Mesela bi dragon spawnı koydum burdan çıkan dragonların içinden hangi itemin % kaç şansla çıkıcağını nasıl ayarlıycam... aradım ama bulamadım forumda bununla ilgili konu :O_o
Silindi
Members
0
Item=i_katana,R2

Yanında ki ,R2 çıkma olasılığıdır sayı ne kadar artarsa o kadar zorlaşır.

Yaratıkların scripterinin on=@create trigerleri altında yada temp_loot.scp de loot itemlerini bulabilirsin.
saol oldu bide son bi sorum var R2 çıkma olasılığı demişsiniz mesela %30 gibi bi ihtimal için R kaç yapmam gerekiyo yani bu R kaça kadar gidiyo R9999 fln oluyomu ona göre ayar yapıcamda yüzde olarak
Silindi
Members
0
Vallaha onu deneye deneye bulacaksın.Onun kesin oranını bende bilmiyorum.
R2 , 2de bir demek ki %50 oluyor. Gerisini sen hesapla :D
Silindi
Members
2
Yok ya o değil.R2 nin %50lik gibi bir etkisi yok.Neden o şekilde yapmamışlar anlayamadım.Ama %50 değil.
tmm tşkler deneyerek bulurum
ya bu konuya cevp yazabilirminz link veriorm nolr. https://www.ultima-strike.com/forum/ultima-online/sphere56byardim-q29841#bottom
Akillis : R2 , 2de bir demek ki %50 oluyor. Gerisini sen hesapla :D
Michaell : Yok ya o değil.R2 nin %50lik gibi bir etkisi yok.Neden o şekilde yapmamışlar anlayamadım.Ama %50 değil.

R2 mantık olarak akillis in dediği gibi %50 olarak çalışıyor ama sadece mantık olarak :)

temelde ise bir olasılık probleminden farksız sphere R(x) şeklindeki bir terimi 1 den x e kadar bir rakam seçerek okur(x dahil) seçilen rakamın 1 olması halinde istenilen şeyi yapar.

Ama gelelim işin sinir bozan kısmına R2 kullandıgımızda ilk secilen 1 olabilir 2. seçilen yine 1 olabilir ve hatta 3 ve 4 te seçilen bile yani bunu biz kesin olarak belirleyemiyoruz.
Silindi
Members
0
Buda ne kadar aptal bir algoritması olduğunu gösteriyor :)
malesef biraz öyle :)

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.