Gerçekten garip bir konu uyuz oldum yazmak istiyorum. Bilgisayarım anlık iletileri kaydedemediği için hatırladıklarımı yazıcam.
OSI yani orjinal UO serverinde oynayan varmı diye msn i 2 kez açıp kapadım ve birisi fırladı. MSN ismi şöyle bişeylerdi : xxx pvp shard 3d binekleriyle sizlerle felan falan.

Fırladı birden siteyi atsana clienti indireyim diye. Sonra off poff bişeyler dedim sonra www.uo.com u verdim.

sonra osinin nolduğunu açıkladım ve bana kaç player olduğunu sordu. tahminimce binlerce var dedim (yalan değil heralde binlerce olmalı)
sonra oha dedi. sonra kimse sığmaz mapa diyince sen tarih öncesinde kaldın sanırım , 4+1 tane map var UO da senin haberin yokmu dedim. Gene clienti atmamı istedi sonra dedim UO yu yükleyince gelen client felan falanla giriyosun diye. Ama şifrem yok dedi ve orjinal UO cd si ve aylık 12 dolar para ödemen lazım dedim. Burdan sonra başladı kıyamet :P OHA dedi hayatta oynamam dedi. Enayi misin nesin dedi. Git NBL oyna yada uo*i*gs oyna aynı şey dedi. Baya bi oflayıp pufladım bu defa. Herşey online oyunun orjinali her zaman iyidir dedim felan baya bi kapıştık.

Konu geldi orjinal oyunlara...
Oyun alıcaksan her zaman orjinal almasını söyledim. Ya yürü git korsanları da var onlar çalışmıyor mu gibi bişeyler dedi. Online oyunların orjinalindeki farkı anlattım ama inatla anlamak istemedi ve inatla korsan diyip durdu. Mesela diablo II de free server mi oynamak güzeldir yoksa battle.net mi yada red alert 2 de ? Adam diyor ki sen bu parayı Türklere mi kazandırıyorsun. E onlar da yapsınlar ki alayım dedim ancak şöyle aşırı saçma bir cevap geldi : sen yabancı oyunları alırsan tabikide türk oyunu olmaz... İyide Türkiyede zaten oyun programlamaya destek veren olmadı.

Demek istediğim şu.. neden korsan oyun almakta Türkler çoğunlukta ? O insanlar 1-2 sene uğraşıp millet eğlensin diye oyun yapıyor ve sen en fazla 20-40 ytl ödemekten mi korkuyorsun ? Zaten o şirketler para kazanamazsa senin oynadığın oyunun yeni bir versiyonu çıkarmıydı ?
Korsana hayır.En illet oldugum konudur bu millet emek verip bişeyler yapıyor biride gidip korsanını yapıyor bunların hesabı verilecek öbür tarafta insan olun aç olmayın paranıza kıyıpta gidin orjinalini alın.
Tutmayin berkayi ^^
* Berkanu *
Böyle flöş Diye atlama Eminimki Kullandıgın UO versiyonu Sitelerden İndirme Korsan Bir versiyondur Hadi Bunuda Geçtim Windowsu Kaç Kere Müşteri Hizmetlerini arayarak Orginalleştirdin ? Xantier Sana Sonuna Kadar Katılıyorum Ya Türklüğümle Gurur Duyyuyorum Tabikide Ama Dış Ülkelerde Bizi Cingele Olarak Beleşçi İnsanlar Olarak Görüyorlar Bu Dururmu Deiştirebilmek İcin Daha Cok Genç Olabiliriz Ama İlerde bir Yerlere Geldiğimiz Zaman Korksunlar bizden Yeni nesil Çılgın Türkler gelior :p
Mynetin desteğiyle yapılan İstanbul diye bir online oyun vardı en başlarında oynamıştım eksiği çoktu sora araya öss girdi falan.. Yani hiç destek yok değil var.. Çok iyi tabanlara sahip türk oyunlar yavaş yavaş çıkıyor. Ama işte gelişmesi için böyle oyunların oyuncuya ihtiyacı var.. Misal İstanbul, misal Türk yapımı browser tabanlı Son Savaş(paralı daha dogrusu kontorlu.. 3 operatörun sponsorlugunda yapılıyor bu oyun..)bu oyunların desteklenmesi gelişmesi için daha çok oyuncuya ihtiyaçları var.. Amaç desteklemek olsun.. Online olmayan oyunlar da var Türk yapımı kaçımızda orjinalleri varki bunların.. Denildiği gibi para türklere gider en azından..
Şuan Dünyada En iyi savaş Tarzı ( silahlı felan ) oyun Crysis ti galiba Türk yapımı Bir Oyun Ki bu cok tutulan bi oyun Türk Oyunları YOk diyil Türklerde Oyun yapıor Bu YOk GTA nn Türkcesi felan yabancılar cıkarmıo onları xD
GTAnın türkçesi falan fıss textlerle oynamaktan başka birşey yaptıkları yok.. Türklerin yaptığı en büyük iş bu konuda Turksportalın Football Manager oyununa yaptığı Türkçe çevirilerdir ki bu sene artık Türkçeleştirme %99.7 ye kadar yükseldi.. Yakın bir zamanda bu oyunu sanki türk oyunu gibi bile oynayabiliriz :D
Ya Aslında Türkiyede Büyük Bi oyun firması Kurulsa EA games gibi Ultima Onlineyi İnanılmaz Oyun Diye felan türkceleştirseler hani bizde Kendi Dilimizi Kullansak Ulusal Dil Oldugundan İngilizce Kullanmak Zorundaymışız İngilizlerde Bizim Dilimizi Örenmeyi Bilmeli Ea gamese Rica edelim Oyunları Spanyolca Fransısca İngilizce felan yapıyolarya Türkçede Koysunlar Bide Bazı Türk Programları varki English yazıcaklarına İNGİLİZCE yazıoyorlar KIL oluyorum bu durumlara xD
biz bir ara ultima-strike olarak düşünmüştükte kendi uo versiyonumuzu yapalım dedik.iş EA Games'ten izin almaya gelince herkes sustu xD

