Xantier, öncelikle kendimden bahsedeyim.
Daha önce bir sunucuda bir guild kurmustum ve bu guilddeki insanları özenle seçiyordum ve 2 saat boyunca rp anlayısımızı anlatıyordum.Bu kişilerden Ultima'yı rol yapabilmek için mükemmel dizayn edilmiş bir araç olarak görmelerini sağlıyordum.
Peki bizim rp anlayısımız neydi?
Örneğin, bu guilddeki her karakterin hikaye içinde bir geçmişi olmak zorundaydı. Yani guilde yeni girecek olan bir kişiye minimum 2 saat süren bir quest hazırlamak durumundaydık.Sahne Sahne doğaçlama olarak canlandırdığımız bu hikayeden sonra loncaya alımı dahi bir sahne olarak canlandırıyorduk.Haliylen insanlar etkileniyor ve özveri maksimum boyutta oluyordu.
İkinci olarak, bu guild kimsenin düşmanı değildi.Çünkü hikaye gereği bir kişinin size düşman olabilmesi için hikayenin o noktaya doğru kayması gerekirdi.Ama biz dünya üzerindeki diğer oyuncuları sadece "britanya halkı" "katiller" gibi umursamaz bir oyuncu kitlesi olarak gördüğümüz için onlar bizim için sadece dekordu.Fakat;
Bizim ile birlikte rol yapacak olan başka guildlerin kurulumu olduğu dönemde onların masterı ile yaklaşık 6 saat toplantı yaptık rp off olarak.Bu toplantıda rpnin niteliğinden bahsettik.Anlaşmalar yaptık.
Bu anlaşmalar neydi?
Örneğin, karşı guild ırksal olarak bizim düşmanımız olan bir guild ise onlara suikast düzenleyeceğimiz gerçeği ön plandaydı.Mesela onlar doğaçlama bir quest içindeyken şehir dışında bir yerlere yol alırlarken, daha önceden Ettin npcsinden çıkardığımız Taşları yolun üzerine koyup, onlar geldiği zaman onlardan sayıca fazla oluşumuz ile onları sıkıştırma durumu söz konusu olurdu.Yani yollarını kapatıp onları öldürme isteği.
Rp gereği onlarda dialoglara devam edip bizimle konusmak zorundalar ve bu durum bir saldırıya dönüşürse ve içlerinden biri ölürse, bu kişi Rename yapmak zorunda kalırdı.Rp içinde guildmasterda olsa ölürsen reslenmek yasaktı.
Şimdi böyle kendiliğinden işleyen bir düzeni sağlayan oyuncuların Questlere ihtiyacları yoktur.Sadece hikayelerini gerçekci canlandırabilmeleri için staffların desteğine ihtiyacları vardı. Ve bu da sağlanıyordu.
Demek istediğim;
Xantier, senin sunucuna gelmeyen nitelikli oyuncular kanaatimce, Staffların düzenlediği Questlerden dolayı gelmiyordur.Daha önceden sitenize girdiğimde sizin yönlendirdiğiniz bir çok quest okudum. Örneğin bir yere saldırı yapılıyor.Oyuncularda bu saldırıya karşı koyuyor. Benim bir elf olduğumu ve hikaye içinde bu saldırıyı bana güvercinlerin haber verdiğini düşünelim. Ben o şehri neden korumak zorundayım ki?
Başka bir deyişle, benim elf şehrime saldırıyorlar diyelim, Britanya halkı ya da hikaye içinde bana düşman olan bir ırk gelip neden Elf şehrini savunsun.
Öncelikle bu söylediklerim sadece birer örnek. Çok fazla örnek verebilirdim ama anlayacağını düşündüğüm için kısa kestim.
Son olarak; senin bünyende toplamak istediğin kişiler Role Play yapmak isteyen nitelikli kişilermi? (Senelerce Masaüstü oynamış, Ultima'yı keşfederek heveslenmiş, Daha önceden Role play üzerine geçmişi olan ve Rol yapmanın inceliklerini çok iyi bilen profosyonellermi)
Yoksa Ultima oyununu istediği gibi oynarken bi yandan da yeşillik olsun diye 3 5 queste katılıp stres atan kişilermi?
Yoksa Her ikisini de isteyip, nitelikli insanların diğer insanları yetiştirerek Rp nin hakim olduğu bir sunucumu?
Sunucu politikanı belirlediğin an, bu politikaya tutarsız davranımlarda bulunduğun zaman Beste ile Güfte birbirine oturmayacaktır.
Ayrıca, Nacizane bir fikrimi söyleyeyim.
Artık sunucular pazarlama stratejilerinde, Tanınan yöneticiler, Ph, Gereksiz bir sürü yenilik, Hayal gücüne dayalı bir sürü eşya ve bunlar gibi talebe göre düzenlenmiş etkenlerle ilgileniyorlar.Oyuncular da sanırım bunlar ile ilgileniyorlar.Herkes bu durumun yanlış olduğunu biliyor fakat kimse fixlemeye calısmıyor.Demek istediğim, scriptler fixlenebiliyor fakat düşünsel öğeleri fixleyebilecek profosyonel düşünme yetisini kimse kullanmıyor.Nabza göre şerbet artık bu dünyanın üzerine karanlık gibi çökmüş durumda

Sana başarılar dilerim.