hain_kostok : Meslek lisesinde okuyan biri okuduğu bölümle ilgili bir üniversite tercihi yaptığında ek puan alıyor diye biliyorum ben , yalnış mı biliyorum ?
dediğim olay yoksa da , daha nitelikli eleman yetişmesi amacıyla olması lazım diye düşünüyorum .
Mevcut sistemde bunun dışında ekstradan bir olay olursa anadolu ve fen liselerinee sınavla girmiş öğrencilere haksızlık olur diye düşünüyorum .
ben zamanında boku bokunamı çalıştımda anadolu öğretmen lisesine gittim.herkes hakkını almalı.tabiki herkez 1 olmıyacak bu konuda..

Kx

Bu konu Death_Rider tarafından düzenlendi(2022-02-23 18:18, 3 yıl önce)
hain_kostok :Mevcut sistemde bunun dışında ekstradan bir olay olursa anadolu ve fen liselerinee sınavla girmiş öğrencilere haksızlık olur diye düşünüyorum .

Katılıyorum . Sorun sistemde yapılacak köklü değişiklerle giderilebilir . Meslek liseleri günümüz itibariyle girişi kolay olan liseler olduğu için sizler tarafından hor görülebilir ancak ; kalifiye eleman yetişmesi adına ülke geleceği için çok önemli . Mevcut durumda her ne kadar kendi bölümleriyle ilgili tercih yaptıklarında ek puan alsalar da görüldüğü gibi yeterli değil , dolayısıyla kat sayıda iyi yönde biraz daha oynamaya gidilerek bu liselerin teşvik edilmesi gerekiyor diye düşünüyorum .
Yapılacak teşviklerle bu liselere giren öğrenci seviyesinde de değişiklikler olacaktır ve temel unsur olan öğrenci niteliğinde de iyileşme görülecektir .

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.