Keanu :
Zamanında sözlükte övülürken herşey şukela idi ne zaman eleştirilmeye başlandı girmeye bin takla attığı sözlüğü ve sözlük yazarlarını çok çirkin bir dille eleştirdi, bu olgun bir karakter örneği değil zira kendisi benim için tv8 sonrası o dönemlerde bitmişti. Şahana karşı önyargılarım bu düzeyde olsada yinede filmini görmek istedim, diğer türk filmlerini görmek istediğim gibi..
Düşündüğüm gibi çıktı, berbat bir film. Son derece basit çekim teknikleri kullanılmış haliyle az para harcanmış ve oldukça düşük seviye zeka ürünü şaklabanlıklar dışında birşey göremedim. İlk filminden çok iyi para kazanmasına rağmen böyle bir yapım ortaya koyması bizlere bu tutumunu değerlendirme hakkını veriyor.
Sinema sektörüne emek veren insanlar dünyanın her ülkesinde sinemadan kazandıkları parayı sinemaya harcayarak bu sektörü ayakta tutar, kalkınmasını sağlarlar. Daha önce yarattıkları eserin ötesinde bir eseri ortaya koyarlar, çıta her zaman yükselir. Şahan kendi cebini doldurmayı daha iyi bir yol olarak görmüş olsa gerek; böylesi basit bir film ortaya koymuş. Rakamlarını bilmiyorum ama yine iyi bir hasılat yapacağına kesin gözüyle bakıyorum çünkü şahanın hitap ettiği ''zort desen'' gülmeye o an başlayacak bu kesim oldukça geniş.
+1 Aynen katılıyorum..
Aynı şey Arog içinde geçerli ama "Arog'u şahsen Recep İvedik 2'den sinema kullanımı açısından inanılmaz fark var en azındna Arog çekimleri daha zor ve emek harcanmış maliyetleri yüksek. Buda Cem Yılmaz'ın büyük para kazandığı için sanırım gelir elde etmeksizin çıkartığı film olsa gerek kendisi fazla kazanıyor ama Recep İvedik'de bunu göremedim amaç sadece abudik, abzürt komedi ile espiriler çocukça olup güldürüp ben parama bakarım mantığı yatıyor. Gitmeni bile tavsiye etmem şahsen netten izlemeyi tercih ederim sinemaya gidilmeyi hak etmediğini düşünüyorum.
Bir Cem Yılmaz konuşması bir Şafak Sezer film ile kıyasladığında konuşmada küfür olmasa bile bu kişiler anlatış biçimi ve anlatmak istediği laf çarpmaları Recep'e inanılmaz fark atıyor.
Bu konu Leqendary tarafından düzenlendi(2009-03-23 23:22, 16 yıl önce)