Arkadaşlar ben teknik lisede okuyorum bilgisayar bolumu 10. sınıfım seneye bolumlere ayrılıcaz Veri Tabanı Web Tabanı olarak 2 ye ayrılıcaz sizce neyi seçmeliyim ben veri tabanını seçmeyi planlıyorum gerçi pek bir bilgim de yok ama sizce hangisi daha iyi.
web tabanını seç:)
Niyeki aslında oda guzelde bilmiyorumki :D karasızım napicam ben ya :D
yazı tura at

yazı gelirse veri

tura gelirse web 'i seç:D
web tabanı nedir?
bence okulundaki 11.siniflara sor ...
Web tabanı Web tasarım oluyor ole bişi :D
Harbiden de web tabanı nedir ya ? web tasarımı ya da programcılığı falan olmasın.
okucaksan veri tabanı sec emin ol buna ben 9 cu sınıfım ama web tabanı sahi sahi pek işine yaramaz :D
1-WEB PROGRAMCILIĞI

Tanımı :

Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım olarak kurulumu bilgilerinin yanında, web sayfası tasarımına ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlayan nitelikli kişidir.

Görevleri :

İş organizasyonu yapmak, analiz yapmak, ihtiyaçları değerlendirmek, algoritma yapmak, web sitesinin görsel tasarımını yapmak, tasarlanan sitenin yerel yayınını yaparak test etmek, mesleki gelişime ilişkin faaliyetleri yürütmek.

Meslek Elemanında Aranan Özellikler :

Tasarım ve görsel yeterliliğine sahip, yabancı dil bilen, ekip içinde çalışabilen, sistemli düşünebilen, matematikli ilgili konularda başarılı, kendini yenileyebilen, araştırmacı, sabırlı ve dikkatli, bir konun çözümlenmesi için yapılması gereken işlemleri bilgisayar diline aktarabilen kimseler olmaları gerekir.

İş Bulma İmkânları :

Web programcıları, kamu kuruluşları, bankalar ile özel sektöre ait işyerleri, internet üzerinden ticaret yapan firmalarda çalışabilirler. Ayrıca kendilerine ait özel işyeri açabilirler.

Eğitim ve Kariyer İmkânları :

Meslek eğitimi meslek liselerinin bilgisayar kullanımı alanı web programcılığı sertifika programında verilecektir.

Bu alanda mezunları; meslek yüksek okullarının bilgi yönetimi, bilgisayar teknolojisi ve programlama, bilişim yönetim, e-ticaret ve masaüstü yayıncılık ön lisans programlarına sınavsız geçiş yapabilirler. Ayrıca meslek liselerinden başarılı olarak mezun olan adaylar SAY-1 puan türünde Bilgi Teknolojileri, Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği, Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Elektronik-Bilgisayar Öğretmenliği, Kontrol Öğretmenliği bölümlerine ve EA-1 puan türünde Yönetim Bilişim Sistemleri 4 yıllık yüksek öğrenim programlarına ek puan avantajı ile girebilme şansına sahiptirler. Bunun yanında ön lisans programlarını başarı ile bitirenler ÖSYM tarafından açılan dikey geçiş sınavında başarılı oldukları takirde, yukarıda bahsedilen 4 yıllık bölümlere dikey geçiş yapabilirler.


2-VERİ TABANI PROGRAMCILIĞI

Tanımı :

Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, veri tabanı ve programlama dilinin kurulumu, veri tabanının oluşturulması ve yönetimi, yazılım geliştirme, hata giderme, bakım ve yedek almaya sahip nitelikli kişidir.

Görevleri :

İş organizasyonu yapmak, analiz yapmak, ihtiyaçları değerlendirmek, algoritma yapmak, veri tabanına ait tabloları tasarlamak, veri tabanına ait tabloları program üzerinde oluşturmak, veri tabanına ait arayüz ortamını geliştirmek, tamamlanan projenin testini gerçekleştirmek, mesleki gelişime ilişkin faaliyetleri yürütmek.

Meslek Elemanında Aranan Özellikler :

Tasarım ve görsel yeterliliğe sahip, yabancı dil bilen, ekip içinde çalışabilen, sistemli düşünebilen, matematikli ilgili konularda başarılı, kendini yenileyebilen, araştırmacı, iyi derecede tanımlama yeteneğine sahip, sabırlı ve dikkatli, verilerin saklanması için yapılması için yapılması gereken işlemleri bilgisayar diline aktarabilen kimseler olmaları gerekir.

İş Bulma İmkânları :

Veri tabanı programcıları, kamu kuruluşları, bankalar ile özel sektöre ait firmalarda çalışabilirler. Ayrıca kendilerine ait özel iş yerleri de açabilirler.

Eğitim ve Kariyer İmkânları :

Meslek eğitimi meslek liselerinin bilgisayar kullanımı alanı veri tabanı programcılığı sertifika programında verilecektir.

Bu alan mezunları; meslek yüksek okullarının Bilgi Yönetimi, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Bilişim Yönetimi, e-Ticaret ve Masaüstü Yayıncılık ön lisans programlarına sınavsız geçiş yapabilirler. Ayrıca meslek liselerinden başarılı olarak mezun olan adaylar SAY-1 puan türünde Bilgi Teknolojileri, Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği, Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Elektronik-Bilgisayar Öğretmenliği, Kontrol Öğretmenliği bölümlerine ve EA-1 puan türünde Yönetim Bilişim Sistemleri 4 yıllık yüksek öğrenim programlarına ek puan avantajı ile girebilme şansına sahiptirler. Bunun yanında ön lisans programlarını başarı ile bitirenler ÖSYM tarafından açılan dikey geçiş sınavında başarılı oldukları takdirde, yukarıda bahsedilen 4 yıllık bölümlere dikey geçiş yapabilirler.


yararlı olur sanırım..
web tasarım seçersen senin için karlı olabilir

benim arkadaşlarım var site yapıyorlar böle güzel siteler nasıl desem renk dolu falan

750 ytldende sattılar birkaç tane

tam olarak hatırlamıyorum ama aynen böle:)
Teşekkurler baya işime yarıyıcak hemen hemen aynılar :D
web programcılığı bana göre daha yararlı olur.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.