Geçen gün teketek programında çıkan 2 kişi : "Başıma bir iş gelmeyecekse humeyni&裟yi seviyorum , Atatürk&裟ü sevmiyorum." dedi. İşte o günkü teketek programında geçen dialog :

https://www.haberturk.com/haber.asp?id=79620&cat=140&dt=2008/06/10

Tamam herkes sevip sevmemekte özgürdür ama bu karı kaşını gözünü değil , Atatürk&裟ün yaptığı inkilapları , ilkeleri sevmiyor ! İşte burda dur bakalım ! Eğer başında humeyni olsaydı sen acaba o programa çıkıp bir ERKEK ile konuşabilicekmiydin ? İngilizlerin himayesi altında senin baban seni müslüman olarak doğurabilicekmiydi ? Bu kadın düpedüz bir PKK... Bunlara böyle canlı stüdyolarda propaganda hakkı tanıyolar ! İşte çoğu türbanlının düşündüğü olay bu...

Ayrıca ne zaman Atatürk'ü sevmiyorum denildiğinde kişinin kaçırıldığı , arabasına bomba konulduğu , zorla sevdirildiği görüldü ?
bölelerini asmak lazım.
Genç arkadaşım(larım), öncelikle çoğu türbanlının düşündüğü bu gibi bir yorum yapmaya ne bilgin yeter, ne hakkın vardır, ne de etiktir.

Bu kadın düpedüz bir PKK&裟dır da pek sağlıklı bir söylem değil, PKK bir terör örgütüdür, konuşan kadın ise düşüncelerini özgürce anlatan bir insan. İnsanlar düşüncelerinden dolayı, horgörülemez, küçümsenemez, dışlanamaz, farklı davranılamaz, yargılanamaz. Eğer bunu yapıyorsak bizler acınası canlılarız demektir.

Çok güzel bir cümle kurmuşsun, herkes sevip sevmemekte özgürdür. Ancak cümle burada biter. ötesini silelim.

Söz konusu kadınlardan sol tarafta oturan ya biraz fazla heyecanlı ya da ne dediğini bilmiyor, buna tek cümle yetiyor: Ben hümeyniyi severim ama rejimini sevmem..

Diğer bayan ise oldukça aklı başında konuşuyor, ha bize mantıklı gelen ya da gelmeyen yanları vardır. İngilizler olsa başımızda belki daha özgür olurduk diyor. Belki doğru belki değil, belki aptallık.. Ancak bu bir düşüncedir ve önemli olan o bayanı neyin böyle düşünmeye ittiğidir.

Bu bir sebep sonuç ilişkisidir. Çok önemli bir nokta; diyor ki: Ben giyimim yüzünden farklı muamele görmek istemiyorum, sosyal bir hayatım olabilsin istiyorum. Peki bundan sonra ne isteyeceksiniz diye soruluyor. Hiç diyor.. Dürüsttür, doğrudur ya da yanlıştır tartışılır ancak beyanı bu şekildedir ve ben bu beyanı tamamen haklı buluyorum.

Aklıma gelmişken ben Ateistim:) ancak tarafsız bakabilmeyi bilmeli, en dindarına da dinsizine de..
Türkiyede dindarlara baskı yapmıyorlar...

Türkiyede tesettürlüye, tesettürsüz
Tesettürsüze, tesettürlü
Solcuya, sağcı
Sağcıya, solcu
Aleviye, sünni
Sünniye alevi
Türke, kürt
Kürte, türk
A partiliye B partili
B partiliye A partili
Okuyana okumayan
Okumayana okuyan..

