Bu yazımda ufak mul edit olaylarıyla oyuna yeni bir body nasıl eklenir kısaca onu anlatacağım.

Öncelikle gerekli olan dosyaların linklerini veriyorum.(dosyalar rar ile ziplenmiştir)

michelangelo
inside uo
dino patch

bunların haricinde photshop gibi bir programa ihtiyacımız olucak.

bütün rar ları biyerlere açıyoruz.
sonra inside uo yu açıyoruz wiev menüsü file paths bölümünden uo muz nerede kurulu ise oraya göre ayarlarını yapıyoruz.

şimdi ilk önce paperdollda gözükecek hatunun ve adamın bodysini photoshop ile çiziyoruz yanlız burda dikkat edilecek nokta şu büyüklükleri 260x236 pixel olucak ve kesinlikle bmp uzantılı olucak(bmp 24-bit).(bunlara örnek için dino.rar dosyasının içindeki bmp lere bakabilirsiniz).bodylerden sonra 44x44 pixel bir bmp daha yapyoruz herhangi bir şeyde olabilir bu bunu içinde gene dino.rar ın içinde ki dino.bmp ye bakabilirsiniz.bu item bizim yerde veya backback de gözüken itemimiz olucak.
bunları yaptıkdan sonra avatara geliyoruz yapılan bmp leri avatar.exe nin yanına kopyalıyorz.sonra avatar.scp yi açıyoruz.(burdaki tüm örnekler gene dino.rar içindeki dosyalardan verilmiştir siz ilgili yerlere kendi yaptığınız dosyaların adını yazın.)

SECTION GODWALK
{
1
}

burası 1 kalıyor

SECTION TILES
{
03f07 dino.bmp 44 44
}

şimdi burda 03f07 itemimizin id si olucak.o yüzden inside up dan bakıp buraya boş olan bir id yazıyoruz.yani gidip katananın id sini yazarsanı katana değişir.dino.bmp dosyamızın adı 44 44 de anladıgınız gibi dosyamızın kaça kaç olduğunu söyleyen alan.

SECTION GUMPS
{
c4e1 dinom.bmp 260 236
ebf1 dinof.bmp 260 237
}

burada ise daha önceden yaptıgımız hatum ve erkek bmp lerinin yazıyoruz.burdaki id lerde dikkat edilmesi gereken nokta şu michelangelo ile verdata dan boş yer buluyoruz ve boş id lere veriyoruz gumplerımızı.dolu olan bir şeye verirseniz atıyorum sizde benim gibi attınız ve mage robe ye denk geldi bütün mage robeler çizdiginiz body gibi görünür normal olarak...

SECTION ITEMS
{
03f07 00 00 40 00 0 5 0191 0 Dino 
}

burada ise yukarıda yaptığımız item ve gumpı ilişkilendiriyoruz.burda bi dünya ince ayar yapmamız mümkün.id yukarıda verdiğimiz tile ile aynı olucak sonraki yerler 00 00 40 00 0 olarak kalıyor.burda yazan 5 itemimizin oyunda ne olacağı anlamına geliyo.burda normalde 17 yani torso yapmamız gerekli ama biz 5 yapıyoruz yani shirt niye diceksiniz demeyin :) veya deyin ama yinede 5 yapın.Torso yaptıgımız zmn hatalar oluşuyor mesela set parçalarının üzerine çıkıyor yaptıgımız body.5 yaparsak tam uyuyor.ama gidip shirt e cift tıklarsanız body miz çantamıza düşüyor.bunun için serverdan shirt scriptini siliyoruz ve problem çözülüyor olmasada olabilir çünkü shirt oyunun dengesi bozmak kanımca.burda shirt seçmemizin bir nedenide shirt setlerin fln altında kalıyor yani hiç birşeyin üzerine çıkmıyor vb vb...neyse geçiyoruz hemen 0191 yazan yere.burada gene bir id belirliyoruz diyebiliriz.alt alta bir çok item yazdığımızda mesela 0200,0201,0202,0203 gibi idler yazabiliriz buralara.0 yine 0 kalıyor kordinat olayı olarak.sonra ise itemimizin adını yazıyoruz ve bu bölümde bitiyor.avatar.scp yi save ediyoruz.
avatar.exe nin yanına kullandığımız verdata.mul, tiledata.mul ve hues.mul dosyalarını kopyalıyoruz.(yedeklerini almanızı tavsiye ederim) sonra avatar.exe yi çalıştırıyoruz.işlemi bitirene kadar bekliyoruz.press enter to continue yazısı gelince işlem bitmiş demektir. aynı klasörün içinde verdata.srv uzantılı bir dosya oluşturulduğunu görüyoruz.hemen uzantısınız mul yapıyoruz ve uo klasörüne kopyalıyoruz.(orjinallerin yedeğini almazsanız ağlarsınız o yüzden alın)burda bir dikkat edecegimiz nokta daha var oda serverında bu verdata üzerinden açılması.

