Öncelikle herkeze selamlar, ben bundan 14 - 15 gün önce açıtığım topic'i bulamadım. Bu yüzden yeniden açma gereği duydum. Hem bilen arkadaşlar bilgilerini paylaşır, hem dertlerimize ortak oluruz.
Benim askerlik birliğim.
İzmir/Foça Jandarma Komando 88/3
Foça hakkında bu zamana kadar olumlu bir şey duymadım, ama karamsarda bakmıyorum tabiki.
Foça nekadar Türkiyenin en zor askeri şartları olan ve eğitimi en ağır olan yer olsada bunun üstesinden gelebileceğime inanıyorum. Buna sizinde inanmaızı istiyorum.
Foça 3 ay'da 10 eğitim zaiyatı ve 20 asker kaçağı ile eğitim şartlarının zorluğunu gözler önüne seriyor.
Foça belki belimizi biraz büker ama neticesinde yapmamız gereken bir görev. En azından ''Ben Askerlik yaptım be'' diyebiliceğim bir yer.
Yorumlarınızı bekliyorum sizleri özlicem. Ay'ın 25-28 arası teslim olucam.
Hakkınızı Helal edin. Sizleri özlicem.

Komando?
Komando kelimesinin Türkçe karşılığı zoru başaran, imkansızlığı ise zaman alan asker'dir.

Komando?TIK

Bu konu Kanglaoo tarafından düzenlendi(2008-08-17 00:26, 16 yıl önce)
=) bende oraya gitmek isterdim doğrusu :) hadi hayırlısı
Hemende havaya girmişin komando tık fln :D şaka bi yana sana hayırlı teskereler ailene bol sabırlar.

Not: Foça hakkında anlatılanlara boşuna kafana takma. 2165615 zaiyat 6556562 kaçak fln milletçe dedikodu yapmasını severiz. Ve birazda abartırız. Bunlar farklı şekilde yansır. Sen kendini görevine odaklan dahada başka hiçbişi düşünme ;) Tekrardan hayırlı teskereler...
Silindi
Banned
0
@Kanglaoo

İzmir/Foça Jandarma Komando'yum diyorsun.
foçada komandolar rahat ben şahsen izmirde yaşıyorum, meraklanacak bişey yok bence kim ne dediyse biraz abartmış olmalılar. foça oldukça bir komando için rahattır.

Lucretius'da bilir belki oda izmirli :)
10 yıldır izmirde yaşıyorum.
Kendi gözümü korkutucak değilim.
Foça hakkında olumlu bir kelime duymadım, heleki komandoysan.
Onlarca tanıdıgım gitti foçaya sonuç hep ayni.
Sorun değil ben kendime moral verebiliyorum =)
Öncelikle askere gidenlere/gideceklere hayırlı tezkereler.
Foça nekadar Türkiyenin en zor askeri şartları olan ve eğitimi en ağır olan yer olsada....
Sanmıyorumki eğirdir dağ ve komando okulu varken foça en zoru olsun ...
Armi'cim araştırmalar, ve istatistikler gösteriyorki foça.
Foça, Manisa Kırkağaç, Kayseri komando
Benim bildiğim böyle.
Kanglaoo : Armi'cim araştırmalar, ve istatistikler gösteriyorki foça.
Foça, Manisa Kırkağaç, Kayseri komando
Benim bildiğim böyle.
Eheh doğrudur canım :) Valla eğirdir için de çok çok zor ve Tr'nin gözbebeği fln diyorlarda ondan dedim :)
Sağ sağlim gider kelirsin inşallah :) Şimdiden hayırlı teskereler
Foça Gerçekten zor ben biraz şanslıyım sanırım bu konuda hayırlı teskereler kardeşim
Askerlik yan gelip yatma yeri değil foçaya zor diyenlere şırnağın -20 derece soğuklarını dik kayalıklarını her an ölüm korkusunu hatırlatırım foça cennet gibi yer tadını çıkar dostum.
foça rahat yer ve sonuçta acemi birliğine gidiyorsun devrecilik bile görmeyeceksin adam akıllı.en zor yer ısparta eğirdir dağ komando tugayında olmuş olsaydın işin zordu :) yine 2.ci bir kötü yer kayseri 1.komando tugayı ülkemizin en çok önem verdiği tugaylardan birisidir kısacası foça basit yer :)
Hayırlısı :)
foça ve manisa co zor babam askerdi kendiside focada eğitim gordu manisada calsırken askerler bi eğitimden sonra yatağa zor atıolardı kendilerini :huh
Ben anlamıyorum, bu zamana kadar ya millet askerliği yanlış yerde yapmış yada tüm değerlendirmeler yalan, yanlış.
Foça ile Manisa Kırkağaç aynıdır ve Türkiyenin en zor eğitim şartları olan yerdir.

@ufukkotan Yaşını bilmiyorum ama bilginin biraz kısıtlı olduğunu görebiliyorum (en azından bu konuda)
Foça acemi birliktir %80'lik bölümü foça bittiği gibi doğuya gönderilir. Belli kısımlar, kişiler onbaşı vs Foçada kadrolu kalıyor.

@Rawnos Foçada devrecilik var malesef.
Foçada kalan kadrolular ustalar komutanlardan daha zorluk çektiriyor insana =)
Ya burada neyi savunuyorumki size? Foça en zor eğitim yeri değildir inşallah, öyleyse veya değilse, eninde sonunda görüceğimiz eğitimin zorlu koşullar dahilinde olucağı kesin birşey. Allah büyük inancımız sonsuz.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.