simdi öncelikle bn bi iteme söyle bi komut veriyorm. daa dorusu bi item war eger onun 1 kare etrafında benim sectigim baska bi item warsa o 2. item siliniyor. yane asd itemim warsa elimde eger bunun 1 kare etrafında x itemi warsa bunlar deyince x itemi siliniyor. asagıdakilerin tüm fonksyionlarını yane olabilcek hallerini deneidm ama olmuyor. asaıdada belirttigim gibi ( normalde bunu asagıda yukarıda belirttigim gibi yazmam gerekiyodu ama :p burayı sora yazdıım

) src.p = p filan dedim öyle olması için . simdi yine < gibi işaretleri yazmadım asagıda görceksiniz. nese işte bide sunu da belirtmek isterimki :p bu functionları oyunda kullanınca işe yarıyor yane x istemi siliniyor fakat asd itemine ekleyince functionu işe yaramıyor. yannıs ekliyorum heralde . nsl ekleyeiblirim . tskrler
[itemdef asd]
id = i_Asd
...
bla bla bla
on=@create
f_sallama // ilk böyle denedim olmadı
-------------
on=@create
timerf,1,f_sallama // buda işe yaramadı noxier demişti bunu yane bu tarz bişi demişti
------------
on=@create
src.sallama
vs. baya bi denedim ama olmadı . functionda söyleydi .
------------------------------------
[function sallama ]
foritems 1
if (baseid) == i.x // bu x silinmesini istedigim item.
remove
endif
endfor
------
ilk böyle denedim olmadı sora bunun olabilcek tüm fonksiyonlarını aldım (yane src.baseid-act.baseid...cont.remove..targ.remove :p ) hepsini denedim olmadı .
aslında oyunda yazıncada tam istedigim gibi olmuyodu cünkü scpte eksiklik wardı. yane eger caprazında bi kare uzaklıgındaysa da oluyodu ama ben 2 item aynı karedeyse diye yapmak istiyodum sora söyle deiştirdim komutu
[function sallama ]
foritems 1
if (baseid) == i.x || (<src.p> == <p> )
remove
endif
endfor
bndada olabilcek tüm fonksiyonları aldım act vs. ama olmadı. neden olmuyo anlamıyorum. scpte sorun yok cünk üoyndayken yapıyorum olmuyo. iteme yannıs sekildemi ekliyorum acaba nsl ekleyebilirim ? cok sıkıldım artık bu konuda ya . o kdr denedim olmadı . delircem bunaldım kuscam artıkı :p yardım ederseniz sevinirm. sidmiden tskrler arkadaslar