Selam,
Kayıt için gerekli belgelerde şöyle bir yazı geçiyor,
"askerlik çağına gelmiş (1986 doğumlu veya daha yukarı yaştaki) erkek adaylar için ilgili askerlik şubesinden alınacak "bir fakülte veya yüksekokula kaydolmasında askerlikçe bir sakınca olmadığı"na dair belge,"
ben 1989 doğumluyum ama askerlik yoklama kağıdım geldi herhangi bir sorun olurmu acaba ?
O asker olmadığına dair belgedir belki de...Hiçbir bilgim yok...ama hazır bir yere yazılabiliyoken yazıl ünisiz askerlik zor..
Bende üniye en son kayıt bakti ne zaman çok merak ediyorum liseyi bitirmeliyim ama üniyi de kazandım üfffff....
arkadasim bunu almana gerek yok bende senin gibi 89 luyum ve ayni sey bana gelen kagitta da yaziyor...Dedigi gibi 86 ve altindaki dogumlular icin gerekli bu...Ben de sunu sorcam;Nüfus cüzdanının onaylı örneği nedir?Ben nüfüs kayıt örneği diye bişey aldim valilikten bummudur?Yoksa baska bisey mi?Bir arkadas muhtarliktan alicaksin dedi dogru mu yardim edin lutfen...:)
Merhaba Kaymond,
Bende bu evreleri yaşıyan biri oalrak sana yardımcı olmaya çalışacaığım.
Öncelikle Muhtarlıktan İkametgah belgeni al.
Kadıköy Adliyesine gidip temiz kağıdı çıkarttır.
Askerlik ile ilgili bir sıkıntı olmaz onu okul takibe alıyor. ( Özel Okul ise.. ) else
Askerlik şubesine gidip öğrenci olduğuna dair belgeni tastiklettirmen gerekiyor.