Aylardır uğraştığım bir proje var. Role Play.
Nerden mi esti ?
Bir kaç ay önce UO sitelerini dolanırken bi forumda şöyle bi başlık gördüm : "UO Old Midis". Bi bakayım dedim içine artık ne zamandır dinlemiyosam , indirdim ve karşıma 49 tane midi müzik çıktı. Britain1.mid e tıkladığımda gelen müzikle beraber baya bi ilham geldi. Dedim neden olmasın ? Herkesi eski günlere döndürebilmek , bunu role play çatısı altında toplayıp oyuna gerçek bir hikaye koymak..
O günden sonra UO'ya bakışım değişti birden

Gittim hemen prerelease.. diye devam eden linkten sphere ve default scriptleri indirip başladım yazmaya. Sonra girdim uo.stratics'e OSI'nin 1999-2000 yıllarındaki bütün skill formüllerini , eşyaları birebir yapmaya başladım. O eski günlere dönmek isteyen elbetki olucaktır dedim.
Daha sonra ultima.wikia diye devam eden linkten bütün Ultima single player oyunlarının hikayelerini okudum. Hatta Ultima 7 , ultima 8 oyunlarını indirip oynadım vs.. Hikayeyi de Türkçe biçimde derleyip kaydettim. Karakterlerin hikayelerini (mondain , british vs.) yazıp ayrıca kaydettim.
Sonra , bana ilham veren şeyin UO Old midis olduğuna karar verip , cliente ek olarak old midileri de koydum.
Sonra baktım bi düzensizlik varmı ? evet. provocation , music , enticement , peacemaking , itemid , resisting spells , animal lore , arms lore gibi skiller. Hepsini baştan yazıp koydum.
Biraz gerçekçi olsun dedim , yaratıkların efendilerini iyileştirmesini , yüksek paraya kiralanıp kendini bandajla tedavi eden paralı askerler koydum.
Daha sonra baktım , adam ne güzel savaşçı olmuş da hala bi dragon karşısına geçip şahlanamıyor , savaşçıların da dövüşebilmesi için güzel bir ayar yaptım.
Şimdi ? Stratics den hala daha eskileri araştırıp o tür eşyaları vs. koymaya çalışıyor , quest senaryoları yazıyorum..
Sizce böyle bi proje tutar mı ?
(Not : Beta teste katılmak isteyen
[email protected] adresini ekleyip clienti isteyebilir , sunucu 24 saat açıktır.)