Kell :
viox'ta da milleti sağlam tokatlayıp kapattınız sunucuyu. neresinden tutsan elinde kalıyor.
** lütfen tahrik edici ifadelerden kaçının
viox dönemi aşağı yukarı tam hatırlayamasamda ben daha lise hazırlık yıllarımdan kalma zamanlara denk geliyor.burada 8-9 yıllık bir geçmişten bahsediyorsun.Yani serverın açılıp açılıp kapanmasından değil ki viox 1 yıldan fazla uzun süreli açık kalmış bir sunucuydu.
Bu konuda dikkatini çekmek isterim samimiyetimle konuşuyorum.O yıllarda daha türkiyede 256k adsl yeni gelmişken biz 10mbit lik internet desteği olan tek sunucuyu kurmuştuk.Ve türkiyedeki en iyi sunucu bizdeydi.Serverı emek emek o yıllarda daha millet animal tamer npc sine ''tamer abi at versene'' diye at satın almaya çalıştığı zamanlardan bahsediyorum,işte o yıllarda biz bu sistemleri elle yazdık.
Şimdi lisedeki 4 gencin yaptığı bir işte aylık olarak serverın kira ödemelerini(bir öğrenci için hayvan gibi bir rakamdı) nasıl ödeyeceğini düşünüyordunuz.Daha nebula slyveria gibi serverlar emeklerken biz 400 player oynatıyorduk serverımızda.Bunun yanında bize sponsor olan firmaların zamanla elini cekmesi ile bırakın donation sisteminden aldığımız parayı cebimize indirmeyi sırf devam edebilmek için kendi adıma konuşmak gerekirse part time çalıştığım kafeden aldığım harçlığı yatırıyordum bu server'a.
Sizden ricam konuyu birde öyle düşünmenizdir.Bugün Allah'a şükür hepimiz bir yere geldik 25 yaş üstü insanlarız.Kendi kendimize yettiğimiz gibi sunucu sahibiyiz.Ekibimizden 2 kişi bilgisayar mühendisi 1 kişi endüstriyel tasarımcı ; konuyu getirmek istediğim şey şudur:Sence biz kaç player olduğunu veya olacağını takıyor gibimiyiz.
O zamanki yaptığımız işi(kabul etmelisin ki lise çağındaki bir çocuk için o yıllarda inanılmaz bir başarıdır.) bugün donation vs. sistemi kurmadan tamamen keyif üzerine odaklı,özlediğimiz eski hardcore ultimayı(şu anki açılan ve oynananlar gibi maymun edilmemiş) oynayıp keyif almak isteyen arkadaşlar için açık tutacağız,ha gelirsin oynarsın başım üstüne gelmezsende benim bu konuda diyeceğim birşey yok.Bu konuda sana cevap verip te maymunluk yapmamı bekleme benden lütfen.Sende o yaşları geçtiğinin farkındasın böyle anlamsız tartışmalara gerek yok bence.
İyi geceler dilerim.
biraz keyifli vakit geçirenler için bkz:
https://www.uodio.com/forum/index.php?threads/kendi-a%C3%A7%C4%B1l%C4%B1%C5%9F%C4%B1m-19-11-2014.126/#post-985
Bu konu elmosthern tarafından düzenlendi(2014-11-25 02:25, 10 yıl önce)