boşver xantier ne anlarki o OSİ falan.

dipnot : sitede hala bulunması lazım o topicin.kendi versiyon topici falana arattırın.
Xantier asıl acı gerçek şurda; konu wow olunca her Türk orijinalinde oyna der. Ama konu UO olunca .... mısında orijinaline para verip oynucan, gel bak mis gibi pwp shardda oynamak varken.. gibi saçma sapan cevaplarla karşılaşırsınız bırak onu UOnun ne olduunu bilmeyen biri googleden araştırmaya kalkınca karşısına xxxx.comdan accını alıyorsun yeni binek sistemleri vs.. vs..

Aslında sorun uo nun kendi içinde bölünmüş olmasından kaynaklanıyor.. (sphere ve runuo)
Sphere severler runuo,osi gibi gerçekleri durmadan çarpıtıp insanları kendi sunucularına yönlendiriyor..
Kişi yıllarca sphere oynadıktan sonrada haklı olarak bu oyna para mı verilir diyor.. Oysaki asıl UO tamamen başka bi oyun..
Sphere'ı çokta kötülemiyorum yanlış anlamayın, runuolarında neredeyse hepsinin uo ile alakası yok. osi still olduunu idda edenlerin bile bi çoğunun osiyle arasında dağlar kadar fark var..

Ama şunu unutmamak gerekir; senin kendi shardına getirdiin yenilikler UOyu geliştirmez. UOnun gelişmesi sadece Osiye bağlıdır. Oside ne kadar çok player olursa EA Games UOya o kadar yatırım yapar. Senin açtığın sunucular UOyu hiç bir şekilde geliştirmez aksine UO ya zarardan başka bi şey getirmez..

Her şey orijinalinde güzeldir. UOyu gerçekten seven birisi onu orijinalinde oynar..
Ya Ben Osi de oynamayı cok istedm ama Hiç anlayamadım anlamak icin cok urastım hani Run UO larda örenim sonra OSİ serverede geçim die düşündüm ama cok karışık geldi yani sphere kötü diyil aslında Güzel yanlarıda var tabi ama sphere server acmakta EA gamesten izin istense yada aylık bi ücreti olsa Önüne gelenin server acamıycagını düşünüyorum ;-)
Kaankha : Mynetin desteğiyle yapılan İstanbul diye bir online oyun vardı en başlarında oynamıştım eksiği çoktu sora araya öss girdi falan.. Yani hiç destek yok değil var.. Çok iyi tabanlara sahip türk oyunlar yavaş yavaş çıkıyor. Ama işte gelişmesi için böyle oyunların oyuncuya ihtiyacı var.. Misal İstanbul, misal Türk yapımı browser tabanlı Son Savaş(paralı daha dogrusu kontorlu.. 3 operatörun sponsorlugunda yapılıyor bu oyun..)bu oyunların desteklenmesi gelişmesi için daha çok oyuncuya ihtiyaçları var.. Amaç desteklemek olsun.. Online olmayan oyunlar da var Türk yapımı kaçımızda orjinalleri varki bunların.. Denildiği gibi para türklere gider en azından..
Hah bak orda haklısın.

