Bakanlar Kurulu, tütün ve tütün mamüllerinden alınan asgari maktu özel tüketim vergisinin artırılması kararını aldı. Zammın tüketiciye yansıması bekleniyor.

Bakanlar Kurulu, tütün ve tütün mamüllerinden alınan asgari maktu özel tüketim vergisi (ÖTV) tutarlarını 50 kuruş artırdı.

Maliye Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, KDV ve ÖTV indirimlerine ilişkin düzenleme sırasında, Özel Tüketim Vergisi kanununun tütün mamüllerinin yer aldığı 3 sayılı listesinin B cetvelinde değişiklik yapıldı.

Bu çerçevede sigaralar, tütün içeren purolar, sigarillolar ve içilen tütün ile enfiyenin daha önce adet başına 0,0775 lira olan asgari maktu ÖTV tutarında 50 kuruşluk artışa gidildi.

Kaynak: Yurthaber
Çüşş be bizde öğrenciyiz :) :P

Şaka bi yana bunlarda artık b.kunu çıkardılar.Daha 6 ay önce yapılmıştı bizim evde günde 4 paket gidiyor 3.5tl çarp 4 ile günde 14 tl ayda eder 434tl bunların amacı toplumun sigarayı bırakması şimdi size mi kalmış zaten yasa var kapalı alanlarda içilmiyor yani bu durumda sigaranın içenden başka kimseye zararı yok maddi manevi zararı içene 2 gün öncede benzine zamn geldi daha demin altın %0.3 arttı :) doğalgazıda indirmişler salak herifler yaz geldi şimdi mi indirilir ben anlamıyorum bunları ya..
iyi oldu yahu içmeyin şu mereti...
Şaka maka Marlboro 5,50 oluyor. Napıcam ben yahu ^^
@05

iyi demişsin bizleri düşünüyorsun ama bu kadarda olmaz sanki onlar bizleri düşündüğü için zam yapıyorlar hem bizleri düşünmekte onları ilgilendirmez ;) ama o kapalı alan olayı iyi olmuş en azından başkalarına zarar verilmiyor ama bu çok saçma
onu anladım zaten tabiki saçma misal benzinin yarısından fazlası vergi, inanmak güç
bak bize su geliyor 90 milyon 30 u vergi telefon geliyor 60 30 u vergi bak neler neler oluyor
Abi bahar mı içeyim ?
bu gidişle bizi yerli malına yönlendirecekler

samsun
bahar
türkü
monte carlo(olsun buda ucuz )

:D bunlar tütünden değil samandan yapılıyor :D
Yani bildiğin ot..
:asik2
Yapacak tek şey kaldı çarşaf+3 adet bahar XD
Master
59.2997
Son günlerde alınmış en isabetli kararlardan bir tanesi, yapılan zam az bile.
Cok Dogru Solemıssın Slothere . Kendını Zehırlıon Faso Fiso Yalan Çevrendeki herkes Snn kadar zarar goruyor . Birde Özellikle Liselerde 30 krs 'lıl 1 dali 6 kisi icme olayi var :) o konoya laf bıle solemıyorum
onun zevki farklıdır bence liseye geçen herkesin okulda içmenin zevkini alması lazım :D
Spawnsas :
Narsia biz en iyisi Parlament alalım:P

Açıkçası o daha pahalı 5,75 oldu. Bi sigarası var 6,00 TL o da 6,50 TL oldu. Maşallah 2-3 ay sonra bir zam daha gelir.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.