Publisher : Kimler geldi, kimler geçti... Bu konuya kim yazmadı ki, sıkıntı dolu bir gecede başladı ve bugün bir efsane oldu... U-S'te yaptığım en verimli şey belki de bu konuyu başlatmam oldu, bana sıkı dostlar kazandıran konu bu oldu; işte USGC! Belki U-S Gece Kuslariydi ama sabaha karşı beşte kısaltınca ortaya o efsanevi isim çıktı; işte USGC!
Kötü mü oldu ? Hayır... Kısa sürede tutuldu, günde sadece 6 saat yazıldı belki ama bugün 150 sayfayı geçti, 4000 mesaja ulaştı! Sadece 6 saat değildi USGC'nin olumsuz tarafı aynı zamanda gece yarısından sonra yazılıyordu ve kargalar kahvaltıya başladığında, USGC'ye destek olan herkeste yavaş yavaş yatağına gidiyordu...
Az mı emek harcadık USGC için ? İlk başladığında tahmin edemezdim USGC'nin böyle tutulacağını... Çünkü U-S bir sohbet platformu değildi. Bir çok üyesi dökümanları okumak, dosyalardan faydalanmak ve anlık yardım almak için geliyordu belki... Ama hepsinin ortak yönleri vardı, geç yatıyorlardı ve sohbete açtılar! İşte USGC bizi gece yarısından sonra bir araya getiren bir şey oldu, bizi bu yönden besledi, sohbete doyurdu! İstatistiklerde "En Çok Cevaplanan Konu" kısmında birinci olduğumuzda heyecanlanmıştım, hayret etmiştim bir yandan da çok sevinmiştim... Hemen mouse'umun scrool'yla sayfayı aşağıya indirdim ama karşılaştığım o tablo beni memnun etmemişti. "En Çok İzlenen Konu" kısmında ise ikinciydik. Ne yapıp edip, birinci olmalıydık! Bunun için sayfayı yenilemekten tutun, arkadaşlarıma konu içinde yer alan komik yazıların olduğu sayfaları göndermeye kadar herşeyi yaptım, yalnız değildim bunu yapanlarıda biliyorum. Sadece izlenme sayısı artsın, bu yeterdi, öyle de olmuştu...
Aslında USGC ilk dakikalardan kendini belli etmişti ama bunu o zamanlar göremedik. Hemen sahiplenenler olmuştu USGC'yi... Adeta bir yarış vardı! 00.00'ı bekleyenler, konuyu açmak isteyenler ve 06.00'ı bekleyip konuyu kapatmak isteyenler vardı. Konuyu ilk açamadığı için üzülenler, konunun kapanmasına kalamayacağı için üzülenler hatta ilk açan olmak için konuyu 1-2 dakika erken açan uyanık arkadaşlarımız bile vardı... USGC içinde her şey vardı, kullanıcılar, moderatörler, administratorler ve Root Admin'imiz! Herkesin payı da vardı USGC'de! 10 yaşında kardeşlerimizde vardı, 30 yaşında abilerimizde... Ama hepsi ortak bir şey için buradaydılar; sohbet ve geyik için! Sohbet&Geyik kategorisi denilince ilk akla gelen olmuştu USGC... Şimdi hak etmemişti desek haksızlık etmiş oluruz.
2006 yazının bitimiyle popüleritesi belki azalmıştı ama hiçbir zaman yalnız kalmamıştı USGC! Yıllara meydan okudu 2008'e geldi. İlkler daha bir benimsemişlerdi onu ama şimdi yazanlarda sevmiyor değiller... Eskiden bir günde 5 sayfa yazılırken şimdilerde 5 günde bir mesaj yazılır oldu USGC. Her şeyin bir sonu olduğunu da bilmek, kendimizi her an, her şeye hazırlamak lazım! Yeri geldi espriler yapıldı, fıkralar yazıldı yeri geldi ders verdi USGC! Herkes biraz USGC olmuştu...
Uzun zamandan sonra "eskisi gibi" 00.00'ı bekledim bugün USGC için! USGC'yi ilk açarken koyduğum kurallar ve yazdığım yazı çok zor olmamıştı belki ama USGC'ye son mesajımı yazmak beni çok zorladı... Yazdığım bu yazı sonun habercisiydi! Herkes için bir son değil bu; benim için bir son! Artık USGC'de değilim. "U-S Gece Kuşu" değilim demiyorum, sadece USGC'ye bundan sonra yazmama kararı aldım. USGC'yi sadece okuyarak takip edeceğim.
Bu sonda birazda eskileri zikredeceğim;
1- İşte ilk mesaj, Publisher'dan:
Evet Arkadaslar, Ultima-Strike Gece Kuslari Bolumumuz Tum U-S Halkina Hayirli Olsun Dilegimizle...
U-S Gece Kuslari Kimlerdir ?
- U-S Gece Kuslari Saat 00.00 'dan Saat Sabah 06.00 Sulari Arasinda Online Olan ve Amaclari Gunun Yorgunlugu Atmak, Sohbet Etmek, Geyik Yapmak Olan Kullanicilardir.
