Silindi
Başka bir php dosyası var diyelim bende php'den hiç anlamam ama bir dosya diyelim ayar.php buraya bilgileri yaptım şimdi başka bir iletişim.php diye bir sayfa yaptım diyelim ben ordaki bilgileri bu sayfaya gelince nasıl okutabilirim?
ahanda banada bu lazım :D yapabilen varmı?
<?php include("ayar.php"); ?>

bunu iletisim.php deki body'nin arasına yazarsan iletisim sayfasına tıklayınca ayar.php de ne varsa onlar gelir.
bazı satırlarını nasıl ayarlarız?
Adept
4.3
Değişkenler kullanabilirsin.

Veya, DEFINE özelliğini kullanarak, değişik satırları herhangi bir PHP dosyasında tanımlarsın. Sonra include ile başka bir sayfaya eklersin, kullanırsın.
bazı satırlar derken?
mesela 1. satırı yazdırmak istiyorum sadece
Adept
4.3
Include ettiğin dosya bir satırdan oluşursa, 1 satır include etmiş olursun. =)

Define'e örnek olarak:

define('OUTI00001', 'Island-Monarchy...');
define('OUTI00002', '...gerçek zamanlı bir strateji simulasyon oyunu. Aynı anda 150.000 oyuncuyla birlikte karşılıklı oynama imkânı. Bu imkânlardan yararlanabilmek için yanlızca bir web tarayıcısı yeterli, herhangi bir program indirmenize ve yüklemenize gerek yok.');
define('OUTI00003', 'Gelin...');
define('OUTI00004', '...bu fantastik ve büyük adalar dünyamıza. Kendi adanızın hükümdarı olun. Birçok çesitli maceraya atılın.
Başka hükümdarlar ile ticaret yapın. Kendinizi azılı korsanlardan koruyun. Yabancı adaları
ele geçirin ve yönetin. Güç, saygı ve zenginlik kazanın. Daha fazlası için diplomasi ve pazarlık 
yeteneğinizi kullanın.');
define('OUTI00005', 'Oyun Dünyası');

Ilk parametre (OUTI00005) isimdir, bununla, ikinci parametre olan içeriğe ulaşabilirsin.
:D onu demek istemdeim 10 satırı var ama ben sadece 1 satırını görmek istiyorum?

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.