Arkadaşlar forumlar'da baktım konular var ancak tam olarak istediğim cevapları alamadım bu yüzden kendim konu açmak istedim. Başlıkta belirttiğim gibi Ph oran'ı mantığı nedir çözebilmiş değilim. Herkez PH %100 sormuş ben %0 sormak istiyorum :) ve tabi buna bağlı olarak mesela şöyle yaparsan 0 olur şöyle yaparsan %10 olur gibi. Ayrıca stat oranlarının ayarları mesela biri gidip iskelet keserken her vurdugundan str ve dex gelmesini ya da büyü attığında int gelmesini istemiyorum. Bunlar hakkında yardıma ihtiyacım var...
Merhaba arkadaşım şimdi kısaca sana ph nasıl ayarlanır izah edeyim.Server skill scplerin neredeyse oraya gir ( Muhtemelen Sphere_skills.scp dedir.)
Her yetenek başlığında ADV_RATE diye bir kısım göreceksin.Mantık olarak bu % lik dilimde yüzde üzerinden nekadar yetenek kazanacağınızı gösterir.Virgülden ve girgülden sonra belirteceğin alanlara girdiğin rakamlar senin ph değerlerini oluşturur.Bunu kendine göre ayarlayabilirsinin.
Sürekli ayarlarla oynayıp in-game içerisinde ph seviyelerini deneyerek kendi zevkine göre ayarlayabilirsin.Kolay gelsin.

0.1,0.1,0.1 == > Bu %100
1.0,10.0,30.0 == > %80
2.0,40.0,100.0 == > %60
5.0,100.0,200.0 == > %40
10.0,200.0,800.0 == > %20
20.0,300.0,800.0 == > %0

Statlarıda ; aşağıdaki x , y ve z yerine rakamlar girerek kendin ph seviyesini ayarlayabilirsin.Bunlarla ilgili dökümanlar sitede mevcut diye biliyorum.Araştırdığına eminmisin ?

[ADVANCE]
STR=x,y,z
INT=x,y,z
DEX=10000,4000,600
Silindi
Banned
0
Ph olayı degisik bir olay ya hep gelir ya gelmez gibi sen dengeyi yaparsın ph öyle dedikler gibi sey deil 2de 1 gelmez 3de 1 gelir bunun gibi script olaylarını bilmiyorum ama farklı bir olay.
İsine yarıyabilir bak
https://www.ultima-strike.com/forum/ultima-online/sphere-scripting/ph-larinizi-kolayca-ayarl-q40914
Yanlız bu senin bahsettiğin sayfa işi yokuşa sürmek gibi bir şey.Sphere nin kendi bir özelliği varken neden yeni bir scp kullanıp işini yokuşa sürüp sphere yide boştan yere kastırasın :)

Benim üstte yüzdelik verdiklerim.Kaç vurusta bir aldığına göre yüzde cinsinden yazılmıştır.
Silindi
Banned
0
Destroy : Yanlız bu senin bahsettiğin sayfa işi yokuşa sürmek gibi bir şey.Sphere nin kendi bir özelliği varken neden yeni bir scp kullanıp işini yokuşa sürüp sphere yide boştan yere kastırasın :)

Benim üstte yüzdelik verdiklerim.Kaç vurusta bir aldığına göre yüzde cinsinden yazılmıştır.
Önemli olan onun ne istedeği ve ona istediğini en iyi sekilde verebilecek birşey bulmak ben sadece bi bak dedim.İlla al bunu kullan demedim hangisi veya ona kolay geleni alsın önemli olan bu arkadasın işi görülsün dimi?
adv_rate=x,y,z

skill 50'nin aşağısındaysa x skillik denemede 0.1 gain , 80in aşağındaysa y skillik denemede 0.1 gain , 100ün aşağısındaysa z skillik denemede 0.1 gain.
Xantier en güzel böyle anlatılabilirdi kısa ve öz teşekkürler :)
Arkadaşlar süpersiniz hepinize teşekkür ediyorum tam anlamıyla olayı kavramış olduk boylece :)

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.