Hayspat : Eh konuyu değiştirmek gibi olacak ama şöyle bir sıkıntım var:
Uo yu 4 yıldır çeşitli Sphere serverlerde oynadım. Sonra sıkıldım ve 2 yıl ara verdim. O iki yıl içerisinde değişik mmolar denedim. Age of Conan, Warrock, 2Moons, Vogaye Century, Rappelz vb. ama uo'da aldığım zevki hiçbir oyun vermedi...
Bu mmoları oynadıkdan sonra uo'ya tekrar dönmeye karar verdim. Bu sefer RunUO oynayayım dedim çünkü spherenin basitliğinden sıkılmıştım. Diğer mmoların grafiklerini gördükten sonra (Özellikle Age of Conan) KR oynayayım dedim. İlk önce RunUO'ya alışmak için Ml oynayayım dedim (Ml'den kasıt Ml sistemleri değil, Client) ama o kadar karşık ki hiçbir şey anlamadım. Şimdi zaten çok karışık birde alışık olmadığım KR de oynamaya çalışınca da birden soğudumRunUO nun getirdiği yeni şeyleri denemek istiyorum ama Uo ya yeniden başlamak gibi birşey bu. Birde KR eklenince üstüne tuz biber oldu
RunUO nun sistemleri, yeni skiller, yeni şehirler, elfler hakkında bilgi ve RunUO yu öğneceğim dökümanlara ihtiyacım var. Yardımcı olursanız sevinirim
Lord Nyctinus : şu an sphere in runuo ya kafa tutması söz konusu bile olamaz, runuo kat kat üstündür.
Birçok sphereci server yok, oyniyan yok, şu yok, bu yok diyor.
UO Gamers: Hybird PreUO/RunUO kaynak kodlu serverda ortalama 1100 online olduğunu ve 3240 a kadar çıktığını biliyormuydunuz?
(sorum sana değil neran)
sadece sphere in tarihi kapandı. bunun yanında ben şunuda söylüyorum;
kirin, champ sistemi yok efendim işte özellikli itemlar yeni staticler vs. her serverda yenilikler çıkıyor. bunlar nerden alınıyor? runuodan.
Kulağınızı niye soldan gösteriyosunuz?
RunUO yu tek bir "false" değişkeniyle sphere özelliklerine taşiyabiliceğimizi kaç kişi biliyor?
bu konu bilgi vermek ve sorunları düzeltmek amaçlı açıldı, sert eleştiriler için değil.
Michaell : Hangi açıdan kafa tutması söz konusu değil ki ? Biraz daha açıklayıcı olursan cevap verelim.Benim aklıma herhangi bir özelliği gelmiyor.
Türkiyeden bahsediyorum.Biraz daha dikkat
Sphere devri kapandı ama Türkiyede Runuo serveri yokÇok çelişkili gördüm seni.Ha ayrıca Kulağımızı tersten göstermiyoruz.Runuo böyle, Runuo şöyle Runuoda şu sistemler var Spherede yok diyen sizler olduğunuz için bizde o sistemleri yazıp size cevap mahayetinde önünüze koyuyoruz.Ayrıca Sphere Runuodan eskidir ve Sphere ile başlanmıştır.Sonradan aaa bak runuo çıkmış hadi runuo ya geçelim gibi bir düşünce de saçmadır.
Ve sphere uo için yeterlidir.Uonun grafik olarak destekleyebildiği herşey spherede yapılabilir.Bu yüzden Runuo ve Sphere eşittir.Hatta oynanabilirlik açısından ben "Sphere tarzını" daha çok beğeniyorum.
"bu konu bilgi vermek ve sorunları düzeltmek amaçlı açıldı, sert eleştiriler için değil."
Demişsin buna cidden çok güldüm.Topicin başlığına bak.İlk postuna bak.Sonra sert eleştiri için açılmadı de.2009 da olduğuna eminsin demi :?
werb : öncellikle spherı bir ip gibi düşünün ipin ucu sizde nereye isterseniz oraya yön verirsiniz tamam runuodada böle bişey mevcut ama nasıl? belli rotalar var örneğin OSI copy olalım, ya da newbie center kuralım ya da pvp bakın runuo da 3 rota var.[TR için geçerlidir!!]
gel gelelim sphere daki rotalara; rota yok çünkü sphere ın desteklediği UO yapısı yıllar öncede kalmış hala custom olmayan scriptler kullandıgınızda sphere ın ne kadar eskide kalmış olduğunu görebiliyoruz peki neden hala sphere? çünkü dediğim gibi belli bi rota yok istediginiz yere çekebilirsiniz level sistemlimi olsun? olsun, osi copy mi olsun? olsun, bumu olsun olur şumu olsun olur
peki hangi biriniz sphere ın bu esnek yapısını kullanabildi? hanginiz freeze time scripti kullanmadı? hanginiz başkasının [zamanında nebula=osi copy] çizdiği rotadan ilerlemediniz? o yüzden bence türkiyede sphere kullanan insanlar esnekliğinden değil yeniliklere kapalı olmasından kullanmakta. Peki ben ne kullanıyorum? ben bişey kullanmıyorum yıllar önce sphere kullanıyordum hala milletin scriptlerine yardım ediyorum ama player olarak runuo yu her zaman tercih etmişimdir nedenide bu esnekliği türklerin kullanamamasından.
Sonuç olarak tr de runuo'nunda sphere'ında pek bi farkı yok çünkü dediğim gibi esnek düşüncelere sahip pek scripter yok.
ve Michaell "Lord Nyctinus" dediği gibi tek bi "FALSE" yazısıyla runuonun oynanabilirliğini sphereınkiyle aynı yapabildiğini biliomuydun???