Hah, sağol ama sadece harita işi sorun olmuyor. (: Herkes işini yapsın yeterli. ;o) Bu arada zaten beşinci patch'i yayınladım, biraz Aydıkvadi'ye devam edeceğim.
O konuda bir fikrim yok, çok fazla iş var. Ancak ilerliyoruz. Yaz sonuna yetiştirmeye çalışıyoruz aslında, en azından Betaya girmek için.
Neran yakında basın toplantısı düzenleyecek sanırım =)
@Neran
Kolay gelsin Nercan'cım :memnun .
Haha Steel, biraz öyle oldu, haklısın. ^^'
Teşekkürler, Cloud.
Soruna gelince, Rexos;
Bitmap resimlerini MapX.mul'a çeviren programlar vardır, Dragon veya UOTC gibi. Bu programların çeşitli scriptleri vardır gene, bunlarda resimdeki renklere veya renk kombinasyonlarına uygun olan, çimen, toprak, dağ gibi yer şekillerinin tek tek grafikleri ayarlanır. Resim okunarak, MapX.mul oluşturulur.
Yani Uo haritasına çevirmek için önce bir Bitmap resmi çizmen gerekir. 6144x4096 pixellik bir bitmap resmidir bu. Her bir pixel bir oyun karesine eşittir. Ben Dragon ile çalışıyorum mesela, Dragon'da her yer şekli ve yükseklik için ayrı bir renk tanımlanır. Mesela çimen ve farklı yükseklikleri için yeşilin tonu, toprak patika için kahverenginin tonları gibi.
Hatırladığım kadarıyla, bunun üzerine kısa bir yazı yazmıştım resimli bir şekilde, belki arama yaparak daha çok bilgi bulabilirsin.
@Bilocan
Evet, biraz çıtayı yükseltmek istiyoruz. Ancak bu PP sunucularını ne derecede etkiler bilemiyorum, biz RP sunucusuyuz, rakibimiz epey az. Daha çok amacımız PPcileri, RPye özendirmek. (:
Hayat belirtisi var mi :-) ¿
Bu konu Nhytro tarafından düzenlendi(2007-06-23 02:54, 17 yıl önce)