Bu konu uzar :D
Merhaba;

Projemiz için bir Scripter arkadaşa ihtiyacımız var. Çalışmak isteyen arkadaşlar özel mesaj ile iletişime geçebilirler.

Teşekkürler.
bir kişi de çıkıp demiyor mu pp&rp nedir arkadaşlar diye ? neyse görevimi yapayım;
pp rp nedir ?
Sana muhtemel cevabı vereyim, Role Play tadında Power Play diyecekler :D
Master
59.2997
rp & pp & pvp & pvm ... artık oyuncu hangisini yiyip gelirse :p
Fantastic Role Play (FRP)
FRP bir kişinin veya birden fazla kişinin doğaçlama oynadıkları oyun türüdür. Yer, zaman, konu, kişi, ırk, din, dil hiç fark etmez. Tamamen doğaçlamadır. Kendinizi baştan yaratabilir kah Kral kah hizmetkar kah katil kendinizi canlı olarak istediğiniz her varlığa koyabilirsiniz. Bazen bir ejderha olup köy kasaba yıkabilir yada en basit örnek bir kıza aşık olabilirsiniz. Tamamen hayal gücünüze ve doğaçlamanıza bağlıdır. Her alanda rol yapabilirsiniz bazen kağıt üzerinde bazen oyunlarda. Kağıt üzerinde bir hikaye yazabilirsiniz ama bunu sadece zihninizde canlandırabilirsiniz ama oyun esnasında yazmanıza gerek yoktur o anda tamamen doğaçlama yapabilirsiniz belkide o anda yaptıklarınızı bir kağıt üzerine geçirirsiniz kim bilir bu yüzden ultima online FRP üzerine en uygun oyun türlerindendir. Frp bir çok türlere ayrılıyor Hard Role Play, Power Play vb...
Bize lazım olan Role Play ve Power Play türleri.

Power Play:

Power Play adı üzerinde güç oyunudur. Burada amaç rol yapmak değil ganimet toplamaktır. Belli başlı kalıplara uyulmaz veya doğaçlama yapılmaz. Herhangibi bir karakteri canlandırmanıza gerekte yoktur bu yüzden çok basit bir oyun türüdür. Amaçsız sayılabilir tek yapmanız gereken ganimet çıkarmak, ganimet toplamak.

Role Play:

Role Play'de adı üzerinde rol oyunudur. Burada bir karakteri canlandırıp belli başlı bir süreçten geçip sonrasında güçlenmeye bakarsınız. Anlatacak aslında pek fazla birşey yok. Rol yapacağınız karakterin dil, din, ırk, yetenek ve kişiliği ön plandadır. Bir elf kara elf ile aynı tarafta yer alamaz. Bir human elfçe konuşmaz. Bu yüzden bu özellikler Role Play türünü Power Play türünden tamamen ayırmaktadır.

Genel olarak:

Role Play'de oyuncular belli bür süreç sonrasında kendini güçlendirirler ve bu güçlendirme aşamasında herkes sadece kendi özelliklerine uyar. Power Play türünde ise bir katil bir mavi (iyi) ile iş birliği kurabilir.

Yukarıdaki mesaj detaylı bilgilendirme isteyenlere cevap olsun. Ayrıca merak ettiğim birşey var, kaçınız RP serverinde oynayıpta gerçekten RP yaptınız? Ömrü hayatında Rp yapmayıpta RP sunucusu ya da PP sunucularına ahkam kesenler yok mu gerçekten komik görünüyor. Sunucu Rp de olsa Pp de olsa PvP de olsa herkes bildiği şekilde oynuyor, sonuçta bu bir oyun.... Hayır bazı oyunculara göre Rp serverlerinin adı kasmalı server bile olmuş bir çağda neyin konusunu ediyorsunuz... Kasmalı serverlar kasmasız serverlar forumlarda kasan oyuncular, forumlarda kasmayan ama oyunda kasan oyuncular... Bu uzar gider...

Rp tadında Pp mesajına cevap vermek gerekirsede... Rp yapmak isteyen adam PvP serverinde yine yapar, yeter ki oyuncusu ne istediğini bilsin... Dur giremezsin sen Rp yapıyorsun bizim serverimiz PVP serveri hadi git sen RP serverine mi diyecekler... Yani bu ayrımı yapan yine server yöneticileri...
Master
59.2997
Power Play:

Power Play adı üzerinde güç oyunudur. Burada amaç rol yapmak değil ganimet toplamaktır. Belli başlı kalıplara uyulmaz veya doğaçlama yapılmaz. Herhangibi bir karakteri canlandırmanıza gerekte yoktur bu yüzden çok basit bir oyun türüdür. Amaçsız sayılabilir tek yapmanız gereken ganimet çıkarmak, ganimet toplamak.

işaretlediğim yer baya ironik.

Role Play:

Role Play'de adı üzerinde rol oyunudur. Burada bir karakteri canlandırıp belli başlı bir süreçten geçip sonrasında güçlenmeye bakarsınız. Anlatacak aslında pek fazla birşey yok. Rol yapacağınız karakterin dil, din, ırk, yetenek ve kişiliği ön plandadır. Bir elf kara elf ile aynı tarafta yer alamaz. Bir human elfçe konuşmaz. Bu yüzden bu özellikler Role Play türünü Power Play türünden tamamen ayırmaktadır.

