ellerine sağlık dostum
Sphere server .account add actımda sonra server save alıyorum account la girdim oyuna sonrada server dan cıkar cıkmaz account ları siliyor neden olabilir sadece plevel verdiklerimde oluyor bana yardimcı olurmusunuz msn adresim bu sizleri bekliyor olacam help me pls man ;(;(;(;(:(:(:(:(:(:(:(:(:( msn adresim bu [email protected]
ELİNE SAGLIK GARDES
-

Bu konu Lydia tarafından düzenlendi(2015-05-10 18:20, 9 yıl önce)
Selam
Rahatsız olan arkadaşlar için konunun sonuna Paticik.COM'dan Alıntıdır... diye yazdım.

Kolay Gelsin...

Bu konu Override tarafından düzenlendi(2010-08-06 23:48, 14 yıl önce)
Yazmam gerekli diye düşündüm..2005-2006 baya uğraşmıştım script için.birkaç serverda da emeğim yok diyemem.Benim zamanımda böyle açıklayıcı makaleler yoktu script yazmayı tamamen deneme yanılma yöntemiyle öğrenmiştik.İsmini vermek istemediğim bazı scripter bozuntuları gibide git kendin öğren demedim hiçkimseye.Sorular baya gelince bir makale yazıp yayınlama gereği duydum yeni başlayanlar için.Hoş bütün bunlar 55i ve revision versionları için geçerliydi.56b çıktıgında ultima online'i coktan bırakmıştım.Şimdiki 56b versionunda birçok eklenti ve döngüler eklendi şuan için onları araştırıyorum ve öğreniyorum.Yine bi makale yazmayı düşünüyorum.

"Bu makaleden sonra herkez kendine scripter diyecek" demiş bi arkadaşım.benim amacımda buydu herkezin bilmesi öğrenmesi çok zor olmadığını görmesiydi.Maddi durumum elvermediğinden ( o zamanlar öğrenciydik =) ) tutunabilecek bi server yapamamıştık.maddi gücü olanlara yardım ettiğimizde de çok kalleşliğe maruz kaldık.Anlıyacağınız hem yalan olduk hemde küstük oyuna.

Makale'yi yazdığımda bu kdr çok dağılacağını tahmin etmemiştim.hatta aradan tam 5 yıl geçmesine rağmen üstüne yazı yazıldığını görmekte hoş.Ancak Uğraş verilmiş bir şeyin üstüne alıntıdır yazılmalı ve arkadaşımızda yazmış teşekkür ederim..

56b biraz karmaşık ancak 2 gündür uğraşıyorum üstünde burdada mükemmel makaleler buldum yardımcı olucak..hazırlayanlara teşekkür ederim.4 yıl aradan sonra Ultima'ya dönmek güzel olucak.Hemde Yeni Bi Proje İle...
Belki arkadaşlar postmu falan kasıosn dicekler ama yeni başlayan kardşlerm için bu sayfayı yinelemek görevim biliorm yazan arkadaşında ellerine sağlık yeniler buradan cok yararlanabilir.
Master
59.2997
eski bir konu ancak öğrenmek isteyenlere verebileceğim tek tavsiye;

https://wiki.sphere.torfo.org/index.php/Main_Page

burasıdır. herşeyi en güzel şekilde öğrenebileceğiniz tek kaynaktır. ingilizcesi orta seviye olan birisi bile çok rahat bir şekilde anlayabilir. ingilizcesi yetmeyenler de kendini geliştirip o şekilde bu kaynağa yönelmeliler. bu kaynak dışında hiç bir şekilde ileri seviye öğrenemezsiniz.

bu kaynakta tek başına yetmeyecektir. bol bol örnekler üreterek, yöntemleri kullanarak, yeni algoritmalar geliştirip en stabil yolu uygulayana kadar uğraşarak bu konuda ilerleyebilirsiniz.
Teşekkr ederiz @slothere
Ben birşey soracam. Bir npc nin bir playere vurdugunda playere nasıl etki edecegini hangi komutlarla yazabiliriz?

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.