şimdi sıra yaptıgımız itema birde ufak scp yazmaya geliyor.çok basit olarak scp mizi yazıp serverı çalıştırıyoruz.

[itemdef i_yeni_body_olm_bu]
id=03f07 //yukarıdaki örneğe göre verilmiştir.
name=Yeni bodynin ismi
type=t_eq_script //t_clothing daha mantıklı bence
armor=0

on=@create
hitpoints=999

scp deki id yi ise gene inside uo nun artwork kısmından bakarak buluyoruz.

bundan sonra ise serverımızı ve clientımızı yeni verdata ile açıyoruz. oyuna girip scp ile yarattıgımız itemi calistiriyoruz ve giyiyoruz.
dip not : scp'de eğer type olarak t_eq_script verdiysek bunu dclick triggerı ile equip ettirmemiz gerekir.yani cift tıkladıgınızda giyemezsiniz.t_clothing yazarsanız cift tıklayarak üzerine giyecektir.(yani sanırım böyle bişilerdi tam hatırlamıyorum :))

hmm bide bize michelangelo download ettirdin ama yazıda hiç kullanmamışın diceksiniz bende dicem ki bi kenarda bulunsun elbet birgün lazım olacaktır.

yazım hataları cümle bozuklukları için üzgünüm hatalı olan veya eksik yazdığım veyaa unuttuğum yerleri yerleri bilen arkadaşlar düzeltsinler...problemleriniz için pm atabilirsiniz elimizden geldiğince acıklık getiririz olaya...
çok güzel bi çalışma umarım uo da farklılık arayanlar kendi arayüzleriyle bu oynu daha zevkl renkli janjanlı bir hale sokabilirler :) ellerindeki patchleri dediğin gibi paintshop pro tarzı photoshop tarzı bir programla edtleyerek güzel görünümler ortaya çıkartırlar.

tebrikler bunu sabitliyorum ve dökümanlara ekliyorum.teşekkürederim u-s olarak bizlere güzel bir katkıda bulunduğun için.
Çok teşekkürler .. Emeğine , eline sağlık..Yalnız meraklısına türk halkı çok fazla yeniliğe açık değil .
bunlara biara biraz fazla kafa patlatmıştık bir projemiz vardı ama tutulmadığı için sonlandırdık.aslında sonlandırdık denemez askıya aldık.bu bilgileride bu işi dahada ilerletmek isteyen kişilere önayak olsun diye yazdım umarım güzel şeylere vesile olur.gerçi çok kapsamlı olmadı ama en azından ön bilgi oldu. ;)
saygılar sevgiler
Gabriel Montenegro : Çok teşekkürler .. Emeğine , eline sağlık..Yalnız meraklısına türk halkı çok fazla yeniliğe açık değil .

Bunu en iyi anlayanlardan biriyim Default sunucu daha hiç açmış değilim .
Ellerine sağlık güzel olmu$..
güzell
Çok güzel bi konu hortlatma;)

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.