Bir de şöyle bir durum var : oyunlar Türkçe diye dalga geçiliyor. Mesela atıyorum bir eşya sallama işte :

Kolye
Güç puanı +1
Çeviklik puanı +50
Fiziksel direnç +5%

dediğimizde adamlar gülüyor ama :

Necklace
Strength bonus +1
Dexterity bonus +1
Physical resistance +5%

bu alkışlanıyor. Nedir ki bu ingilizce sevdası ? Hadi atıyorum özel isim olur da bişey diyemeyiz de yani Türkçeleştirilebilecek metinler , Türkçeleştirildiğinde neden komik geliyor ? Suç aslında millette değil çünkü hiç alışılmadı ki. Hangi oyun direkt yapımcıları tarafından Türkçeye çevrilmiş ? Bide millet artık öyle bişey ki yani Knight Onlinenin pardon boku çıkartıldı. Ya nedir bu hastalık ? Yok Türk KO muş da bilmemne. İnsanların konuşma tarzı değişti sokakta dolaşıyoruz 2 kişi geçerken "..la çitin parça.." diye bi konuşmayla karşılaştım. GTA'ya kurtlar vadisi yaması yapıcağınıza bare o adamların oyununu batırmayın da oynayın.
Mynetin desteğiyle yapılan İstanbul diye bir online oyun vardı en başlarında oynamıştım eksiği çoktu sora araya öss girdi falan.. Yani hiç destek yok değil var.. Çok iyi tabanlara sahip türk oyunlar yavaş yavaş çıkıyor. Ama işte gelişmesi için böyle oyunların oyuncuya ihtiyacı var.. Misal İstanbul, misal Türk yapımı browser tabanlı Son Savaş(paralı daha dogrusu kontorlu.. 3 operatörun sponsorlugunda yapılıyor bu oyun..)bu oyunların desteklenmesi gelişmesi için daha çok oyuncuya ihtiyaçları var.. Amaç desteklemek olsun.. Online olmayan oyunlar da var Türk yapımı kaçımızda orjinalleri varki bunların.. Denildiği gibi para türklere gider en azından..

bişi söliycem beyler böle oyunlar yok değil. ve şuan galiba en güzellerinden biride metin2 adlı knight online tabanlı oyun. knight online tabanlı diyorum çünkü benim gözümde o şekildeki mmorpg lerin hepsi aynı. yanyana koysanız o oyunları size bi kaç örnek de verem

knight online silkroad istanbul

bunları yanyana koy haritadan başka ve bikaç anim den başka farklılık yok. bence wow bile aynı. sadece wowa yapılan yatırımın boyutundan kaynaklanan bikaç güzel grafik, fikir ve bi kaç eklenti güzelleştirmiş oyunu ama bence wow oynanabilecek bi oyun değil. bu oyunlarda insan single player oynar gibi oluyo. çok kişi olduğunu sadece party içinde anlıyosun. ama uoda sosyal ortamın farklılığı oyunu güzel kılan ve diğerlerinden farklılaştıran özelliği...
Xariyla : * Berkanu *
Böyle flöş Diye atlama Eminimki Kullandıgın UO versiyonu Sitelerden İndirme Korsan Bir versiyondur Hadi Bunuda Geçtim Windowsu Kaç Kere Müşteri Hizmetlerini arayarak Orginalleştirdin ? Xantier Sana Sonuna Kadar Katılıyorum Ya Türklüğümle Gurur Duyyuyorum Tabikide Ama Dış Ülkelerde Bizi Cingele Olarak Beleşçi İnsanlar Olarak Görüyorlar Bu Dururmu Deiştirebilmek İcin Daha Cok Genç Olabiliriz Ama İlerde bir Yerlere Geldiğimiz Zaman Korksunlar bizden Yeni nesil Çılgın Türkler gelior :p

sen ne diyorsun benim xp zaten orjinal bişey bilmeden atlama 200dolarlık cd'ye kıy sende orjinal yap bakalım başkalarını eleştirecegine önce kendinden başla
berkanu :
Xariyla : * Berkanu *

sen ne diyorsun benim xp zaten orjinal bişey bilmeden atlama 200dolarlık cd'ye kıy sende orjinal yap bakalım başkalarını eleştirecegine önce kendinden başla

uo cdsi 200 dolar ha ?

200 dolar diyorsun ?

vallaha ?

dalgamı geçiyorsun ?

sana onu en fazla en kazık yerden bulurum oda 150 ytl.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.