tey tey tey
Hayır,bana göre öyle bir şey yok.Bunların tek amacı Türbanlı,türbansız savaşını oluşturmak.Başka birşey yok.Bakın dikkatli düşünün ne demek istediğimi anlayacaksınız,hak vermeyen olabilir lakin Türbanın ateşli tartışmalar yarattığı bu günlerde neden bu çıkıp Atatürk'ü sevmiyorum diyor.Bunun tek sonucu : Türbansızlar veya türban karşıtı insanlar için türbanlılara kötü muamele uygulanması veya o gözle bakılması,nihayetinde Türkiye'yi BÖLMEK..
Bir tartışma programına davet edilmiş ve görüşleri soruluyor, hatta direk o soru soruluyor.. Kasıtı bu insanlarda aramayın, bu tartışmaların kavgaların çıkmasını isteyen kocabaşlar.. Bu insanlar değil.. Bu insanlar biziz, bizim kardeşlerimiz..
siyaset içerikli topic ve mesajlar yazmak yasak
atacker : Bir tartışma programına davet edilmiş ve görüşleri soruluyor, hatta direk o soru soruluyor.. Kasıtı bu insanlarda aramayın, bu tartışmaların kavgaların çıkmasını isteyen kocabaşlar.. Bu insanlar değil.. Bu insanlar biziz, bizim kardeşlerimiz..

+1

Bu tartışmanın başlıca nedeni bizi bölmek isteyen devletlerdir.Burda da %100 ortalığı karıştırmak isteyenlerin parmağı vardır.Düşmemeliyiz..

Bu konu Nexima tarafından düzenlendi(2008-06-11 09:44, 16 yıl önce)
"Nuray Bezirgan: Yani İngilizler olsaydı benim haklarım daha geniş olacaktı. Zaten mesele bu yani. İnsanlar bana Atatürkçülük adına zulmediyorlarsa benden Atatürk'ü sevmemi bekleyemezsiniz."

Koparım burda.
Bu kadını olduresım gelıyor gıtsın amerikada yasasın aptal bunlar !

Fatih Altaylı: Atatürk’ü seviyor musun?

Nuray Bezirgan : Atatürkü sevmeme hakkı var mı? Başıma bir iş gelmeyecekse ben sevmiyorum.

Öküzün Evlatı .... devamını getırırdım
Nexima :
atacker : Bir tartışma programına davet edilmiş ve görüşleri soruluyor, hatta direk o soru soruluyor.. Kasıtı bu insanlarda aramayın, bu tartışmaların kavgaların çıkmasını isteyen kocabaşlar.. Bu insanlar değil.. Bu insanlar biziz, bizim kardeşlerimiz..

+1

Bu tartışmanın başlıca nedeni bizi bölmek isteyen devletlerdir.Burda da %100 ortalığı karıştırmak isteyenlerin parmağı vardır.Düşmemeliyiz..

Arkadaşlar yanlıs yorum yapıyorsunuz.İyi düşünün bu kadın öldürmekle değil bunların başındakiler var.Bunlarda sadece bir rol..
Evet ama hiçbir turk boyle rol yapmaz !
Peki soruyorum dağdaki saf insanların arasında Türk yok mu ?
Kendinde söyledin saf dıyorsun dağdaki diyorsun bunların bır nedenleri yokmu ? ama bunlar televizyonlara cıkıyorlar o kadar kısının onundeler gende onu savunmak bı bakıma hata degılmı ?
Yanlış anlıyorsun bunların nedeni eğitim ve maddi eksiklik.Ben savunmuyorum iyi düşünsen anlarsın bu bizi sömüren kişi veya devletler yada örgütler çok bir oyun oynamakta Türkiye'ye karşı buda oyunların bir parçası.Neden bu cıkıpta bu tartışmaların alevlendiği hafta içinde bunları dedi ? Türban karşıtı olanlar diyecekki aa türbanlılar Atatürk karşıtı,türbanlılarda savunacak hayır sonra yıne olan Türkiye'ye olacak.O kadar kişi önünde olması ile alakası yok ülkemizde de şuan 70 milyon içindeler zaten..Her an yakalanacaklarını biliyorlar ama devam ediyorlar.Bu yanılgıya düşmeyin benim düşünceme göre.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.