Hmm özel okulda okumak... Hiç devlet okulunda okumadım hala kolejdeyim. ted ankara koleji şöyle diyim değişen şeyler nelerdir. Bence en önemli değişken ortamdır. Ankarada oturan bilir Seyranda oturuyorum ben. Güzel bir semt diildir Ankarada yani ünü iyi değildir. Ben hem kolej ortamında hem böyle bir mahallenin ortamında bulunuyorum. İster istemez insan farklılıkları anlıyo. Yani en basitinden aynı konularda konuşamıyosun. Kolejin orta halli öğrencilerindenim ve yinede kolejdeki arkadaşlarımla konuştuğum konular bile mahalledeki arkadaşlarımla konuştuğum konulardan çok farklı oluyor. Aynı konuları mahalledede konuşabilirim tabiki ama ne kadar sürebilirki bu konuşma çünkü adamın o konu hakkında bir bilgisi yok. Dersler konusunda devletle özel arasında hiç bir fark olduğunu sanmıyorum. Sonuçta tek fark olarak gösterilen ingilizce ve şuan türkiyede ingilizce sadece iş bulmak için işe yarıyo bide büyük üniversiteleri bitirmek için ama şunu rahatca söyliyebilirim yani 10 yıldır gördüğüm bu ingilizceyle "ki ingilizcem 3. sınıftan sonra hiç 2 olmadı hep 1'di" Devlet liselerinin özel uğraşı dil olmayan öğrencilerinden 3-4 kat daha iyi bi ingilizcem var. En basit örnek ben devletdeki 9. sınıf ingilizce derslerini 6. sınıfta öğreniyordum. İnsan olarak ben ankara bazında bakıyorum okullara ted ankara kolejinde düzgün insan bulmak kolay değildir. Herkes bir i*nelik yapar sana. Bunu çok yaşadım. Ama şimdiye kadar mahalle arkadaşlarımdan böle bi i*nelik yaşamadım. Paranın delirttiği insanlarla aynı yerde eğitim görmek kolay değil. Bunada örnek olarak şuanki cumhurbaşkanımızın oğlunu verebilirim. Babası dışişleri bakanıyken sütün teki olan bu çocuk şuan kendini bi b*k sanıyo bizde bişi yapamıyoruz bir keresinde yeltendik hocalar bizi tehdit etti en ufak bir kavgada okuldan atılacağımız konusunda.
Diğer arkadaşlarım okulda istediğimizi yapıyoruz gibi birşey söylemiş. Şahsen ben öyle istediğim herşeyi yapamıyorum. Tabiki devlet okullarından daha çok olması gerekiyo hoşgörüsü ama devlet okullarında yapılan şeylerin çoğunuda en azından bizim okulda yapamazsınız. Okulda hocaya bıçak çekip okuldan atılmamış kişiler tanıyorum. Okulun bu hoşgörüsünün nedeni maddi açıdan öğrenciye muhtaç olup olmamasıdır. Eğer muhtaç değilse o okulda elin kolun bağlıdır.
Özel okulun en önemli avantajı bence iş hayatında meydana geliyor. Ablamdan biliyorum odtü mezunu bir çocuktan işini kaptı ted kolej+gazi üniversitesi olmasına rağmen.
Bana göre avantajları bukadar. Tek sorun ailenin dakika başı kafanıza o paraları boşuna mı veriyorum diyerek başınıza kakması bu sözden çektiğim kadar hiç birşeyden çekmedim
Umarım sıkmamışımdır sizi
Not: Sınıflar bizim okulda 25-30 kişi arasında ortaokulda 29-37 kişi arasında değişiyordu ilkokulda 28-32 kişi arasında değişiyordu.
Not2:Hocalara gelirse hocaya göre değişir kolejler ztn öğretmenlerin emeklilik yıllarını geçirecek hobi olarak görebiliriz. Devletden emekli olup koleje giden 100 kadar hoca var bizim okulda.
Bu konu Basic tarafından düzenlendi(2008-01-30 03:39, 17 yıl önce)