Şimdi bahsedeceğim şeyi kimse kötü karşılamasın çünkü insallık hali ne diyebilirim.neyse arkadaşlar size dürüst bir şekilde bir şey soracağım ne kdar arasamda bulamasamda yine burada sze soruyorum ben ramazanda rahatlamak için mastürabasyon yaparsam günah sayılırmı?ben forumlara baktım hep rahatlamak için ise caiz dir dior ve anlamadım bana bi yardım ederseniz çok makbul geçer...
ßnce sn ramazandan sonra yap..! Çarpılırsın evelallah
ama forumlarda caiz diyor ben onu anlayamadm
Herhalde günahtır. On bir ayın sultanı ramazanda sen gidip masturbasyon, içki, fuhuş yapacaksın ve günah sayılmayacak? Normal halinden emin ol ki 9999999 kat daha günahtır... Abdestsiz dolaşma ve sürekli dua oku.

Bu konu Some_one tarafından düzenlendi(2009-08-22 23:47, 15 yıl önce)
@Some_one
Dediklerine aynen katılıyorum sonuçta "Ramazan" yani.
:)
Masturbasyon normaldede adaba uygun değil.Binevi günah.Kaldı ki ramazanda caiz olsun.
hemen gusül abdesti al cünüp çıkmassan bişey olmaz insani bir ihtiyaç nede olsa :D :D tabi iftardan sonra

Bu konu Override tarafından düzenlendi(2009-08-23 10:06, 15 yıl önce)
şimdi Ramazan Kavramını inceleyelim ramazan kavramı çok farklı düşünceler vardır.

Ramazanda aradaşlar sokaktaki insanları evinize alır onları beslemektir.Oruç onlarla birlikte açmaktır.Paylaşmaktır aynı yemekleri!

ve bakıyorumki :D ülkeye çoğu insan çoğu Gazete Hükümet ise bunu kullanmaktadir.

Eğer Ramazanda oruç tutmak veya tutmamak önemli değil önemli olan ramazanda birileriyle yemeğini paylaşmaktir.Oruç tutsan'da tutmasanda.
Bildiğim kadarıyla herhangi bir sorun yok. Masturbasyonun günah olduğunu da sanmıyorum. ( Abdest almak koşulu ile ) Sonuçta, testisler sürekli olarak sperm üretir, ve vücut bunu dışarı atma ihtiyacı hisseder. Masturbasyon yapmassan sağlık problemi ortaya çıkar zaten.
Günah diyip mastürbasyon yapmazsanız tecavüze kadar gider..
ama siz beni anlamadınız ya bu bir ihtiyaçtır gözüyle bakıyorum ve oruçluyken demiyorum oruçsuzken oruçluyken bende biliyorum saten Masturbasyon yaptıktan sora direk abdest alırım dolaşmam öle
Xlore : Bildiğim kadarıyla herhangi bir sorun yok. Masturbasyonun günah olduğunu da sanmıyorum. ( Abdest almak koşulu ile ) Sonuçta, testisler sürekli olarak sperm üretir, ve vücut bunu dışarı atma ihtiyacı hisseder. Masturbasyon yapmassan sağlık problemi ortaya çıkar zaten.

katılıyorum, bende bir sorun olmadığını düşünüyorum ve böyle biliyorum.
Konu hakkında vaaz vermiyeceğim ama şu hususa dikkat edersen mutlak bir hayır vardır. Bazı özel günler vardır. Mesela Kadir gecesi. Şimdi bu mübarek gecede hiç yakışırmı böyle birşey yapmak. Bunun gibi özel günlere, Cuma saatine, ramazanda hiç değilse sahur ile iftar arasına işi koymamak hayırlı olabilir. Şunuda söylemek lazım. Genelde gece rüyalanma olayları uyanmaya ve sabaha yakın zamanda olur. İmsaktan sonra rüyalanırsanız oruç bozulur. Ramazanda argo haliyle 31 çekmediğiniz zaman rüya görüp orucu bozma ihtimaliniz olabilir.
ama oruçsuz diyorum bi sakıncası varmı
121212 : ama oruçsuz diyorum bi sakıncası varmı

Yoktur kardeşim tabiki 1 ay boyunca insan nasıl dursun. Hem sağlık açısından da haftada 2 kere falan yapmak gerek. Sen kendini ben yapmayacağım diye zorlarsan da Zagor arkadaşımızın dediği gibi herşey sabaha karşı rüyada olup bitiverir. Böylelikle orucunda bozulur.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.