konuyu baya dagıttık sanırım.
neyse Michaell ben sana cevap vereyim.ben script kodlamaktan çok fazla anlamam çünkü böyle bir hevesim olmadı. sizin script üzerine yaptıklarınıza tek kelime etmedim fark ettiysen. Ama bu yaptıklarınızın hiç bi işe yaramadığını birinin söylemesi lazım. Sen veya bir başkasının ortalama 3 yıldan bu yana açık kalmıs ve saygınlık kazanmıs ve halen daha devam eden bir sunucunuz yok ise, bu sizin birşeyleri eksik yaptığınızın göstergesidir.
Siz derken bir kaç kişiden bahsetmiyorum herkes kendi üstüne alınmasın hemen.
Topu hemen playerlara atabiliriz tabi.Bunu bende yapabilirim. Mesela "playerlar artık azaldı baska oyun oynuo" veya "oyuncular yenilik istio" "artık oyuncular ph olmayan sunucuda kasmıo" bunun gibi bin tane şey sayabiliriz.Ama bu saydıklarımızın hiç birinin sizin UO konusunda başarısız olduğunuz gerçeğini örtemez. Başarısızlığı sizin insanlar arasındaki saygınlığınız veya teknik bilgi ve beceriniz ile değil, ortaya konulan ve devam etmekte olan herhangi bir ürün ile endexliyorum.
Benim kac mesajdır savunduğum şeyi anlatamıyor olmak çok komik olmaya başladı.bir sefer daha deneyeceğim.
Sizler bu kadar bilgi beceri sahibi insanlarsınız.konusmalarınız da gayet düzgün. insan olarakta iyi insanlarsınızdır eminim. Simdi bukadar bilgili ve becerili insanın U-S çatısı altında toplanıpta şimdiye kadar bi işe yarar 1 tane bile sunucu oluşturamamış olması ve sizin bazılarınızın bu başlık altında sanki çok büyük işler başarmışcasına "Pvp server" "2 günlük server" kelimelerini kullanarak iyi veya kötü script ögrenmeye yada editlemeye çalışan bi kişiye destek yerine onu eleştiri yağmuruna tutarsanız,
bu durum şuna benzer. "Sen bi b.k değilsin. sen script ögrensende bişi olmaz. onun bunun scriptini calıp sunucu acıp 1 ay sonra kapatırsın.soru sorma tarzın bile dandik.ben sana yardım falan etmem"
Simdi soru şu. Hanginizin kapanmamıs bir sunucusu var?
Önceden actıgınız bir sunucuda herhangi bi yerden hazır script kullanmamıs sahsiyet varmıdır? (Bu scriptlere herşey dahildir.Yani sphereserverdan indiripte tek bir script kopyalamayan, orta dünya haritası açıpta haritasını kendi yapan?)
Michaell profosyonellik dersi vermek değil amacım. böyle bir fikrim yada düşüncem yok.
Sizin gibi bu yaşta bu kadar sey ögrenmiş kişilerin nasıl olurda bizlerin veya daha UO ile yeni tanışacak (daha önce bizim tanıstıgımız gibi) gençlerin önüne herşeyi ile mükemmel ve standarda yakın ve her açıdan düşünülmüş, hatasız, istikrarlı bir sunucu koyamaz?
Birşeylerde eksik var. bu eksik bu başlığı açan arkadaşla ilgili değil sizle ilgili. Siz bütün topu bu arkadaşa atıyorsunuz. Bu konuda uzmanlaşmış insanlar olarak adam gibi bir sunucu acmıs olsaydınız bu cocuk sunucu acma derdine girmeyip sizin actıgınız sunucuda oynayacaktı.Siz ise sanki en tepedeymişsiniz gibi hiç hatanız yokmuş ve bütün işlerinizi dogru yapmış rolü yaparak ikinci bir hata işliyorsunuz.
Ben simdiye kadar açılmış sunucuların forumlarından veya uo ile ilgili herhangi bir forumdaki mesajları screenshot alarak ultima konusunda kendi çapımda bir psikoloji analizi yapmak için yaklaşık 1.85 GB JPG arşivi yaptım. Ne işe yaradı diye sorarsan kendimi tatmin ettim. Sizin bulamadığınız soruların cevaplarını buldum. Bu cevaplar ne işe yaradı dersen, bu cevapları sizler bulsaydınız belki yarardı.
Neyse konusacaklarımız bir işe yarayacak olsaydı belki 10 sayfa daha yazardım üşenmezdim.en azından bir kaç forum postu koyayım