favorite :
Biraz zor oldu ama tamamını okudum.Çok doğru ,bir o kadarda hepimizin konuşageldiği tespitlerde bulunmuşsun. Harita da hoşuma gitti diyebilirim tabi gezmek daha hoş olurdu
, Minoc'taki atatürk portresi özellikle çok hoşuma gitti gerçekten, tebrik ederim.
Ancak şehirlerin mimarisini hiç bir şehirde sosaria ile aynı tutmasaydın daha mı hoş olurdu sanki ? Gerçi oyuncular yabancılık çekmesin diye yaptığını söylüyorsun ama ne bileyim böyle özel bir harita yapmayı planladığına göre bence tüm şehirleri kendin tasarlaman daha hoş olurdu. ( Evet söylerken hiç de zorlanmadım
)
Her ne kadar gönülden desteklesemde vakit ve bilgi kısıtlılığımdan dolayı maalesef kişisel katkım mümkün değil.Başarılarının devamını diliyorum.İşin rastgelsin...
Kendim tasarlardım elbette.Uo da kullanılmayan o kadar cok item varki hepsinden faydalanıp hayal gücüm ile güzel veya kötü seyler yapabilirdim.Ama ilk bastaki amacım player a itici olmayan "bu da ne böyle ya" denmesini engellemekti.
Ama mesela bunun içinde bir fikir vardı aklımda. Her sene Ocak ayının 1. günü bütün sehirlerin tekrardan düzenlenip yeni bir version ile acılması. O da artk kendine güvenen worldbuilder arkadasların emegi olur.
Slothere :
Güzel çalışma tebrikler, ancak haritadaki şehir dizaynları britain-minoc ve benzerleri yerine tekrardan şehirlere uygun bir şekilde düzenlense daha estetik durur gibi.
Aslında ilk yapmaya basladıgımda aynı düşünceye sahiptim ama mapi yaparken elinizde olmayan bazı sebeplerden dolayı bunu yapamıyorsunuz. Örneğin bir istanbul köprü kac metre:) Ya da izmirin yarım adasının en küçük yeri 5 pixel yani 5 adım

bu elinizde değil cünkü 6144x4096 bir map var elinizde. ve bu map0.mul en büyük olan.
Daha sonra amacım sehirleri türkiye deki haline benzetmek olmaktan cıktı ve türkiye haritası üzerinde oynanan bir ultima dan ileriye gitmedi düşüncem.
mert21 :
Tebrik ederim çok güzel görünüyor yanliz İstanbul mezar yerine Karacaahmet desek mi diyelim yaaa
Mapi türkçeleştirmeye çalışmadım.Aslında dediğin gibi oyunumuzun sistemi buna musait olsa güzel olurdu ama sen gidip Karacaahmet de iskelet kesmis olucaksın:) yani biraz düşündürücü ve saçma gelebilir insanlara
Elysia :
KOCAELİ NEDEN YOK?
Bende aydınlıyım ama aydını bataklık yaptım.menderes nehrini düsünerek. Aydını yapsaydım izmiri yapamazdım. Yani map sanıldıgı kadar büyük değil ve belli sehirleri yaptıgınız zaman diger sehirler ile arasındaki mesafeyi ve o bosluklara koymanız gereken spawnlar ya da herhangi bazı kaleler olabilir ve mapte her taraf sehir olursa yaratık koyabileceginiz yerler azalıyo.
Trabzonu balıkçı şehri, Zonguldagı madenci sehri olarak düşündüğüm için yaptm.
Sexy1 :
benim anlamadığım cove filan duruyor ? onların üstünemi map çizdiniz ?..
Aslında Cove durmuyor. onu kendi ellerimle Cove' a benzetmeye calıstım.Bunun nedeni yukarda da yazdıgım gibi mapin kimseye itici gelmemesi ve alısık oldugu görüntünün farklı mekanlara dönüşerek biraz daha olaya güzellik katmasıydı.
Syntax :
Map çok güzel fakat sloganın map e biraz ters değilmi.Türkiye haritasında oynatmak istiyorsun kişileri fakat ingilizce slogan seçiyorsun.Anlam veremedim açıkçası bu işe.
Ben haritayı türkçeleştirdim bile diyemem sadece türkiye haritası yaptım.Bizim kendi aramızdaki herhangi bir fikrin ingilizce karsılıgını türkçeye cevirmek gibi bir fikrim yoktu acıkcası.Emulatörü türkçe yapan ve bunun tamamı için 5 yıldır emek veren bir arkadasımız var.Cogumuz tanıyoruz aslında.
Alın size Türkçe Ultima Online
https://img384.imageshack.us/img384/3585/asdpz2.jpg
Yetkili arkadas uyardi ve resimdeki ismi silerek tekrar koydum.
Ayrıca konuyu okumadan sadece resimlere bakıp yorum yaptıgınız için üzülsemde yine de eyw. Map olayı burda anlatıgım seyin sadece %10 u. Diger konular içinde zekamızı kullanıp bir çözüm bulsak belki bu mapin bi anlamı olabilir ama malesef diger konu sonuca ulasmaz ise mapinde bi anlamı kalmaz.
Bu konu CarpediemDynxRa tarafından düzenlendi(2008-10-14 00:55, 16 yıl önce)