Merhaba.
Serveri oluştururken farkettiğim yeni bir hata.Sunucuda bulunan isimden birkaçtane daha açılabiliyor normalde sphere kendisi engelliyordu sanki ama yanlış hatırlıyor olabilirim ve engellemiyor.Bunun üzerine bi sistem yapmak istedim hatta olan sistemleride inceledim.Tamam sistemler eğer oyunda olan isim sadece <name> şeklinde ise mesela isim AHMET sizde AHMET yaparsanız sorguluyor ama AHMET e karşılık AhmET yaparsanız sorgu onay veriyor yani sorun yok diyor ayrıca aile deki bireyin isminide alabiliyorsunuz. Bunu fixleyebilen varsa bi destek çıksın çünki açık olan serverlerdede denedim bu bug var sanırım herkez benle aynı sıkıntıda. DB üzerinden sorgu yapmakta istemiyorum çünki serveri DB ye bağlamayı düşünmüyorum.Bunu tek tek VAR kaydettirerek çözebilrim ama buda ilerde lag yapar bi bilen vardır elbet diyip sizlerden yardım bekliyorum.
Ben bir sistem yaptım VAR üzerinden kaydettirdim bütün isimleri fakat sanırım bu ilerleyen zamanlarda lag olmasına sebeb olucak bir sistem.Hani VAR lag yapar konusu geçiyordu bi aralar nekadar doğru nekadar yanlış hatırlamıyorum açıkcası...
Yinede bunun prof. bir çözüm olduğuna inanmıyorum.
Bu işin kısa ve basit bir yöntemi olduğuna inanıyorum.Ve yardımlarınızı bekliyorum.
Yaptıgım sistem denemeside bu çalışıyormu derseniz evet çalışıyor login altında ilk giriş sorgusu yaptırmayı ve eğer isim sorunsuzsa VAR kaydettirmeyi unutmayın.Yanlız ben servere kayıtlı olan <var.isim.<name>> leri tablo halinde göstermek istedim beceremedim :)Hani isim adına kayıtlanmış tüm var'lar tek bi tabloda görünsün ayarlanırsa daha güzel bir olay olabilir.Birde karakter silince VAR sildirmeyide unutmayın

bunun kesin daha basit ve kesin çözümü var ve bi bilen olduguna inanıyorum
[function f_gostersene]
src.name <strarg <src.name>>
if (<var.isim.<src.name>> == 1)
src.sysmessage @0846,,1 Şuanda <src.name> ismi Kullanılıyor.
src.f_isimdegistir
src.stone
return 1
endif
[function f_isimdegistir]
sdialog d_ismimhatali
return 1
[dialog d_ismimhatali]
100,410
nomove
//noclose
resizepic 100 0 3600 370 160 // arka plan
resizepic 200 120 9300 140 20 // Yeni isim arka plan
dtextentry 210 120 160 100 1152 1 _______________
dhtmlgump 120 20 200 20 0 0 <def.bfont_white> Merhaba;
dhtmlgump 120 40 330 70 0 0 <def.bfont_gray> Seçmiş olduğunuz <def.bfont_white><src.name> <def.bfont_gray>ismi daha önceden başka bir player tarafından seçilmiş.Bu yüzden isiminizi değiştirmeniz gerekmektedir.
button 350 120 55 56 1 0 1
[dialog d_ismimhatali BUTTON]
onbutton=1
if (<var.isim.<argtxt[1]>> ==1)
src.sysmessage @0846,,1 Bu isim daha önceden seçilmiş.
src.sdialog d_ismimhatali
return 1
endif
if (strmatch('<argtxt[1]>','')
src.sysmessage @025,1,1 Lütfen istediğiniz isim'i belirtiniz.
return 1
endif
for 0 <eval strlen(<argtxt[1]>) -1>
if !strmatch('[a-z]','<strsub <eval <local._for>> 1 <argtxt[1]>>')
src.sysmessage @025,1,1 Hatali isim : "<argtxt[1]>"
return 1
endif
endfor
if ((strlen(<argtxt[1]>) > 12) || ((strlen(<argtxt[1]>) < 4)
src.sysmessage @025,1,1 Enaz 4, en fazla 12 karakter olmalidir.
else
src.name <src.name> <argtxt[1]>
serv.var.isim.<argtxt[1]> = 1
src.sysmessage @0b2,,1 Yeni isminiz <src.name> olarak ayarlandı.
return 1
Bu konu Mrs.xaRiyla tarafından düzenlendi(2013-11-07 15:05, 11 yıl önce)