Bir kaç arkadaş geçenlerde sohbet ediyorduk.UO yu bırakalı yıllar oldu ve o eski tadı bir çok oyunda aradık gerek World of Warcrafta geçirdiğimiz 2 sene gerek SRO gerek KO.Ama hiç bi zaman UO yu unutmadık ama balon gibi açılıp sönen serverlarıda unutmadık bi yandan.Neden birileri bi server açıp 500 kişiyi bi arada toplamıyor neden server açıyorsunuz madem geri kapatıyorsunuz gerçekten o eski zamanları çok özledik.Yani neden oluyor bunlar anlam veremiyorum.İyi bi scripter varsa sırf ben her türlü desteği verip millet gerçek oyun görsün diye yardım edicem.Yıllar geçti hala düzgün bi projeyi neden çıkaramadılar şu sphere serverlerinde...
Dostum merhaba ;

Bir çok scripter , bir çok farklı oyuncu olduğu için hiç birşey yapamıyoruz hepimiz :)
uo nun tadını osi de denedınmı peki? wow da denedım diosun; wow un tadıda uo da cıkmıo [misal son günlerde acılan bi sphere server]
peki wowu free serverlardamı denedın?
ben bunu anlamıorum uo nun tadını orda aradım burda aradım ama aradıgınız şey uo değil nebulaocakayı paketi updated v.15482.225487 sphere server. şimdi senın aradıgın şey hala tr de acılıo gir oyna bi serverda 100+ online olan sonra o kapanınca başka bi 100+ ya geç başka yapabilecegin bişey yok.
Aslında durum sadece iyi scripterla olmuyor. Tüm takımın kendi alanında kendini sürekli geliştirmesi gereklidir. Bir sunucuda toplanmaz hiç bir zaman oyuncular. Toplandıgını varsayarsak o sunucu kısa süre içinde kapanır gider. Nedeni dengelerin tam olarak oturmamasıdır. Çünkü bir kişinin sevdiği ve kullandıgı bir sistem diğer bir insanın canını sıkabilir.Haliyle zevk almaz insanlar. Sunucuların kapanmasına gelince; sunucuların hiç bir zaman oyuncusu olmadıgı için kapandıgını düşünmüyorum. Tamamen sunucu kadrosuna bağlıdır, bu da ilgisizlikten, bilinçsizlikten ve insanların birbirine karşı tutumlarıyla ilgilidir.
heh işte bundan bahsediyorum güzel yılların yaşımız gereği sonuna yetişebildik OSI nın son anlarını görebildik o tadı hiç bi zaman bidaha bulamadık...Bir çok oyunda bi açlığımızı doyurmaya çalıştık çok vakit harcadık.WoW a tonlarca para harcadık orjinal serverda bi çok LvL 80 char kastık ve guildimizle bi yerlere geldik ama cık..2 gün önce nalet edip sattık WoW acclarımızı :). UO nun o eski tadı artık hikaye gibi bulmakta mümkün değil sanırım..Ama projem var imkan yok diyen adam varsa buyursun her türlü imkanı sağlıcam yeter ki o eski tadı versin bize..

Not: Tamam insanlar farklı sistemleri düzenleri beyeniyor diyelim.Ama serverlerin %90 ı fabrikadan çıkmış gibi zaten herkes alınmasın üstüne.Ama bu bi gerçek.Artık insanlar ego tatmin etme işini bırakıp sağlam adımlar atmalı bence.Bu yüzden UO yu bıraktım ama hala bıraktım yerdeymiş.Bide yetmiyor gibi daha da batmış :(

Bu konu komandor tarafından düzenlendi(2009-02-07 20:45, 16 yıl önce)
Uo nun batması değil de gelişmemesi scripterların değil oyuncuların suçu.Bu oyun sonuçta arz talep işi scripterlar da talebe göre iş yapmak zorunda olduğu için ilerlemek gerçekten güç oluyor.İşini iyi yapanların çoğu da emeklerinin karşılığını alamadığı için,boşa zaman kaybı olduğu için bıraktı.
300 ü aşan serverlar gördük scripterleri iyi ama hiç bi sebep olmaksızın birden kapanıverdi server...Bence bu scripterlerin bunalımlı ve memnuniyetsiz yapılarından kaynaklanıyor...
Herkes bundan muzdarip. Biz yapıyoruz.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.