Öncelikle Uzun zamandır bunları bilmediğinizi ama bazı şeylerden şüphelendiğinizi çok iyi biliyorum.
Şimdi başlayalım uzun uzadıya yazmaya. Nebula nedir ? Son 3 yıldır kimlerin elindedir ? Bu server için neler yapılmıştır?
Baştan başlıyorum. Rheme dönemi ile.
Rheme dönemi serverin çöküşleri ve görmezden gelişleri dönemi diyebiliriz. Neden mi?
Rheme isimli şahıs bu serverda ki tüm playerleri salak sanıp editin alasını açık açık yapan şahıstır.
Örnek vermek gerekirse Redfox'a verilen binek saatleri, Silentium'a yapılan (Özellikle Elemriel'e) editler. Çift tıklanan binekler
serverda speede ve her türlü programa göz yumulması bunu yapan başka adamların banlanması ama Others'ların gözden kaçması. (Banlanan her Others playerinin itemleri diğer acclerine aktarılmıştır.)
Sonrasında Gilderoy dönemi.
Bu dönemi çok seviyorum eğlenceliydi. Neden mi?
Gilderoy'un spawn saatlerini sarkıtması Silentium'lara binek almaması için her türlü yanlışı yapması ve Soe'lerin baş kankası olması.
Milletin hit pointleri düşürmesi ve öldürmesi, Leles'lere her türlü editi basması ve donateyi vermesi , silahlarını editlemesi ve bunun gibi bir çok olay. (Tabi bu olayda da banlananlar oldu korkmayın devamı aşağıda)
Ara not: Bunları yüzeysel geçiyorum bilin diye. Çok ilginç bir şey ekliyim bu dönemlerde Cyanide her olaya şahit ve tanık olmuş ama bir şey yapmamıştır.
Gelelim Cyanide dönemine;
Cyanide bu servera ilk komple reset geldiğinde (charlar dışındaki herşeye) gelmiş bir şahsiyettir. Ozamanlar vent vent gezerek makine parası toplamışlar bir dolu söz vermişler ve hiç birini tutmamışlardır.
- Bu Cyanide tekrar serverin başına niye geldi ? Niye çalışılır gibi gözüküldü ?
İşte burda donate olayı geliyor. Cyanide'nin parası bitmiş ve kısa süreden çabuk para kazanmak zorundadır.
Hemen o dönem tek oynayan Silentium loncasından tanıdıklar kafeye çağarılır verilir gaz verilir gaz. Şunu da yapıyoruz bunuda yapıcaz destek olun donate sistemi getirelim arkamızda olun aldırın denilir.
Donateler aldırılır. (O donate paraları ne yapılmıştır az sonra anlatacağım.) O süre zarfında saçma sapan buglar düzeltilmiş 2-3 gün 1 hafta server ile ilgilenilmiştir. Player patlaması olmuş server 200 civarı kişileri görmüştür.
Bu süre zarfında site, yapılacaklar konusunda Silentium loncası Cyanide'ye sonuna kadar destek vermiş yalnız Cyanide tarafından sanılan gibi kimseye edit yapılmamıştır Silentium loncasından.
Silentium loncası şöyle böyle diyenlerin bildiğinin aksine Cyanide ve staff kadrosundan edit bazında Silentium loncası hiç bir yardım görmemiştir.
Şimdi son olarak Donate paralarını anlatalım ve sorularımıza geçelim.
O Donate paraları 1.5 ayda 5 milyar civarı olmuştur. Üstüne birde Cyanide'nin şahsi 500 milyon karşılığında servera getirdiği ve edit bastığı loncaları, insanların paraları bu paraya dahil değildir.
Donate paraları ile Cyanide şahsına laptop , laptop çantası , mouse ve klavye , telefon almıştır. Merak edenlere. 100 milyon civarınıda kendi staff kadrosuna dağatmıştır. (toplam 100 her bireye 100 değil yanlış anlaşılmasın sakın.)
Gelelim sorulara ki mevzuları sanırım bu sorularda daha iyi anlayacaksınız.
Neden Rheme ve Gilderoy'un yediği her bir naneyi bilen Cyanide bunlara karşı çıkmadı ve yumurta kapıya dayanınca mecburiyetten banlandı bu kişiler ?
Neden düşünce Nebula'nın kendi bünyesinde dönen bir şirket yapmaktı da o paralar sonuna kadar yenildi ?
Neden bazı kişilere keyfi ban , jail atıldı ?
Neden para alıp edit yapılıp servera adam çekildi ?
Neden staff alımı yapılmıyor ?
Neden stafflar sadece arkadaşlarından oluşuyor ?
Neden log okunmuyor ?
Neden bundan 3 ay önce herkesin T.C. kimlik nosunun hacklendiğini o md5'lerin çözüldüğünü ve bu yüzden accountlarda ki gizli soru olayı değiştirildi ?
