merhaba arkadaşlar birşeyler paylaşmak istedim çünkü daha fazla tutamayacam kendimi belki rahatlarım. bu yazıda düzen, imla, kurgu hiç birşey aramayın paylaşıp gidecem. Birilerini kırarsak Hakkınızıda helal edin şimdiden.

Şimdi bazı anahtar kelimeler var oyun, frp, online vs.. Herhangi biryerde bunlar geçince bazen ultima online ve aldığım hazlar geliyor aklıma eski günler yani. Dolayısıyla tekrar yaşayabilirmiyim acaba diyorum, belki diyorum, oynayacak biryerler arıyorum, indiriyorum giriyorum çıkıyorum geziyorum serverları bu hazzı tekrar yaşamak için uğraşıyorum, bunu yaşatabilecek 2 server vardır zaten nebula veya revolution uo onlarada bakıyorum oradada olmuyor yok yani bitmiş olay.

Ben şu oyundan en fazla balık tutmak için gemide açılırken zevk aldım, ağ atarken zevk aldım, balıkları satarken param çalındığında zevk aldım, para kazanıp ilk gemimi aldığımda veya ilk mage robe'umu yapıp sattığımda...

Oyuna başladık yeteneklerimizi geliştirebileceğimiz ustalar aradık, şehir şehir gezdik balıkçıların gemilerine atlayıp. usta büyücülerin olduğu Maginciaya bile gittik öğrendik geliştirdik. Bu çabamız Ünlü düşünürlerimize malayani geldi herhalde diktiler şehirlerin girişine her türlü yeteneği öğreten siyah giyimli kazık gibi duran isminin üstünde [TEACH VENDOR] yazan tipleri... Vendordan satın aldığımız dagger ile ağaçlardan çalı çıkartıp onları limanda diğer balıkçılarla beraber pişiriyorduk eğleniyorduk, aramızda çalı toplama sırası yapıyorduk. bundann zevk aldık kardeşim biz ne yapalım!!! TAAA Kİİİİ Ünlü Düşünürlerimiz DAHİLERİMİZ büyük sorun çözücülerimiz (Allah Onlardan Razı Olsun) ilk buluşunu bulana kadar BALIK TAVASI !!! vayyyy beee 100 er 100 er pişiren çalı malı gerektirmeyen son teknolojilerle donatılmış aptal BALIK TAVALARI... Vee bütün güzellikleri bir bir bozdular. Hayvan eğiticisi olduk. İnsanların binek ihtiyacını karşılıyorduk. Rakiplerimizi yetersiz gördüler herhalde 800 gp den at satan vendorları bize rakip olarak koydular. Yeter Ulan Dedik İsyan edelim dedik önümüze geleni kestik, reskill yaptık, doğradık, masum katil hırsız dinlemedik, kaçtık, sığınacak yerimiz bile yoktu. Bundan zevk almaya başladık. AAAAA ne dedim ben sığınacak yerimiz yoktu dimi çok geçmeden bu dahilerimiz bunuda farkettiler iştee hemen diktiler koca aptal bir şehir ismide SEYFFF ZON. Olayın doğallığı bozulmasın Burada kara büyüler tarafından korunuyorsunuz dediler bide. Amannn ne etkileyici. PEEE KAAA OLMAYAN BURAYA GİREMEZ demediler ki bu sayede hem duygularımızla oynamış hemde bizi kafesleyecek bir yer ayarlamış oldular. İnanın daha sayacak o kadar şey var ki...

Evet sevgili dahilerimiz şimdi olayın mantığını iyice kavramışsınızdır. Bu oyunu bitirmek için neler yapabileceğinizi artık daha iyi biliyorsunuz.

