Gerçekten garip bir konu uyuz oldum yazmak istiyorum. Bilgisayarım anlık iletileri kaydedemediği için hatırladıklarımı yazıcam.
OSI yani orjinal UO serverinde oynayan varmı diye msn i 2 kez açıp kapadım ve birisi fırladı. MSN ismi şöyle bişeylerdi : xxx pvp shard 3d binekleriyle sizlerle felan falan.
Fırladı birden siteyi atsana clienti indireyim diye. Sonra off poff bişeyler dedim sonra www.uo.com u verdim.
sonra osinin nolduğunu açıkladım ve bana kaç player olduğunu sordu. tahminimce binlerce var dedim (yalan değil heralde binlerce olmalı)
sonra oha dedi. sonra kimse sığmaz mapa diyince sen tarih öncesinde kaldın sanırım , 4+1 tane map var UO da senin haberin yokmu dedim. Gene clienti atmamı istedi sonra dedim UO yu yükleyince gelen client felan falanla giriyosun diye. Ama şifrem yok dedi ve orjinal UO cd si ve aylık 12 dolar para ödemen lazım dedim. Burdan sonra başladı kıyamet

OHA dedi hayatta oynamam dedi. Enayi misin nesin dedi. Git NBL oyna yada uo*i*gs oyna aynı şey dedi. Baya bi oflayıp pufladım bu defa. Herşey online oyunun orjinali her zaman iyidir dedim felan baya bi kapıştık.
Konu geldi orjinal oyunlara...
Oyun alıcaksan her zaman orjinal almasını söyledim. Ya yürü git korsanları da var onlar çalışmıyor mu gibi bişeyler dedi. Online oyunların orjinalindeki farkı anlattım ama inatla anlamak istemedi ve inatla korsan diyip durdu. Mesela diablo II de free server mi oynamak güzeldir yoksa battle.net mi yada red alert 2 de ? Adam diyor ki sen bu parayı Türklere mi kazandırıyorsun. E onlar da yapsınlar ki alayım dedim ancak şöyle aşırı saçma bir cevap geldi : sen yabancı oyunları alırsan tabikide türk oyunu olmaz... İyide Türkiyede zaten oyun programlamaya destek veren olmadı.
Demek istediğim şu.. neden korsan oyun almakta Türkler çoğunlukta ? O insanlar 1-2 sene uğraşıp millet eğlensin diye oyun yapıyor ve sen en fazla 20-40 ytl ödemekten mi korkuyorsun ? Zaten o şirketler para kazanamazsa senin oynadığın oyunun yeni bir versiyonu çıkarmıydı ?