gcx :
Kafelere konuşlanma dışında katılıyorum
Gerçekten o amatör ruhtu oyunu tatlı kılan. Oyunun bilinmezlikleri ayyuka çıkınca alınan zevk de oldukça azaldı.
Evet bazı yerlerde diyolar ya eski tadı tekrardan keşfettiricez falan diye bence bu imkansız. O ozamanda alınan bi zevkti. Çünkü kimse daha oyunu çok iyi bilmiyordu. PvPden çok oyunu öğrenme çabasındaki oyuncular vardı. Oynayanların çoğuda 25-40 yaşları arasındaki kişilerdi. Skill kasmak için mezarlıkta Skeleton keserdi veya bi oyuncuyla tanışıp beraber muhabbet ede ede skillerini tamamlamaya çalışırlardı. Şimdi kaç kişi Skeleton keserek skill kasıyo ? Ya dummyle kasar yada illegal programlarla...
Eski Ultima Online zevkini ancak bir şeyle tekrar yaşayabiliriz. Oda Ultima Online 2 çıktığı zaman. Geçen ayın bir oyun dergisinde okudum, Ultima Online 2 yapılmış fakat tam çıkarırlarken vazgeçmişler. Buna sebep olarakta yapımcıları Ultima Online'nın gelmiş geçmiş en çok Online oyuncu sıralamasında 1. olmasına bağlamışlar. Çünkü bu başarıyı Ultima Online 2'de yakalayamamaktan korkup, Ultima Online 2'yi çıkarmama kararı almışlar...
Kendimden bir örnek verirsem eğer benim hayatımda en çok oynadığım oyun Diablo2'dir. 2 Gün arkadaşlarla aralıksız oynadığımı bilirim. Halada en sevdiğim oyun odur. Fakat ne kadar sevsemde, arada aşkımda depreşip yüklesemde oynayamıyorum. Çünkü kaç kere sırf zevk amaçlı 0'dan karakter kastığımı hatırlamıyorum. Ayrıca bütün Unique, Rare ve Set itemlerin hepsi mevcut...
Tabi benim Ultimacılara göre şöyle bir şansım var, Diablo 3 yapımına başlandı hatta çıkış tarihi bile konuşuluyor.

Blizzard tarafından çıkacak olan Star Craft 2'de şubat ayında piyasada olması bekleniyor. Diablo 3'ten önce Star Craft 2 oynamak süper olucak...