Neden bunca sorun varken donateden sonra oluşan hiç bir sorunla ilgilenil miyor ? (Yok paraya mı doyuldu ?)
Neden insanlara her bir düşüşte toplantı yaptırılıp beyinleri yıkanıyor ve ilerisi hiç olmuyor ? (Zamanında vent vent gezip topladığınız paralarda verdiğiniz sözler , donate gelirken verilen sözler , son İzmir toplantısında verilen sözler)
Neden Silencer hiç yok ve olmamışken varmış gibi gösteriliyor ?
Neden yeri geldiğinde Silentium loncasının banlar açıldı ? (Küfürü 4 ve 4den yüksek olan adamlar, staffa söven adamlar ve bunun gibi.)
Neden gururlu bir adam olduğunu iddaa edip Soe loncasının editten banlanan elemanlarının banları açıldı? (Size bu olayda ana avrat küfür edenlerde dahil.)
Neden Silentium loncasının tameleyemediği mareler Silentium loncasına aitmiş gibi onlara verildi ?
Neden Silentium loncasının gelecek her yenilikten haberi oldu ?
Neden Silentium loncasına bukadar yardım edilirken göstermelik jailler atıldı ?
Neden alınan donatelere fatura kesilmedi ?
Neden fatura isteyen adamlar banlandı ?
Neden fatura isteyen adamlara Silentium loncası elemanları tarafından (yanlış) fatura gönderildi ?
Neden msn veya facebook yolu ile arkadaşlar dinlendi ve bunlara doğru yol alındı ?
Neden Soju nickli staff hem oyuncu (Black Dragons üyesi) hem staff olarak durum belli olana kadar oyun oynatıldı ?
Neden Alessea Winters isimli player bir dönem hem staff hem oyuncu olarak oynatılmıştır?
Neden Psyduck nickli staff kadrodan ayrıldı ?
Neden Easy Uo gibi programların sonuna kadar kullanıldığını bilerek kullanılmıyormuş gibi davranıldı ve bunlara hiç karşı çıkılmadı ? (Silentium size bu programın çalıştığını kanıtladı zaten) (Birazdan bende forumda yayınlıyacağım çalışan Easy sürümünü korkmayın

)
Neden Donatesi çok olan player gruplarına saygıda hiç kusur edilmedi

?
Bu server son 5 yıldır çoluğun çocuğun elinde ve son 5 yıldır kimsenin görmediği, bazı kişilerin gördüğü ama ispatlayamadığı, bazı kişilerin kesin bildiği ama konuşamadığı bir server. Hani Silencer döneminde ki Nebula varya onla alakası bile yok. Eski yeni tüm oyuncular bıktırılmış durumda.
Lagdan, programdan, kuralsızlıktan, kuralları arkadaşlarına göre yorumlayan staffdan ve editten oynanmaz durumda. Bunları herkesin bilmesini istedim. Çünkü midesizce hala bu serverda ben iyiyim demeye çalışan yetkililer var. Herkes bu oyuna zevk için bakarken milletin ne olduğunun öğrenilmesini istedim.
Biz parayı veren düdüğü çalsın diye oynamıyoruz küçücük çocuklarıda zengin edelim hukuksuzluk yapsın kendine harcasın diye vermedik bu paraları. Kendi eğlencemiz ve doğru işler yapılsın diye verdik. Güvenmekle çok büyük hata ettik.
Daha anlatmadığım , atladığım, ayrıntılara girmediğim, unuttuğum okadar çok şey var ki. Rheme'nin editi basıp logları silmesi gibi, staffların isteyene turnuva kazandırması gibi, kişilerin evini silip yerine arkadaşlarına ev kurdurması gibi. Para dışında da dönen çok olay var da okurken sıkılın istemedim.
Easy Uo çalışma mantığını anlayanlar için Nebula'da çalışan Easy Uo buyrun link:
https://www.*********.com/files/EGkv1340989974.html
Daha elde olmayan diğer programları bulamadığım için özür dilerim. From Abyss, İzmir Cardinals yada Soe size tedarik edebilir umarım.
Dipnot: Sormak istediğiniz yada hatırladığım bir şey olursa herşeye açığım bilgilerinize. (İnşallah başlık silinmeden yeterince insan okur.)
Ek olarakta bundan sonra Donate almış 4 kişi olarak toplu kesilen faturayı(kendi çapınızda) baz almaksızın notere tutturduğumuz belge ile hukuk mücadelemize başlıyoruz. Kaybettiğiniz T.C. kimlik numaralarımızın hesabıda dahil olmak üzere her sorumuzun cevabını orada alırız.
Aynı zamanda Maliye'ye de olan şikayetlerimiz bugün geçerli kılınmış en yakın zamanda araştırma başlatılıcağı bilgisinide aldığımızı belirtiriz. Saygılarımızla Nebula Player.
Bu konu Ghlahn tarafından düzenlendi(2012-06-29 23:55, 12 yıl önce)