Hepinize teşekkür ederim.

@Nedra, anlatmak istediğimi çok güzel yorumlamışsınız. Teşekkürler, size de başarılar.
Boşa zaman kaybedersin.
firehellsly : Boşa zaman kaybedersin.

Meraktayım, bu ve türevindeki postlar neye dayanarak yazılıyor ?.
Bloodgodtr : nebulanın tek avantajı edit yapılan kişiler asosyal olan kişiler toplum içinde konuşmayan anlaşılmayan kişiler olduğu için nebula kazanıyor

Themis 1 numara. Çok yaşa Themis.
Bloodgodtr : nebulanın tek avantajı edit yapılan kişiler asosyal olan kişiler toplum içinde konuşmayan anlaşılmayan kişiler olduğu için nebula kazanıyor

hayalgücün çok sağlam.
Nedra :
firehellsly : Boşa zaman kaybedersin.

Meraktayım, bu ve türevindeki postlar neye dayanarak yazılıyor ?.

cok basit.baslıklarda anlamsız ve gereksızce yazılan yazıların tek bır anlamı vardır.yazan kişinin imzasındaki yazının reklamı. ama arkadasında dedıgı gibi bos işler =)

@
böyle bir sunucuyu açtğımızda bırcok sunucudan farklı oldugumuz ortaya cıkacaktır ve bircok kısının dkkatini cekecegınden eminim.sonucda ultima bir oyun, bu anlayış içerisinde bilinçli arkadasları bekliyoruz.
Ultimada birçok oyun gibi aslında bir strateji oyunudur,fakat online ve bireysel oynandığından bu mantık ortadan kalkıyor.her strateji oyununun bellirli bir gelişme süreci ve daha sonra eğlence süreci vardır.
bu tür oyunlara her başladığımızda bu süreçler yeniden baştan başlar =)
Her oyuncu aslında sunucuda başlı başına bir görevli sayılır. Çünkü arkadaşın bahsettiği gelişim sürecinde gelişimin %50 sini oyuncu üstlenir. Örnek olarak, bir bug bulur , bildirir işleyişini gösterir ve bu buga yol açacak frklı tahminleri de bildirerek sunucunun gelişimine büyük katkı sağlar.

Bir çok sabit yerleşmiş anlayışın yok edilmesi, biraz dünyadaki mmorpg oyunlarının yönetim şekilleri ve işleyişleri benimsenmeli diye düşünüyorum. UO'daki hiyerarşik sistemleri bir kenara bırakıp yetki sınırlandırması olmadan insanları gelişim aşamasında tutmak gerekiyor.

Yetkililerin oyundaki yönetim komutlarını kullanabiliyor olması oyuncudan üstün olduğu anlamına gelmemekte ve aslında sunulan hizmet çerçevesinde en büyük yetkinin oyuncuda olduğu bilincine sahip olması gerekmekte.

Sunucu sahiplerinin sunucu hakkındaki en temel bilgileri ve oyunun çarkının nasıl döndüğünü kendileri scriptleri yazdıkları kafada değil direkt oyuncunun nabzını ölçerek , onların fikirlerinden derlemeli.

Bu sebepten sunucuların bir closed beta aşamasından geçmeleri gerektiğine inanıyorum.

"Sitemiz şu açılış dd/mm/yyyy gibi tarih verip direkt sunucu açmak büyük amatörlük ve yanlış bir davranış.

En önemliside artık harşlığından 50 tl biriktirenlerin açtıkları şu sebil pvp sunucularından bir kurtulmak yahu..
:yesup truee bu yazıyı beğendi =)
@Nedra, çok haklısınız. Biz de bu amacı geliştirmeye çalışıyoruz. Burda önemli olan, ben asarım, keserim diyen yetkili kadrosu değil, oyuncuların da bir insan olduğunu bilen ve onlar olmadan bir sunucunun var olamayacağını anlayabilen yetkili kadrosu.
Amaç yolunda başarılar :)
Şu milletin işi gücü var artık kasmak istemiyor lafını anlamıyorum abi vallahi.10 sene önce millet o kadar uğraşıp günlerce aylarca emek verip charlarını kasarken hiç işi gücü yokmuydu milletin?
Evet yoktu, eski ve şimdiye göre değerlendirme yapcaksan sosyal hayati katmak zorundasin.Eskiden geçinme daha kolaydi ve herkez okul okumazdi ki biz 17 arkadaş içerisinde 4kişi okuluna devam etti ,diğerleri lise 2-3de birakti.Okulu asip cafelere doluşurduk , üniversiteli abimilerimiz,cafe çalişanina dahi herkez ultima oynardı.

Şimdi duruma bakildiğinda okuyana bile iş yok , okumayana hiç yok diye tabir etsem doğru olucak.

Eskiden bu kadar bol sunucu yoktu , şimdi yaklaşik 20 tane sunucu var.Ultima oynayan 200-300 kişi(multisiz.) oyuncu kaldi.Bunlarin çoğuda ilk okul-lise çağindaki arkadaşlarimiz.%60-%70'si yazin pvp serverlarinda takiliyolar , diğerleri ise pp serverlarda oynuyorlar.
Bu arkadaşlar eski sunuculari bilmediklerinden ötürü , ph %70 olan yerde bile kasmayi zor sanip oynamiyorlar.Ultima bitmez,bitmeyecektirde.
Her zaman en az 50-100 kişi bu oyunu oynar , ama eski zevklerin tekrar yakalanmasi çok zordur,neredeyse imkansiz...

Tekrardan başarilar diliyorum , umarım güzel bir sunucu olursunuz.
insalarda bir önyargı oluştu sürekli açılıp kapanan serverlar yüzünden.buda kapanır diye düşünen çok olur eminim buda olumsuz bir etken genede başarılar dilerim
Evet öyle bir sorun var Türkiyede, ancak bunun %90'ı donate sisteminin olmamasından kaynaklanıyor. Yabancı sunucuları ayakta tutan, oyuncuları oluyor.
Böyle bir sunucu ilk ayından yalan olur.

@Nedra bazı şeyleri görmek için alim olmaya gerek yok.Sende tecrübeli birisin ama uzun zamandır pek takip etmiyorsun yanılmıyorsam.Sunucular ve oyuncular eskiye göre çok çok daha kötü

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.