Leqendary : Neden her gördüğümüz haritada hemen Türkiye`yi bulmaya çalışırız yoksa Millet olarak dünyada kaybolma kompleksimiz mi vardır?
Neden insanlar kapalı bir alandan yağmur yağan alana çıktığında kafalarını eğerler? Yağmura duyulan saygıdan mıdır, yoksa ondan tırstığımız için midir?
Neden dükkanı kapatıp giden esnaf, kapıya "10 dakika sonra dönücem" yazar? Esnafın ne zaman gittiğini nasıl anlarız?
Televizyona çıkan insanlar neden kendilerini Türkiye`deki herkesin izlediğini zanneder? Örneğin; 70 milyon bizi izliyor
Gerçekten hoşuma gitti ama yukardakiler özellikle gitti ama çoğunun açıklaması var.
Her haritada Türkiye'yi bulmak isteriz çünkü biz Türkler için Türkiye hariç bir yer önemli değildir. Önce kendimize bakarız tıpkı aynada önce toplu aynada göründüğümüzde kendimize baktığımız gibi.
İnsanlar yağmurda başını eğer çünkü gözüne yağmur damlası kaçar yüzüne dan dan akmasın diye saçına akmasını tercih eder buda gayet mantıklı.
Dükkanı kapatıp esnaf 10 dk geliyorum der çünkü ne zaman çıktığı önemli değildir 5. dk gelen kişi 5dk sonra gelceğini anlaması önemli değil demekki 10 dklık gitti en fazla 10 dk beklerim , yani kısa süreliğine gittim çok beklemezsiniz manasında yazarda ondan.
Televizyona çıkan insanlar neden kendilerini Türkiye`deki herkesin izlediğini zanneder? Örneğin; 70 milyon bizi izliyor
ama böyle birşey varki gerçekten okurken güldüm, aslında buda binevi mecazdır ama insan bazen ÖH diyor en reyting düşük olan programda bile 70 milyon şu anda seni izliyo ne demek istiyorsun onlara diyorlar
Slazer:
Neden sınavlarda "3 yanlış bir doğruyu götürür" şeklinde bir uygulama ile cezalandırılır da; "3 doğruyu bil, bir doğru da bizden" gibi bir kampanya başlatılıp zekaya ve riske girme cesaretine ödül verilmez?
Neden ilanlarda "doktordan temiz araba" şeklinde yazılır? Hipokrat yemininde "arabamı temiz kullanacağım" diye bir madde mi vardır?:
Marlock :Neden mi? Cunku Doktor olmasi demek kariyerli, temiz, sigara icmez, elleri, ayaklari kir tutmaz, hastalik bulasmamistir arabanin sagina soluna, daha neler neler doktor denince akan sular durur arabasi alinmazmi? zihniyeti var'da ondan....Neden ilanlarda "doktordan temiz araba" şeklinde yazılır? Hipokrat yemininde "arabamı temiz kullanacağım" diye bir madde mi vardır?:
Bu olaya çok rastlarım.