bard kas bence. ben de bi tane samuray var

bard açmıştım bi tane , spellweaving kastım sonra bard ı silmeye karar verdim şimdi necro ile mage kasıcam bard skilleri yerine. samurayın en büyük özelliklerinden biri 2 elli silahlarla parrying yapabilmesi. Sana bazı skilleri açabilirim
Weapon Parry - - Samuray , artık kalkan yerine iki elli veya tek elli silahlar kullanmak zorundadır. Çünkü 100.0 bushidosu olan bir samuray kalkan kullanarak , parry yapma şansını %5 e düşürür. Samurayların parrying skilli , silahlardır ancak bu demek değildir ki parrying kasmıcaksın. Parrying + bushido kasarak felaket bir defans yapabilirsin.
https://uo.stratics.com/content/skills/parrying.php bu adresden hangi skille kaç ihtimalde parry yapabiliceğini söylüyor. Benim samurayımda bu ihtimal çift elde %37 birde + DCI items ve confidience atarak baya zorlaştırıyorum.
Perfection - - En az 50 bushido skilli olan her samuray onurlu sayılır. Ve Honorable Foe adlı yeteneğini kullanabilir. Bu yetenekle , vurduğunuz yaratığa başarılı 10 vuruş yapabilirseniz You have achieved in perfection gibi bir mesaj gelicektir. Bu sayede eğer bushidonuz 100.0 ise yaratığa karşı %100 Damage increase ve 100 luck kazanırsınız. Ancak yaratığa ıska geçtiğiniz her vuruş , 3 perfectionunuzu alıcaktır. Her başarılı vuruşta 1 perfection gelir ve 10 perfection yaptığınızda dediğim gibi bir sonuç alırsınız. 50 bushidoda , her başarılı vuruş ile %5 damage increase alırsınız. Bu yeteneği aktif etmek için , paperdollun tepesindeki Pentagram şeklindeni şeye çift tıklıyoruz ve virtuelerimizin olduğu bir menü geliyor. Burdan , bardak resmine çift tıklayıp çıkan targeti bir yaratığa verirseniz karakteriniz "I honor you" diyecektir ve macera başlar :P. Şöyle bi durum var , yaratığa Honor edebilmek için yaratığın bütün canı dolu olmalı.
Honorable Execution - Gene onurlu samurayımızın bir skilli

0 mana ister. Bu skilli aktif ettikten sonra , vurucağınız yaratık ölmeli çünkü ilk vurduğunuzda öldüremezseniz , kısa bir süre bütün resistanslarınız dehşet bir şekilde düşücektir. Atıyorum , 10 hp si kalan bir dragona vurmadan önce bunu aktif edip vurursak skill işe yarıyıcaktır. Skilli başarırsanız , bir miktar health kazanıcaksınız.
Confidence - PvM de sürekli kullandığım bir yetenek. Size müthiş bir parrying verir. Yaratık size , bu skill aktifken vurduuğunda belli bir ihtimalle sol altta "Your confidience reassures..." diye devam eden bir yazı çıkar ve kolaylaştırılmış parryinginizle , vuruşu bloke ettiğiniz için size bir miktar health ve stamina kazandırır. O da yetmiyor bu skilli aktif ettiğiniz ilk anda her saniye (Bushido / 12) kadar hitpoint verir ve (Bushido / 5) kadar staminanızı tazeler. 4 saniye sürer yani 4*(bushido/12) ye yakın hitpoint kazanırsınız. Ancak bu 4 saniye içinde kimseye vurmamalı ve kimseninde size vurmaması lazım. Health dolunca beleş parryingin keyfini çıkartarak yaratığa hücum
Counter Attack - 104.5 kadar bushido kastım hala özelliğini öğrenemedim 110.0 oldum anca öğrenebildim

Bu skill , resminden anlaşılıcağı gibi kılıcı geri savurma gibi bişeydir. Aktif edince , eğer size vuran yaratığın vuruşunu doğal parryinginiz ile (2 yada 1 elli silah ile) bloke ederseniz , yaratığın vuruşunu geri savurarak , elinizdeki silahla verdiğiniz damagenin aynısını tekrar vermiş olursunuz. Anlayabilme sebebim , ratmanlardır. Bu skilli aktif edip giriştim önce bi tane vurdum o vurdu birden tekrar vurmuş oldum dedim balta bu kadar hızlımıydı diye , skillin özelliği geçtiğini görünce heşeyi çaktım.
Lightning Strike %50 Hit chance increase eklenecek biçimde adama saldırırsınız ve tek özelliğ ibu değil , bir ihtimal ile muazzam bir damage vurursunuz tabi elinizde isilaha bağlı. Balrona 110 vurabildikten sonra anladım ne mal olduğunu
Evasion - Kısa süresi vardır ancak size atılan büyüleri parrying edebilmenizi sağlar. Corp por gibi büyüleri doğal parrying ihtimaliniz ile , bloke edebilirsiniz.
Momentum Strike - Bu skilli çok severim. Zaten 70-80 bushido olucna bununla kasmak zorundasınız

Bu yeteneği kullanmak için önünüzde en az 2 tane düşman olmalı. 2 düşmanada atak vermiş olmalısınız yani bu 2 side size saldırıyor olmalı. Şimdi bu skillde , aktif ettikten sonra ilk düşmana vurunca 2. düşmanda onun yanındaysa 2 sinede vurmuş oluyorsunuz. Çift dalma gibi bişey

vee.. eğer bu skille vurduğunuz ilk adam ölürse , momentum ile otomatik 2. ye vurduğunuz adam extra damage almış olur.