Öncelikle merhaba.Merak ettiğim ve herkesin görüşünü almak istediğim bir konudur bu.Ultima online ve sphere sayesinde kendi oyununmuş gibi bi oyun yaratıp(Tamamen farklı sistemler,skillerde değişiklikler,yeni skiller,Haritalar,Büyüler uzar gider.) sunulsa sizce tutar mı? mesela benim böyle bi projem vardı.Ama korkuyordum hep emek vermeye çokta güzel ilerliyordum.Bilgisayarımın problem cıkarması yüzünden bütün herşeyim gitmişti.Şöyle bi genel olarak yorumları alabilir miyim? UO'nun şu anki durumuna göre böyle birşeye kalkışılmalı mıdır? Uo tadında tamamen farklı şeyler sizce güzel olabilir mi?
Öğrenmeye aç insanlar olup aynı formatta yeni tatlar arasaydık evet olabilirdi, ancak Türk oyuncuları için gereksiz diye düşünüyorum. Bu kadar kapsamlı ve geniş bir hazneye sahip oyunu tamamen baştan yaratmak, yaratırken de oyuncuya yol gösterici sistemler yaparak yeni dökümanlar oluşturarak farklı bir isimde insanlara tanıtmak gerek ki oyun yeniymiş gibi herkes tarafından benimsenip oynansın.

Nacizane kendi fikrim: Aynı grafiklere sahip farklı bir format bana göre çok gereksiz boşa vakit kaybı ve amaçsız. Bu kadar kapsamlı bir şeyi yaratırken siz sphere'nin kolay kodlamasına inanarak girişmek istiyorsunuz. Ancak yeri geldiği zaman istediğiniz bazı şeyleri sphere yüzünden yapamayabilirsiniz. RunUO gibi açık kaynaklı bir kod üzerinden gidilse bir ihtimal uğraşılırdı ama bu durumda o da gereksiz olurdu. Bu yüzden grafikleri ve yapısı kendinize ait bir oyun oluşturmak daha doğru olurdu. En azından zamanımı ben bunun için harcardım. Eğer bu kadar ileri düzey kodlama bilgisine ve grafik yeteneğine sahip değilseniz üstelik bu konuyla ilgili takım arkadaşlarınız yoksa boş verin, bunlar gereksiz hevesler. Bundan 5-6 yıl önce çok güzel bir proje olurdu..
Tek başına bunu yapman demek en az 2 3 sene
Açıkcası sphere'in kodundan başka bi dil mi desem bilmiyorum o yüzden böyle bi sphere diretme çabasındaydım.Çok güzel 2d Sandbox oyunlar var (ashen empires,tibia,Dransik ) Bir nevi bunlar gibi bi şey yapabilirdim diye düşünüyorum.Ayrıca döküman yaratmak çok kolay en sevdiğim şeylerdir.Oyun içi oyuncuyu Ultima onlinedaki gibi rehbersiz (Ultima online'a ilk başladığınızda hiçbirşey hakkında bilgi vermeyen bi sistem mevcut.) bırakmamayı planlıyordum.Tymaron, bazı şeyleri yapamama konusunda çok haklısın.Mesela yeni büyü eklediğimde onu Spellbookta,Yada Makrolatma olayını yapamayacağımı düşünüyordum.Runuoda bunun imkanı varmı bilmiyorum ama.Mesela büyücülüğü bölmeyi düşünüyordum.Gel görki Wall of stone'u bile tek kare duvar halinde attıramadım sphereda hehe :) Birde runuo ya bakayim iyi akıl verdin.Çok çok minimal bi c# bilgim var.Onuda dark age of camelotun emulatörü sayesinde edindim.Belki ilerletip yapabilirim birşeyler ağır ağır.Hem, daha stabil olabilir.En azından Bozuk sistemleri olan sphere gibi tekrar kodlama zahmetine sokmaz beni.Ayrıca oyunu Internasyönel yapabilecek derecede ingilizcemde var.İlla Türklere sunulacak diye birşey yokki :)
Master
59.2997
ultima online ve sphere ilişkisiyle ömrünü harca belirli yerden sonrasını yapamazsın. eğer protokolleri, paketleri öğrenirsen ve client ile ilişkiyi sağlayabilirsen ve iyi bir programcıysan yeteneğine ve bilgine göre belirli bir zaman içerisinde istediğini yapabilir, kendine göre emülatör hazırlayabilirsin. ama sorarsan mantıklı olur mu bu yaptığım şeklinde, cevabım hayır olur. oyunun kendine has bir yapısı var bozulmamalı. yeteri kadar saçma salak sistemlerle, düşüncelerle bozuldu. en azından bari oyunun statiklerini bozmayalım.
türk insanının uo serveri açarken düşündüklerini diyagram halinde koymak isterdim ama üşendim çizmeye. şu uox3'ün opensource ve c++ olduğunu gördüğümden beri evlat gibi sevdim. klasik bir sphereserver bağımlısı olarak her zamanki gibi 2x clientleri baş köşeye dizmeye başladım. şu sene sonu ösese bitsin ciddi uğraşırım.
@Slothere : Ultima online'a sistem eklemek farklı benim düşüncem farklı.Oyunda ciddi boyutta değişikliklerden söz ediyordum ben.Rpg maker yada game maker ile oyun yapmak gibi düşünebilirsin.

@Xantier : Tam olarak nasıl bişeyki uox3? biraz göz gezdirdim ama oyunun dinamiklerini bozmaya yardımcı oluyor mu?

Bu konu Ryuuzaki tarafından düzenlendi(2011-12-24 21:41, 13 yıl önce)
sadece script kısmıyla ilgileneceksen bulaşma çünkü çok eksiği olan bir emu. ama her şeyi yönetmene izin veriyor scriptingi.
Hemm mesela şöyle diyim, Yeni skill koymak için falan cok mmu zor? zaten c++ bilgim yok ordan fail veriyor sadece bilgi edinmek için soruyorum :)
Bana göre gereksiz boşa emek :(
hehe anladım arkadaşlar sağolun.Zaten Yapmak istediğim çoğu şeyi ultima sunmuyor. (normalden 2 kat hızlı koşma yavaş koşan at vs vs)

Game maker,Rpg maker gibi programlarla birde şansımı denemek istiyorum :)
bir ara bronx yeni bir oyun motoru ile benzer girişim içine girmişti. ama teknik sıkıntılardan dolayı projesi tamamlanmadı diye hatırlıyorum.
Evet bronxun böyle bi girişimi vardı hüsran oldu malesef :)
Vay bilmiyordum bak bunu.Güzel oldu hevesım arttı gibi :P
Açıkcası biraz bilgim olsaydı, 3d teknolojisini kullanarak yapardım. Yani 2d çok geride kaldı ve günümüzde çokta kalıcı gözükmüyor.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.