Xantier :
xwerswoodx :
Xantier :
serverla uğraşma gel emu şeyine katıl orda script yaz, milletin fikrine göre server açacaksan senin bundan eğlencen ne olacak
Sadece insanların fikirkerine önem veriyorum
Yani tabiki her şey birinin sözüyle olmaz ama fikirlerde ortak olunan noktalar bence yapılabilir
emu şeyi nedir tam olarak anlamadım 
bir kere playerin her istediğini yapmak tam bir mantıksızlık. serverı player kurmuyor sen kuruyorsun, tutsun tutmasın aklında ne varsa onu yap. şu sistemler tutuyomuş diye servera ekliyorsan serverı açmanın bir anlamı yok. zaten aynı serverlar piyasada dolu. biraz prensip koyun kendinize, belli sabit bir amaç edinin. rp tutuyomuş, dummy koyarsam herkes gelirmiş diye düşünmenin hiçbir şeye faydası yok, aynı bokun lacivertini yapmış olursun.
Mortal :
Dengeyi hiç bir zaman oyuncu belirleyemez.Belirlerse bahsedilen denge aslında dengesizlikler yığını olarak kalır.
Syntax :
Senin kafanda belli bir düzen olması lazım ki sunucun belli bir yere gelsin. Kim ne derse onun dediğini yaparsan zaten ortaya karman çorman bir şey çıkar. Ha bu demek değildir ki kimsenin görüşünden faydalanma. Tabii ki herkesin kendine göre bir görüşü bir tecrübesi vardır fakat sen belli bir aşamaya geldikten sonra bu görüşleri değerlendirip yine kendi tarzına göre yorumlamalısın.
Kolay gelsin yine de
Slothere :
sorulardan tek şu gözüme çarptı;
-Şifreler md5 olarak mı saklanmalı?
evet. aksini kimse savunamaz heralde. md5'siz sakladığında olası kayıplarda hüsran yaşarsın.
birde başlıktaki soruya hitaben;
bir sunucuda oyuncu olmalı :p
kafanda kurduğun sunucuyu hazırla. kalıplara göre server açıpta başarılı olan daha görmedim. hep farkettiysen özgün sunucular tutuldu. ideal server diye bir şey yok. benim ideallerimle başkasının idealleri bir değil. herkesi mutlu edemezsin.
Oyuncusuz bir sunucu düşünemiyorum

:p
Öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim, sanıyorum herkesin ortak noktası playerlerin düşünceleri, şöyle anlatayım aslında tam olarak demek istediğim şu, sunucunun planlaması benim şuanda aklımda, yani sunucuyu kafamda kurdum, sadece kodlamak kaldı, ML & Aos sürümlerinin tüm itemlerini sunucuya aktarmayı ve tüm itemleri tek tek 0 dan kodlamayı düşünüyorum, ilk amacım tamamen Türkçe bir sunucu kurmak.
Tabiki benim düşündüklerime ek olarak insanların sistemler hakkında ne düşündüğüde önemli, yani bazısı Rp sunucusunda ticaret olmaz der bazısı vazgeçilmezi der, sizin de dediğiniz gibi herkesin tecrübesi farklı. Ama bu ben ticareti kaldıracağım yada ticareti oyunun ana sistemi yapacağım demek değil, ama insanların düşüncelerinide kaileye alacağım.
Peki bu düşünceler nerde devreye girecek, şöyle anlatayım misal bir noktada ben kendimde telekiness bugunu direk olarak kapatmayı kolay bulabilirim, fakat oyuncular bunu kullanıyor olabilir, tabiki burada şimdi kendimden fazla oyuncunun fikri önemli olacaktır.
Yani tabiki burada yazılanların tamamı olacak diye bir şey yok, ama olmayacak diye bir şeyde yok

Benim takıldığım noktada fikirler önemli olacaktır tabiki