan yok oldu gitti.
Bunuda geçtim connectörün öyle güzel bir bugı vardıki şaşırılmıyacak derecede böyle birşey olamaz dersiniz.
Bir eve gidip binekten inip tabelaya iki kere tıklayıp logout olup girince bi bakıyorsunuz güm altınızdaki binek çoğalmış

şaka gibiydi herneyse connectörü yaptırmadan once trina ile konusmustuk ancak trinaya sonradan ulasabildik yani connectörü yaptıgında burak. Trina ulaştıktan sonra cyrix devri kapandı ve trinaya geçtik.
Trina Connectör hakkında.
Trina connectörü ilk alan sunucu idik güzel hoş kurduk tasarımı istediğimiz gibi yaptı , Connectör scriptindeki hatalar yüzünden birçok kez sphere debug vererek kapandı. Hatayı söyledik yeni script gönderip durdu ancak nafile buda işe yaramadı sonradan aradım konustum güzelce böyle böyle dedim bana dediği kelime şu "abi yarın yeni birşey cıkartıcam connectörü sphere'den ayırıcam" tamam iyi güzel dedim yapalım ve yaptık , ilk gün sorun çıkmadı ertesi gün sabahında yaptıgı program kendi kendine donup durdu ve kapattı kendisini ve böylece sunucuda var olan herkezin bağlantısı kesildi.
Program kapanınca baglantısı gidiyordu cünkü , ses etmedik ancak günde 4-5 kere gitmeye basladı söyledik aradım telefonla bakıcam abi dedi aksam msnde yeni bir sürümünü gönderdi yaptığı tcsonserver'ın. Yeni bir bugını buldum orasını kapattım düzelir dedi kurduktan 5 dakika sonra sunucu ile baglantılar gidip geldi gidip geldi artık ızdırap çekmeye basladım ve doğal olarak aşırı sinirlenmeye basladık , abartısız söylüyorum yaklasık 600 700 kere sunucu tcsonserver kapandıgından dolayı gitti, bazen gece gidiyor malesefki servera baglanılamıyordu herneyse sonradan programın birşeyini buldular kare atlıyorlardı , eski makinası olanlar atlıyor dedi evet cozcem dedi ancak bu kare atlama olayı tek bu connectörde oldu. Konunun ilginç bir yanı ise Trinaya 10-15 tane sunucu connectör yaptırdı ve hiçbir connectörde benim yaşadığım sorunlar olmadı hepsi sapa sağlam ne hikmetse , trinaya bir kelimede edemiyorduk terliyemiyorduk cünkü tek sorun trina conu kapatırsa Sunucu kapanıcak olurdu cünkü piyasada connectörcü yoktu , İntense pvp'yi actı , bu göçmeler tesadüf diyelim server dahada fazla gitmeye basladı 3 aydır cekmediğimiz sıkıntı yok , onlarca iftiralara ugradık ancak bu connectörden çektiğimizi hiç birşeyden çekmedik. En sonunda bir platformda tesadüfen g-defender ile tanıştım ve ona eva için connectör yapabilirmisin dedim ve kabul etti saolsun suan kullanmaktayız g-defender hakkındada acıklama yapıcam aşşağıda. Ayrıca trinanın öyle bir paragöz bir kişiliğe sahiptirki Evaluate'yi kapatmak için elenden geleni yapmaya calısıyordu el altından , yada bize öyle geliyordu cünkü birşey yaptırtıyorduk para istiyordu yap diyorduk gönderelim gece işten cıkınca dedim yaptı verdi , benim kafe - bar sahibiyim malum yaz ayı antalya'nın en güzel yerlerinden birisi yoğun oluyorduk aksam 8 de yazdı para geçmedi halen - 11 de yazdı geçmedi hala dedim en sonunda işten cıkarken yatırıcam kaçta cıktıgımız belli olmuyor , herneyse bana dediki yarın sabah hesabımda görmezsem connectörü tamamen kapatırım.
Birşeyde diyemiyorduk heran birşey yapabilir herşey adamın eli altında. Neyse gönderdik sonradan yeni sorunlar cıkmaya basladı bu adamın intense.gen.tr adresindeki hostu artık 5 dakikalık kapanmalar yaşanmaya basladı ve sunucuya girilmiyordu güncelleme yapamadıgı için neyse bunlarıda geçtik en sonunda artık iyice görüştük ve dedik , bize tek bir kezdaha yeni birşey yapıcaksan yap ve herşeyi düzelt , tamam bakıcam dedi sabah oldu yazıyorum yok öğlen oldu yok sunucusuna girdim yell geçiyor neyse aksam artık yazdı olmadı falan filan bu böyle olmaz dedik ve yeni connectöre geçtik.
25 lirada bize para gönderdi

Neyse canı saolsun amacım kimseye bok atmak degil sadece gerçekleri yazdım.
G-defender hakkında bilgi
Trinadan sonra G-defendere geçtik 1 gün sonra hemen verdi kurduk. Ancak connectörsüz giriş olayı tam bitmemişti , bunu fark eden Sunucumuzdaki "Cimbombom" isimli player clientin dsp kırarak tüm platformlara yaydı , dsp degistim hemen , ertesi gün yenisi yenisi , Bu olaylar ne hikmetse yada ne tesadüf ise trinaya ben ayrılıcaz senden para iadesi yap dediğimde olmaya başladı. Bir tesadüf daha varki bu uo-developer'da konu açan speedi yayan kişi
untoxier nickinde biri "evaluate dandik conn kırılmış halde " konu açarak etrafa yaydı ve son yazdıgı yazılarda intense staffı gibi birşeydi yani player'a bir bilgi veriyordu su su saatte yapılıcak diye tesadüf diyelim kimseye laf etmek istemiyorum.
6 Eylül günü connectörsüz girişi Defender tarafından engellenicek ve umarım tüm sorunlarımız hallolur ancak söyle birşey diyeyim kimseyi kötülemek gibi olmasın ama sunucu acıcaksanız trina ve cyrixden uzak durun.
Ya G-defendere yaptırın yada wildgenie'ya tabi ulaşabilirseniz.
Bana neden wildgenie yaptırmadınız derseniz 2 ay oncesinden mail attım cevap vermedi toplamda 15 20 tane mail atmama rağmen karşılıksız kaldım.
Neyse benden bukadar okuduğunuz için teşekkür ederim ,
Saygılar
Nelph
düzeltme: wildgenie.
Bu konu Lucretius tarafından düzenlendi(2011-09-06 02:07, 13 yıl önce)