gcx :
ZoxiC :
Eski tatlar.
Aslında eski tat diğe bişey yok amatör ruh var. 2000-2005 yılları Ultima Online'ın Türkiyede patlama yaptığı dönemlerdi. Hatta bilmemne tayfası dediğimiz kafe oyuncularının bir araya gelip oynadığı dönemler hatırlamışsınızdır. O dönem artık bitti artık Knight Online, silkroad gibi oyunlara yöneldi kafeler ve müdavim müşterileri nedeni belli para alışverişi.
O yıllar artık geri gelmez. İlkokul çağındaki çocuklar Knight Online, silkroad, metin2 gibi oyunlara yöneldiler. Yani yaşını başını alıpta Ultimayı bırakanların yerini dolduracak olan kişi sayısı azalmakta, doğal olarak serverlardaki acemi ruhta yerini en az 5 yıldır bu oyunu oynayan oyunun her türlü pisliğini çözmüş kişilere bırakmakta. Bu durumda o eski tat diğe tabir ettiğimiz yardımlaşma ve dayanışmayı bitirmektedir.
Kısaca kafelere gidip abilik yapmalıyız Ultima Online tekrar hatırlansın. Zamanında bu oyunu bize öğreten abiler gibi 
Kafelere konuşlanma dışında katılıyorum
Gerçekten o amatör ruhtu oyunu tatlı kılan. Oyunun bilinmezlikleri ayyuka çıkınca alınan zevk de oldukça azaldı.
Çoğuna katılmakla beraber kendi düşüncelerimde var okursanız çok sevinirim. Bu düşüncelere mantıklı herkes katılıcaktır.
1. Eskiden başka online oyun yoktu cafelerde abilerimizden görüp başlıyorduk şimdi cafeler çoğunda uo bile yok uo olan cafe bulup oturuyorum millet başıma geliyor ne dandik oyun grafiklere bak vs diyor. O kadar çok oyun çıktı ki Metin2,Karahanonline,Silkroad,Knight Online her gün 2-3 tane böle oyun çıkıyor reklam dolu etraf uo ya yeni kitle çekilmez eskilerdende kim kaldı ki ?
2.Amatör ruh dediğiniz şey buna sonuna kadar katılıyorum. Ben nebulada 1 ayda Journeyman Fencer olmuştum o iskeletlerden çıkan kılıc kalkanı sata sata para kasıyordum bi llama aldığım zaman kimsey elletmiodum char ı =) herkes in böle anıları mutlaka vardır. PK olmayı marifet sanıoduk gidip vendor kesioduk 13 kişi oynuyorduk cafeden hepimiz deluda vendor kesiyoruz pk olcaz die 2 tane saglam adam gelip 13 ümüzüde kesiodu
böle şeyler zevkliydi şimdi diyorum arkadaşlarıma ve kendime ulen keşke zaman geri dönse yine app app ortalıkta gezsem o acemiliğin verdiği zevk bambaşkaydı nebuladaki sohbet muhabbet bambaşkaydı bunların hiç biri tekrar yakalanmaz ph siz server açsanız bile 1 haftada char kasarım nebulada kasmam 1.5 hafta sürdü oyunu biliyorken pek zevk vermiyor artık o eski zevki vermeniz ve bizim tatmamız malesefki artık
imkansız
ayrıca player sayısı olarakda 15i hadi zorlasan 30 u geçceğini sanmam . Ha şimdi diceksiniz hemen hazır cevap 15-20 kişi olsun adam gibi oyuncu olsun ! Bende şunu dicem yok öyle bir şey 15-20 player olsun adam gibi olsun olmuyor o işler malesef