U-S Gece Kuslari Bolumunde Nelere Yer Var ?
- U-S Gece Kuslari Bolumunde; Hayatin Icinden Ilginc, Komik, Eglendirici, Duygusal, Kulturel ve Daha Bircok Konuya Yer Vardir.
U-S Gece Kuslarinda ki Yasaklar
1. Kesinlikle Tartisma Amacli Bu Topic 'e Gelmeyin !
2. Asagilayici, Alayci, Kirici, Kucuk Dusurucu Sozler Sarf Etmeyin, Boyle Davranislara Yeltenmeyin !
3. 00.00 - 06.00 Saat' leri Disinda Mumkun Oldugunca ( ki Olmasin ) Topic 'e Mesaj Yazmayin.
Topic 'in Aktif Olusu ve Kapanisi
Aktif: 00.00 'da Ilk Gelen U-S Gece Kusu Topic 'i Bulur, Gunceller. Ardindan Gelen U-S Gece Kuslari Derin ve Koyu Sohbetin Keyfine Varir.
Kapanis: 06.00 'a Kadar Ayakta Kalan U-S Gece Kusu Topic 'in Kapanisini Yapar ve 00.00 'a Kadar Topic 'e Mesaj Gonderilmez.
Anlasilmayan Bir Yer Varsa P.M Ile Ulasiniz.
2- İşte ilk açılış, Mchatlack'tan:
E Açılışı Biz Yapalım O Zaman
3- İşte ilk moderatörümüz, Anemon:
hayırlı olsn yeni yönetim gelmiş
4- İşte USGC'nin sabitlenişi, Anemon ve Darkhate:
Darkhate: Anemon sana Guvenıom Kapatırsın Bugunluk bu konuyu bide SAbitleyebilirmiyz konnuyu
Anemon: Hay Hay..
5- İşte ilk kapanış, leke900:
Arkadaşlar saat şu an iti bariyle 06:00 ben yatıyom herkese bye ve sakın geceye kadar(00:00) post atmayın istiyorsan anemon kitle açarsın gece lütfen post atmayın
USGC yi ilk günnüde ben kapatıyom hayırlı olsun
USGC kapanmıştır....Bu geceyarısı 00:00 tekrar açılcaktır......
6- İşte ilk isyan, Mchatlak:
Ya Biz Kuşmuyuz Töbe Töbe Bekçileri Felan Olsaydı
7- İşte USGC büyüyor, onlarca U-S Gece Kuşu:
- bende geldim oh be
- ßen ßir Gece ku$uyum
- ve onlarcası
8- İşte ilk administrator, o şimdi servis dışı yetkili, o bir Shadowfire:
gece kusları benden bu kadar yarın ıs guc var
9- İşte 100. mesaj, Mchatlak:
Neyse Ben Topiğin 100üncü Mesajını Atıp Kaçam Bye
10- İşte 1000. mesaj, MiqRop:
Ben Attım oleyyy
11- İşte bağımlılık yapan USGC'den kanıt, Mchatlak:
İnsallah Msnyi Kapattım Buradanda Cıkmaya Calısıcam
12- İşte kapanışı yapmak için mükemmel çaba, Publisher:
Elektrikler Kesildi, Modem IP Adresi Almamakta 25 Dk. Direndi Ama Hic Birsey Bugun Beni Engelleyemez. 06.00 Beni Bekleyin
13- İşte açılış için tartışan USGC'ler:
streyder: Bugünde Acılısımız Benden...
Trayllon: tam ben yazıodum
Mchatlak: Valla Saatin 12 Olduğunun Farkında Değilim
Daha sonra eklenen mesaj 31 saniye
Hadiyin Len 1 Dk Erken Açmışsınız Tam 00:00 da Ben Attım Mesajı
14- İşte USGC dayanışması, Publisher - Mchatlak - Streyder - Trayllon ve daha onlarca USGC:
Publisher:Arkadaslar Once Selam;
Size Aci Bir Haberle Merhaba Demek Zorundayim...
Yarin Saat 8:30 'da Kuyruk Sokumunda Kil Donmesi Oldugu Icin Ameliyat Olucam ve 20 Gun En Az Yuz Ustu Yatmak Zorundayim. Bu Surede Sizden Tek Istedigim Gece Kuslarini Unutmayin. Ozellikle Basindan Beri Destek Veren Mchatlak ve Anemon 'a Tesukkurlerimi Sunuyorum... Sonradan Bize Katilan ve Topic 'i Kalici Kilan Diger Gece Kuslarina da Tesekkur Ederim...
Evet USGC 'ciler Bugun Benim Icin Uzun Olucak Bir Aranin Baslangici Olucak 20 Gun Kadar Ameliyat Sonrasi Istirahat Verdi Doktor. Bu Uzun Surede Topic USGC 'yi Benimsemis Herkese Emanettir...
Muhtesem Sohbetiniz ve Esirgemediginiz, Paylastiginiz Her Bilgi Icin Sonsuz Tesekkurler...