YAAAAA kardeşimmm bu oyunun bir düzeni bir sistemi bir konusu varr yaaa bunu güzel yapan bunlarrr. Sitelerine koymuşlar bidee Sistemlerimiz mişş pehh yerim sisteminizi sizin ben. Sistem istesem ultimaya bin çekecek 500 tane oyun bulurum ben. HİÇ DÜŞÜNMÜYORSUNUZ Kİ NE İŞİ VAR BU ADAMLARIN HALA SENE 2011 OLMUŞ BU OYUNDA NE BULUYORLAR DİYE. Sistemlerinizemi hasta oldular sizin. Zaten Sistem demeye bin şahit sizin sistem dediğiniz oyunun bütün düzenini alt üst etmek için yazılmış iğrenç siyah kod parçacıkları. Kod bile sayılmaz işte EMULATOR SCRIPTLERİ. Coderim ben yaaa manyak çözümler getiririm demeyi bilirsiniz anca. Herşeyini düşüneceksiniz kardeşim. Her Yeteneği tek tek düşüneceksiniz. Ben bunu yapıyorum ama bu neye engel olur bunun oyun piyasasına etkisi nedir. Oyunun ana temasını etkiler mi. Oyunun konusuna uygun mu. Azıcıııkkk Bunları düşünün ya. Bu server tutarmı ? Acaba Kaç Online Çeker ? bırakın kardeşim bu soruları Ben bu oyunculara bu oyunu oynadığını en iyi nasıl hissettiririm? diye sorun. Yada yapmayın bu işi bırakın Küstüm artık bende zaten oynamıyorum ultima fln zaten oynamıyordum da belki yakalarım eski günleri ihtimalinide bitirdim. [ULTİMA ONLİNE OYUNCUSU]

Bu konu SPLabs tarafından düzenlendi(2011-08-23 02:12, 13 yıl önce)
helal olsun.
Yazdıklarının genelinin teach vendor veya absürt pvp serverlarıyla pek alakası yok. O zamanlar Ultima Online pek bilinen bir oyun değildi ve oyuncu kitlesi kalabalık, oyunu öğrenmeye meraklı ve birkaç sunucu çevresindeydi sadece. Aradığın tek tek pişirme vb gibi şeyleri zaten bulabileceğin gerek Türk gerekse yabancı serverlar var ama yine aynı tadı alacağını sanmıyorum. Sanırım senin özlemin olaylara ve zamana, sistem veya oyun dinamiğinden çok.
Değişime gelirsek herşey değişir ve değişmesi gereklidir. Tabi ki abuk subuk conan bow vs.den bahsetmiyorum. Ve sunucu sahipleri de senin zevkin için sunucu açma zorunluluğunda da değiller, keyif ve isteklerine göre oluşturup beğeniye sunarlar, beğenen oynar beğenmeyen oynamaz. Yaz ayları açılış modasına katılan 3 kuruşluk bilgisi olmayan insanların açtıkları serverları katmıyorum bu yazıya.
Devlet acil el atmalı bu konuya,acil olarak zırt çıktı serverlara bir el atılmalı gerekirse hepsi kapatılmalı sahiperine ağır para ve hapis cezaları uygulanmalı.
Master
59.2997
Bazı konularda haklısın katılıyorum, eskiden daha çok zevk alınıyordu daha çok eğleniliyordu oyundan. Ama şuna katıldığımı söyleyemem; yenilikler oyunu bitirmedi. Eskiden oyundan zevk alınmasının nedeni kimsenin pek bir şeyden haberdar olmamasıydı. Öyle ki ne sorunlar, ne problemler olursa olsun kimse çıkıpta bu niye sorunlu kardeşim düzeltin vs. diyecek bilgiye, tecrübeye sahip değildi. Günümüzdeki ortama bakıldığında emülatörün script dili hakkında fikir sahibi olmayan, sunucu açmayan hiç bir oyuncu kalmadı gibi bir şey. Adam sorunla karşılaştığında bildirmek yerine "şöyle çözeceksin, şunu yapacaksın" diye emir vermeye kalkıyor. Tek sorun artık çok fazla şey bilmemiz.

Çok şey bilmek konusunda daha geçen gün bir gazetede okuduğum bir makale vardı. İnsan oğlunun zamanla ne hale geldiği, geleceği üzerine. Aynı yazıda belirttikleri gibi; "İnsanoğlu günümüzde internet ve sosyal paylaşım ağları sayesinde bilgiye boğulmuş vaziyette. Artık düşünmek, üzerinde fikir yürütmek yerine hazır bilgilere anında ulaşabildiğinden beynini çalıştırmadan hazırlara yöneliyor. Çünkü biliyor ki düşünmeye ayıracağı vakti araştırmaya ayırsa aynı çözümü hazır olacak bulabilecek.".

