DoomSword : 100 sene önce Türkçe şuanki konuştuğumuzdan farklıydı, 200 sene önce ondanda farklıydı...
1000 sene önce ise neredeyse şimdiki Türkçe ile o zamanki Türkçe arasında dağlar kadar fark vardı.
Yani anlıyacağınız sadece Türkçe değil, dünyanın bütün dilleri zamanla gelişir ve değişir. Bunu durduramazsınız.
DoomSword :
Ben Türkçe'yi elimden geldiğinde düzgün yazmaya çalışıyorum, birisi kuralları çiğnesede takıntılık yapıp, "orayı düzelt yoksa kafanı kırarım"da demiyorum.
İnsanların düşünce biçimlerine, yaşam tarzlarına müdahele edemem.
DoomSword : Ben kurallara "elimden geldiğince uymaya çalışıyorum" dedim.
Düzelttim, ayrıca merak etme senin sandığın gibi bir yazım yanlışından dolayı beni bu siteden kovalamazlar. Farklı olmamda buradan belli oluyor.
Bu sebepten dolayı kovalasalar, sitedeki yöneticilerin kişiliklerinin nasıl olduğu ve bu "yönetici" kimliğini taşıma ciddiyetini bilmedikleri ortaya çıkar.
Zaten u-s yöneticilerinin böyle biri olduklarınıda sanmıyorum.![]()
-Evet yerine "ewt", güzel yerine "güsel", değil yerine "diil", "gelio"," gidio", "walla" vs. gibi Türkçe dışı kelimeler kullanmamaya özen gösterin. Sizden mükemmel derecede edebi bir dil ve tüm dil kurallarına yüzde yüz uymanız beklenmiyor, ancak en azından Türkçe kelimeleri değiştirmeyin. Türkçeyi dejenere etmeyin.