Mchatlak: Publisher Öncelikle Teşekkür Ederim Vede Geçmiş Olsun Tekrar Gorusmek Üzere..
Streyder: Publisher Sanada Tesekkürler hade simdiden gecmis olsun
Trayllon: eet msjı aynı anda attık galiba publisher onun için görmedim yazıyı geçmiş olsun sana kısa sürede atlatırsın inşallah
15- İşte ilk günlerde sevindiğimiz sayfa sayısı, Publisher:
Vay Be 21 Sayfa Arkadaslar Saolun Hepiniz...
16- İşte sonralarında USGC'lerin yorumu, teamgeist:
affedin ama sadece 1. sayfayı okudum baska carem yoktu ansiklopedi gibi bi topic olmus herkese meraba
17- Zamanında USGC, MiqRop:
En çok cevaplanan 10 konu :
#1 : Diğer Oyunlar > Pokémon Crater (Web Tabanlı) (651)
#2 : Sohbet&Geyik > U-S Gece Kuslari (*) (605)
---
En çok izlenen 10 konu :
#1 : UO Sphere Scripting > Sphere kurulum ayarlar vs.. (*) (10440)
#2 : CS Sunucuları > Cs 1.6 Ns Server List (*) (10182)
.
.
.
#8 : Duyurular > 2005 Yılının 'En'leri Seçiliyor... (x) (4530)
#9 : Sohbet&Geyik > U-S Gece Kuslari (*) (4384)
!?!?- İşte U-S'in - UO'nun Ama En Önemlisi USGC'NİN DEVLERİ:
Lucretius: elimdeki işi bitirmekle uğraşmaktayım =)
--
Steel: Gece gece ne işiniz var uyumaktan başka hergün hergün sonra vücut dengeniz bozulacak bir daha gece kuşluğu yapmaya devam edemeyeceksiniz benden söylemesi
--
Akillis: They are dead. This is SPARTA !!!
--
Kanglaoo: saat 02:23 Ve Siz Ayaktasınız? uyuyun Olm Bkn Ben uyuyom :d
--
Anemon: iyi geceler arkadaşlar. tatlı rüyalar aynı zaman. Eve yeni geldim bi bakıp çıkıcam yani herkeze iyi geceler.;)
--
Stream-Ex: Saat 7:40 Ben yatıyorum.Ben sanırım gece kuşluğunu aşıp sabah kuşu felan oldum
--
Micheall: İyi geceler fistancım.
--
Slothere: Herkeze iyi geceler sabah 7 de okul var.
--
Neran: Iyi geceler dilerim. Bu başlığın neden sadece gece aktif olduğunu açıklıyor değil mi, sercan? Çok ayıp şeyler yapıyoruz biz burda gece gece.
--
Flame: Şimdi şahsın Michaell olarak kullandıgı nickin ardında gerçek adının Sercan oldugunu biliyoruz... İkinci account'ta sercan olarak acıldıgına göre buradan yola cıkabiliriz... Onun dısında Bakınız Michaell 'de 2 L var.. Sercan0073 tede 2 00 var.. Bu bir tesadüfmü? bizce hayır.. Bence sanıgın kullandıgı ilk accountta gey olduguna dair ciddi bilgiler var.. aldıgı ikinci accountdada Neran'ın avatarını kıskandıını görüyoruz.. Bu durumda neran'a asılma durumundan dolayı ikinci accountu kullanan kişide gey.. Yani bu bizim sercan.. ( Son kanıt en büyük kanıttı.. ) Ip'ye bakmaya lüzum bile yok.. Söz şimdi sizde..
--
Mack - Mchatlak: SerCAN senin canını alırım Ser olarak kalırsın.
--
Kaira - locked: İyi Geceler Kuşlar...
--
MiqRop: Çok acıktım ve evde yiyecek bişi yok ya
--
Noxier: iyi geceler kuşlarım. Yorucu bir coding takvimi ardından sanırım bugün uykuyu hakettik eren ben ve david. gagaladım sizler yanaklarınızdan
--
numberone: son 2 aydır sabah 6 da yatıyorum oglen 2 de kalkıyorum.. 2. öğretimim.. Yarasa gibi yaşıoz valla.
--
Stormy: İyi geceler.. Beyler aranızda DoomSword'u gören varmı? Özledim ya.
--
fistandantilus: Bizim kuşlar bedenlerden büyük. Ondan böyle diyoruz. Kamera şakası mı bu diyor arkadaş.
--
CrazyDream: Bu Lafına gıcık oldum terslemek değildi amacım İyi geceler Cümleten Sabah Okul Malum
--
ByTymaron: Puha Dun Neler Olmus Sercandan Ses Yok Hadi Gece Kusları Kaldıgı Yerden Devam Etsın Zuha Sercan Ne ettin Sen Yha
--
Buxiun: HA HA bravo valla
--
boosterx: Tüm kuşları katletmişler. Herkeze iyi geceler..
Sayamadığım onlarca USGC!!!
İşte biz buyuz !!! Herkese sonsuz teşekkürler !!!