MtHan :
Benim bildiğim Peygamberimiz Arap değildir. Yanlış bilmiyorsam şöyle bir sözü olmalı "Arap benden ama ben Araptan değilim." diye. Ayrıca o sözden kasıt Arapların gerizekalı, beyinsiz olduğunu kastetmektedir. Ve şuanda Arabistan da Kabe olmasaydı Araplar çoktan dinden çıkmıştı. Baksanıza zamanında kutsal kişilerin mezarlıklarını yıkan Peygamberimizin eini çöplüğe dönüştüren yine bu araplar değil mi?
Peygamber efendimiz ( S.a.v. ) arap soyundan geldiği su götürmez bir gerçektir.Elhamdülillah Müslümanım diyen birisinin en azından peygamberinin babası dedesi kısaca hangi soy,ırk dan geldiğini bilmesi gerekir. ( Babası Abdullah,dedesinin ismi Abdülmüttalip bulundukları bölgenin ileri gelenlerindendi ).
" Yanlış bilmiyorsam şöyle bir sözü olmalı "Arap benden ama ben Araptan değilim." diye " malesef bu cümle tamamen yanlış. Peygamber efendimizin hadisleri hakkında araştırma yapmadan kabullenmeyi seçersen her zaman yalan söyleyenlerin oyununa gelirsin.Bu konuda zamanın alimleri tedbir almışlar ve güvenilir kaynaklar oluşturmuşlardır. Hadislerle ilgili ileri gelen alim/eserler; Buhari,Tirmizi,Müslim bazılarıdır...
Irkçılık dinimizce bundan asırlar önce yasaklanmıştır... Sen doğacağın mekanı seçme hakkına sahipmiydin ? Ya bir Arap ? ( ki araplar kesinlikle aşağılanıcak insanlar değil.Neden onlara karşı bi önyargın var ? anlayamadım. )