Selam arkadaşlar.Benim kafamda bir soru işareti oluştu.Şimdi nette baya bir araştırma yaptım ama çok farklı şeyler çıktı işime yarayacak şeyler değil.Pilot olmak için hangi okulu(bölümü) okumak gerekir,kayıt ücreti net fiyatı,kazancı,hangi firmalar oluyor(thy,onur)gibi olursa daha iyi olur thy baktım aradığımı onda da bulamadım.Bileniniz varsa yardımcı olursa sevinirim..
1-) 4 yıllık üniversite mevzunu olduktan sonra THY'ye başvuru yapabiliyorsun eğer mülakattan başarılı bir şekilde geçersen seni 2 yıl okutuyorlar kendi pilotlarını yetiştiriyor THY ancak askeri okul gibi bir sürü evresi var. Yolcu uçağı kullanmayı öğretiyorlar.

2-) 2 adet ehliyet var pilotlukta bunlar özel 1 tanesi tek pervaneliler için diğeri jet uçakları için 6-7 ay sanırım araba kursu gibi kursa gidip özel ehliyet alıyorsun ancak araba ehliyeti gibi 300 lira değil çok pahalı.
Fiyatları aşağı yukarı biliyorum 50bin$ ama herşeyi göze aldık.Benim 2 planım var.

1-Bilişim sistemleri mühendisliği.hem itü hemde Uolp-Suny yani uluslararası olduğu için bunu seçevceğim.Amerika ve itüden mezun olunuyor ve bitirdiğin gibi direk microsoft :)
2-Pilot bunuda çok istiyorum bakalı hangisi olacak.
Pilotluk zor simulator'lerini denedinmi ? Onur arkadaşım var ultimadan tanıştığım banda o sevdirdi pilotluğu ama üniversite falan derken giremiyor şu sıralar. Simulator alıp bol bol uçuş yapmanı tavsiye ederim.
Girmem iin epey uğraşmam gerekiyor.
birkaç mühendislik var onlardan birini bitirmen gerekiyor(kolay)
mülakat var(zor)
sağlık kontrolü(benim için çok zor) :)
yükseklik korkusu olmamalı,dikkat sorunu,mide bulantısı olmamalı
yıllık belli bir miktar ücret ödeniyor(belli olmaz) :) ancak hava harp okulundan mezun olanlarda pilot olabiliyor ek bilgi
bunlar gibi bir sürü şeyler var ama tam emin bir ağızdan duysam ona göre yolumu çizeceğim.

Bir gün karşınıza pilot olarak çıkıp sizleri gezdiririm :D

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.