sphere bu kadar tutar mıydı türkiye'de ?
Sanmam.
bu kadar shard olur muydu?
Shard çokluğu paylaşımla değil insan kalitesiyle alakalı. Yabancılar neler neler paylaşıyor. Adabına göre davrandıktan sonra insan o paylaşılanlardan dünyanın tecrübesini, bilgisini kazanır. Ama bizim gibi tembel topluluk anca alıp kıçını başını düzeltip öyle kullanmasını, hatta o paylaşan kişinin kodlarıyla paylaşanı zan altında bırakmaya çalışmayı bildiği için bir halta yaramıyor.
scripting bilen sayısı azalır mıydı?
Mutlaka. Eski scripterlara baktığında en azından başka bir alanda tecrübesi, geçmişi vardı onun sayesinde bir şeyleri yazıp mantık geliştirebiliyorlardı. Galentos, Akillis vs. Şimdi ne mantık var ne bilgi. Dümdüz yazıyorlar.
connectorlere, vpslere harcanan bunca para nereye giderdi?
KO premium falan alırlardı

:) Şimdiki birçok sunucu sahibi hala KO psikolojisinde ve o nesilden geliyor. Sistemlere bakılırsa zaten anlaşılır.
hala 250 kb housing sistemi yazılır mıydı ?
Bu çok ironik ya. 2011 de 56b kullanarak onca sistem yazdım en büyüğü 500 satır civarıydı sanırım. Housing gibi bir sistemden daha komplex bir sistem olmasına rağmen o kadar uzatamadım. Nasıl beceripte onca uzun sistemleri yazmayı başarıyorlar şaşıyorum. Bilgisizlik burda ön plana çıkıyor işte. Düz mantık herkes kod yazar.
"Kulağı apış arasından tutsanda olur algoritmanın önemi yok" demişti büyük bir üstat geçenlerde. İşte bu kafadaki elemanların eline kodu verirsen 500kb bile olur
belki de nebula hala eski dönemlerinde olabilir miydi?
Hayır. Nebula bir ara, hatta hala daha sırf oyuncuyla işi götürdü/götürüyor. Bir ara bildiğim kadarıyla sunucuda uzun zamanlar scripter bile yoktu. Kendi imkanlarıyla fix yapmaya vs kalktıkları için onca sorunla karşılaştılar. Geçen sene 1-2 sistemini inceleme fırsatı bulmuştum. Yama yapa yapa scriptler 5000 satır civarına çıkmış ve hala daha sorun çıkartıyorlar. Hala daha 55i kapasitesine dahi ters gelen scriptleri boya yapıp kullanıyorlar. Bir ara Noxier kadroya girdi de anca o zaman pack biraz toparlandı. O da ayrılınca yine aynı duruma düşüldü. Kadro cidden kalitesiz. Hem geçen yıl gördüğüm kadarıyla eskilerden kalma bir büyük baş staff tayfası sunucunun anasını belliyordu. Geçen yıl ayrıldılar diye biliyorum ama iş işten çoktan geçti. Nebula şu an piyasadaki bir çok sunucudan daha beter durumda. Makyajla, isimle anca götürüyor.
nebula ocak pack, büyük kısmı sphereserver.netten alıntılarla ve yardımlarla oluşturulmuş bir pack olduğu aşikar, ama bu olmasaydı bile kim sphereserver.nete girip scripting kasardı ?
Kimse uğraşmazdı.
Patrick :
Pack dağıtımı o zaman en mantıklı yoldu, en azından karaktersiz bir kişi bu sektörde tekelcilik yapamadı.
Bu açıdan bakınca da doğru. Nebula zamanında sadece tekel olmasıyla kazandı. Hep diyorum Nebula hiç bir zaman o kadar üst düzey kaliteli bir sunucu olmadı. Sadece devrini ve zamanını iyi değerlendirmesini bildiler. Birde Silencer'ın makina sağlamasıyla oluşan istikrar. Artık Silencer da sunucuyla ilgilenmiyor. Makina da başka yere taşındı. Bakalım neler olacak.
Bu konu Slothere tarafından düzenlendi(2012-08-28 11:21, 12 yıl önce)