Kısacası şimdi hiç kimsenin kalkıpta bundan 10 yıl önceki oyun şartlarında, standartlarında oynamasını bekleyemezsiniz. Hiç kimse de bu şekilde oynamayı kabul etmez etmemeli. Günümüzdeki oyun şekli bu, 10 yıl önceki o şekildeydi. Şartlara uyum sağlamak zorunda herkes, uyum sağlayamayanlar zaten bir süre sonra pes etmek zorunda kalıyor. Bu yüzden dolayı hiç boşu boşuna strese kapılmayın.

Ayrıca daha geçen benzer bir konuşmayı bir arkadaşımla yaptım. Sunucu sahiplerinin eskiye yönelik saplantıları ve "eski tür oyun tadı sunuyoruz" palavralarını bir kenara bırakması gerekiyor. Sen sunucu açıyorsan mutlaka ama mutlaka bir şeylerin karşılığını almak için bu işe giriyorsun. 30-40 oyuncu için hiç kimse parasını, vaktini harcamaz beynini yormaz. Bu kadar oyuncu bana yeter, seviyeli olsun oyuncu olmasın düşüncesi tamamen deli saçması. Bir işe giriyorsan karşılığını almayı mutlaka bekleyeceksin ki bu bir oyun bile olsa. Herkes bunları düşünebiliyor ama toplumda saygın görüneyim, bak "profesyonel" iş yapabiliyorum ne kadar bilgili bir insanım şeklinde kendi egosunu tatmin etmek adına işi öyle abartıyorlar ki sanarsınız ki koskoca şirket yönetiyor, askeri kışlada askerleri nizama sokuyor. Bu tip kişiler yalnızca kendilerini kandırıyor, yalnızca hayattan beklentisi olmayan insanlar bu şekilde ego tatminine yönelir.

Son olarak şunu da söylemek istiyorum ki eğer yeni düşünce akımları ve sistemler gereksiz olsaydı, yıllardır aktif olarak bu işi en iyi yapan sunucular (osi olsun, belli başlı runuo sunucular olsun) niçin yenilik ekliyorlar sunucularına? Onlarda da bizlere benzer sistemler var, mesela dummy sistemi. Neredeyse her yıl artık bir uo paketi çıkmaya başladı Stygian Abyss olsun, Kingdom Reborn olsun, ara paketler olsun. Madem yenilik gereksiz niçin bu paketler çıkıyor? Stygian Abyss'teki gargoyle çok mu mantıklı böyle yaklaştığımızda. Çok tekrarlıyorum bunu farkındayım ama lütfen oyunu oyun olduğu için, boş vaktinizi değerlendirmek için oynayın. Hayatınıza saplantı haline getirmeyin, gülünç duruma düşüyorsunuz.

Not: Sözlerim konuyu açan arkadaşa karşı değildir, tamamen genelleme amaçlı yazdım.
1000 lerce online kapasitesi olan, her türlü değişikliğe müsait, çoğu sitede download linki olan, bedava RunUO Emulatoru, Kocaman ML Haritaları ve 100 lerce yeni NPC'ye düşman yenilikçi adam. Sphere kullanan birisi gelip bana yenilikten bahsetmesin ben size gerçekleri söylüyorum siz bizi egocu yapıyorsunuz. Toplumda saygın görünmek falan filanda nereden çıktı kardeşim özet geçiyorum ben Ultima Online'ın klasikleşmiş değerlerine önem veren insan sayısı çok daha fazla ve bunlarıda göz ardı etmeyin diyorum.
Bende bu oyunu ilk oynadığım zamanları özlemiyor değilim fakat kabullenmemiz gereken bir gerçekte bir daha asla aynı tadı alamiyacağımız bu oyundan.
haklısın ...

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.