Kimimben : İşe yeni bir boyut katayım.Türkiye'deki büyük ultima online kitlesini hepimiz biliyoruz.Nereden baksak 600-800 arası kişi vardı ve bu sayıyı aklımdan rahatça söyleyebildim fakat Ultima'yı öldüren ne sürekli açılan gereksiz sunucular nede birbirinden bilinçsiz oyuncular.Ultimayı hepimiz öldürdük ( suçluyuz !polis falan basarsa şaşırmayın )."Bak şöyle bir sunucu açılmış daha kolay yeteneklerimiz geliştiriyormuşuz girip bakalım mı ?" o açılan sunucunun gerekli alt yapısı olmadığını bildiğimiz halde o sunucuya girdik.Oynadık ardından 3 ay sonra kapandı.Böyle başka bir sunucu açıldı " bak bu tarz bir yer açılmış gene belki bu kalıcı olur " edasıyla o sunucuyada göz attık ama kapandı.Eski ve daha uzun süre kalması kesin olan sunucuları yetenekler zor kasılıyor diyerek veya ön yargılarımızla kendimizden uzaklaştırdık.Oynadığımız sunucuda edit olduğunu gördüğümüz halde oynadık.Bu durumdan sıkılan oyuncular pvp sunucularına doldu ama orada kazandığın eşyanın, paranın veya bir savaşta ölmenin hiç bir değeri yoktu.O rahatlığa alışan oyuncuda eski günlere geri dönmek istemedi istese bile en fazla yarım saat dayanabildi.Bir süre sonra ise onun için oyunun önemi kalmadı.Bu gün kaç kişiyiz 200 mü ? 150 mi ?
KooL : bence herkesin farklı farklı düşünceleri var.benim düşüncem ise şu bir sürü yeni sistem bilmemne cıktı bizler 2000 yılından beri uo oynadık çoğumuz..nerde o klasik uo renksiz vs.vs. ama herşeyi geçtim uonun ölmesinin bi sebebi pvp serverları..
çok pis konu hortlatırım. hakketten öldü, başımız sağolsun..