:huh

Yukarıdaki mesaj detaylı bilgilendirme isteyenlere cevap olsun. Ayrıca merak ettiğim birşey var, kaçınız RP serverinde oynayıpta gerçekten RP yaptınız? Ömrü hayatında Rp yapmayıpta RP sunucusu ya da PP sunucularına ahkam kesenler yok mu gerçekten komik görünüyor.

rp yaptık, rp sunucusunda oynadık o yüzden bu açıklamalar, hikayeler vs saçma geliyor ya zaten.

Sunucu Rp de olsa Pp de olsa PvP de olsa herkes bildiği şekilde oynuyor, sonuçta bu bir oyun....

sunucu türünü kesin belirleyemeyip istediği şekilde oynuyorlar diyebiliyorsanız oradan rp'yi de pp'i de silin bir zahmet. sunucu türü belirtebiliyorsanız ona uygun olması gerekiyor. olmuyorsa eleştiriye her zaman açık olmalısınız. bu bir oyun ama her oyununda kuralı, nizamı var.
https://www.ultima-strike.com/dokuman/ultima-online-ve-role-play

İşaretlediğin yer ironik olabilir ama paylaşım yine U-S den yapılmıştı.

Olorinle artık hiçbir bağlantım yok, ben sadece sunucuların tercih ettiği klasmanları eleştirmenizden rahatsız oldum. Sonuçta Rp serverinde bile Rp yapanlar yokken ve oyuncu istedikten sonra PVP serverinde bile RP yapabilecekken aslında bu ayrımların neden yapıldığını anlamadığımı belirttim.

Şimdi insanlar neden pvp serverine yöneliyor? Çünkü artık skill kasmaktan bıkmış durumdalar, kasacak kadar ne zamanları var ne de sabırları var. Pvp serverleri cazip kılanda bu zaten. Skill hazır, item hazır... Rp serverinde oynayanlara bakarsanda yine göreceğin şeyler PVP serverlerinden farksız olmayacaktır... Nebula şuan en çok oyuncusu olan Rp serveri. Bir girip oyna bakalım oyuncular gerçekten RP mi yapıyorlar :)
Master
59.2997
u-s'ta paylaşılmış olması ironik olmasını değiştirmez :)

uo'yu uo yapan olaylardan biri klasmanlarıdır. çıkıpta bunları çorba yaparsanız olayın tüm zevki çekiciliği uçar gider. bizim eleştirme amacımız (en azından kendi adıma konuşayım) en azından uyarabildiklerimizi uyaralım belki düzeltirler en azından bir şeyleri öğrenip düzgün şekilde yaparlar diyedir. yoksa kimsenin sunucusuyla, yaptığı işle bir problemim yok açıkçası umrumda bile değil kim ne yaparsa yapsın. ama insana yanlışlarını söyleyeceksin ki o hatayı tekrarlamasın. uyarıldığı halde, o kadar şey söylendiği halde devam ediyorsa o onun sorunu. biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.

pvp sunucularına yöneliyorlar çünkü oyunun esnekliğini alıp lastik gibi uzattılar en sonunda kopartacak seviyeye getirdiler. olayın b*ku çıktı desek yalan olmaz. türkiye'de şu an rp serverı yok. nebula hiç bir zaman rp serverı olmadı olamayacak. bak hala rp pp farkını hala kestirememişsin :) anca oyuncular aralarında rp yapar, oynar. ama bu çıkıpta o serverın rp serverı olduğunu göstermez.
Bak işte aslında sen bi ayrıl olabileceğine inanarak hata yapıyorsun. Doğrusu BENCE server yetkilileri sunucularını Rp Pp Pvp olarak açarlar ama oyuncular herzaman oyunu istedikleri gibi oynadıkları için sunucu sahipleri takla da atsa sunucu Pp ve Pvp dönmek durumunda kalır. Çünkü staff kadrosu sistemleri ve düzenleri ile bi yere kadar Rp dengesini koruyabilir... Oyuncular Rp yapmadıktan sonra server istediği kadar Rp serveri olsun... Uzun lafın kısası özellikle türk oyunculardan RP server çıkmaz... Her zaman küfürler havada uçuşur, oyuncular bugları suistimal eder, bu örnekler uzarda gider... Serverda skill kasmak var diye server Rp olmaz ama işte Türkiyede olay bu şekilde lanse ediliyor.
rpye öyle diyen kitle zaten beyninin kalanını gınayt oynayarak harcadı, banla gitsin
Şahsen ben o yazıyı yazarken konular hakkında bilgim var sanıyordum ancak şu anda ki rp bilgimle vay anasını ne kadar noob adammışım diyorum. O yüzden o yazıya pek takılmayın boş vaktimde düzeltirim :D
Yoo bu şekilde düşünme bence gayet güzel bi yazı olmuş. Sonuçta hangisinin nasıl bi amaca hizmet ettiğini yazıyor ama işte sorun onu anlayacak yada uygulayacak oyuncu kitlesi çok az. Yani sen rp yapmaya çalışırsın biri kıl kapıp dalar, lordum ladyim dersin hadi len ordan daha dün xxx bugün koktun der. Geyik, dalga konusu olursun... Rp yapılabilmesi için kesinlikle yaş ortalamasının yüksek olması gerekiyor, yoksa o iş kesinlikle yaş...
lordum ladyim dersen ben de acayip dalga geçerim zaten
Yaş seviyesi değil idrak seviyesi yüksek olması gerekiyor. Bir kere bizim ülkemizde rol yapanlar kendini tanrı sanıyor, rol yapıyorum bana dalamazsın gibi bir moda giriyorlar ve sadece lordum leydim den ibaret olduğunu sanıyorlar.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.