DoomSword : 100 sene önce Türkçe şuanki konuştuğumuzdan farklıydı, 200 sene önce ondanda farklıydı...

1000 sene önce ise neredeyse şimdiki Türkçe ile o zamanki Türkçe arasında dağlar kadar fark vardı.

Yani anlıyacağınız sadece Türkçe değil, dünyanın bütün dilleri zamanla gelişir ve değişir. Bunu durduramazsınız.

doğru olan yerler var ancak kısmen katılmıyorum, dillerde değişmeler olabilir ama bu o ülkenin çoğrafi farkılıkları üzerinde yoğunlaşmıştır. yani türkçe egede, karadenizde ve doğuda farklı şekilde konuşulur doğrudur ama ingilizlerle veya ingilizce dilini konuşan insanlarla herhangi bir bağımız yok.
Eğer "hakiki" Türkçe kullanıcısı "birşey" veya "herkez" gibi kelimeler yazmakta diretecekse, ben o kişinin 0 y34h l337 rul4z yazmasını tercih ederim. İnternette kullanılan dil yazı/konuşma dilini etkilemiyorsa sorun yoktur. Veya bu Türkçe " Evet Pek Doğru, Tabi Tabi, Bak Nasıl Da Büyük Harfi Tutumsuzca Harcıyorum Meh Meh" tipine bürünüyorsa istediği kadar "İngilizce kelime kullanmayalım, hell yeah, evet!" diye bağrınsın pek değeri kalmıyor.
DoomSword +1

ki bende var konusurken adam nerdeyse kücük ünlü uyumuna bile dikkat ediyor:kikirik:kikirik:kikirik
DoomSword :
Ben Türkçe'yi elimden geldiğinde düzgün yazmaya çalışıyorum, birisi kuralları çiğnesede takıntılık yapıp, "orayı düzelt yoksa kafanı kırarım"da demiyorum.
İnsanların düşünce biçimlerine, yaşam tarzlarına müdahele edemem.

Mesela takıntılık yapayım.Yapmalıyım, yapmak zorundayım aslında.Neden yapmıyacak mışım?

Üstteki alıntına itafen : "...birisi kuralları çiğnese de..." olmalı. "de" bağlaç orada.
:) Güzel...

Ünsüz yumuşaması ve sertleşmeleri bul bakalım.
Bu bir tehtid mi ? :firlama

Parmaktan sonra...
DoomSword : Ben kurallara "elimden geldiğince uymaya çalışıyorum" dedim.

Düzelttim, ayrıca merak etme senin sandığın gibi bir yazım yanlışından dolayı beni bu siteden kovalamazlar. Farklı olmamda buradan belli oluyor.

Bu sebepten dolayı kovalasalar, sitedeki yöneticilerin kişiliklerinin nasıl olduğu ve bu "yönetici" kimliğini taşıma ciddiyetini bilmedikleri ortaya çıkar.

Zaten u-s yöneticilerinin böyle biri olduklarınıda sanmıyorum. :)

Niye konuyu saptırıyorsun anlamadım.Kimi kötü Türkçe kullanıyor diye kovalamışız?(Küfür dışında)

Benim anlatmak istediğim senin "birinin bile bile yanlışını görmene rağmen, kişiye (bence) yapman gereken uyarıyı" yapmamak ile ilgili tutumun.Ha, bu senin tercihindir.Kimseye doğruyu söylemekle yükümlü değilsin.
Disaster senin yerinde olsam DoomSword 'un postunun altına hatasını anlatan bir not düşerek onu uyarırdım.Belki sen uyarmak için yazdın fakat sanki biraz kırıcı oldu gibi...

Aradaki tartışma bitsin.

İkisinin omzundan tutar ve : "Hadi öpüşün ve barışın" der.

Ultima-Strike'ta bu hatalar çok var.

Mesela OFF TOPİC bu nedir :)
İnsanlar konuşarak anlaşırlar değil mi?Kimseyle tartıştığım yok burada.Yanlış anlaşılma olmuştur, ya da anlaşılamamıştır anlatmak istediğim, onun üstünde durdum.Yoksa kimsenin yazım hatalarını bulmak için uğraşmıyoruz.
Neyse, son noktamı aşağıda forumumuzun bir kuralıyla koyayım.

-Evet yerine "ewt", güzel yerine "güsel", değil yerine "diil", "gelio"," gidio", "walla" vs. gibi Türkçe dışı kelimeler kullanmamaya özen gösterin. Sizden mükemmel derecede edebi bir dil ve tüm dil kurallarına yüzde yüz uymanız beklenmiyor, ancak en azından Türkçe kelimeleri değiştirmeyin. Türkçeyi dejenere etmeyin.
Abi kızmada şu noktaya dikkat çekmek istiyorum.Türkçeyi dejenere etmeyin.

Koptum yarıldım ya :D
Türkçemizi doğru kullanmalıyız ve bu kampanyayıda destekliyorum.
Ayrıca, daha önceden söylenmiş mi bilmiyorum; ama, "okey" bir tür oyun iken "okay" İngilizce'de tamam anlamına gelir. Gerekli olmayan bir nefret olsa da ben bu kullanımdan nefret ediyorum.
Silindi
Members
1.1
Bence sadece kelimeleri doğru yazmak değil, dilbilgisi de bir nebze olsun önemli yazımda. Mesela basit olarak yanlış kullanılmış bir bağlaç anlamı çok değiştirebiliyor. Evet belki hiç birimiz dil uzmanları değiliz fakat, kimi kurallar var orta okuldan bu yana gösterilen. En azından bazılarına dikkat edersek bu son zamanlarda yaşanan yozlaşmayı bir nebze önleyeceğimize inanıyorum. Başka toplulukları bilemem ama belki bizler "U-S" topluluğu olarak bunu yaparsak eminim dışarıdan görenler de buna saygı gösterirler.

-Evet yerine "ewt", güzel yerine "güsel", değil yerine "diil", "gelio"," gidio", "walla" vs. gibi Türkçe dışı kelimeler kullanmamaya özen gösterin. Sizden mükemmel derecede edebi bir dil ve tüm dil kurallarına yüzde yüz uymanız beklenmiyor, ancak en azından Türkçe kelimeleri değiştirmeyin. Türkçeyi dejenere etmeyin.

Ayrıca hakikaten yazılmış bu kural bence kullanıcıdan çok şey istemiyor.
:alkis:alkis:alkis
Up.! Uzun zamandan beri Güncellenmemiş.!!

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.