Neden bozulan otobüsün yolcuları bizim otobüsümüze aktarıldığında onlara mültecilermiş gibi bakarız?

Neden her gördüğümüz haritada hemen Türkiye`yi bulmaya çalışırız yoksa Millet olarak dünyada kaybolma kompleksimiz mi vardır?

Neden birbirimize sarılınca sağa sola sallanırız?

Neden öğrenciler ilkokul 5. sınıfa kadar öğretmene "öğretmenim" diye seslenirken 6. sınıfta bir anda "hocam" diye seslenmeye başlar?

Neden sınavlarda "3 yanlış bir doğruyu götürür" şeklinde bir uygulama ile cezalandırılır da; "3 doğruyu bil, bir doğru da bizden" gibi bir kampanya başlatılıp zekaya ve riske girme cesaretine ödül verilmez?

Neden insanlar kapalı bir alandan yağmur yağan alana çıktığında kafalarını eğerler? Yağmura duyulan saygıdan mıdır, yoksa ondan tırstığımız için midir?

Neden dükkanı kapatıp giden esnaf, kapıya "10 dakika sonra dönücem" yazar? Esnafın ne zaman gittiğini nasıl anlarız?

Televizyona çıkan insanlar neden kendilerini Türkiye`deki herkesin izlediğini zanneder? Örneğin; 70 milyon bizi izliyor

Düğünlerde neden "Dom dom kurşunu" ile göbek atılmaktadır? "Bir avcı vurdur beni, bin avcı yedi beni" gibi sözlerle kendinden geçen başka bir millet var mıdır?

Cumartesi ve pazartesinin neden kendi isimleri yoktur? (Cuma-ertesi, pazar-ertesi)

Dolmuşlardaki fiyat tarifesinde en kısa mesafe neden "indi-bindi" olarak tabir edilmektedir? Önce inilip, sonra mı binilir? Bir terslik yok mudur?

Bir programı bilgisayarımıza kurarken neden "kabul ediyorum" ya da "kabul etmiyorum" seçenekleri vardır? O kadar parayı bayılıp programı aldıktan sonra "kabul etmiyorum" seçeneğini işaretleyen saf kişiler mevcut mudur?

Bulmacalarda neden boru sesinin karşılığı hep "ti" dir? Bulmacaları hazırlayan arkadaşlar hiç "ti" diye ses çıkaran boru görmüşler midir?

Neden ilanlarda "doktordan temiz araba" şeklinde yazılır? Hipokrat yemininde "arabamı temiz kullanacağım" diye bir madde mi vardır?
Cok garip 8)
Neden her gördüğümüz haritada hemen Türkiye`yi bulmaya çalışırız yoksa Millet olarak dünyada kaybolma kompleksimiz mi vardır?

Neden insanlar kapalı bir alandan yağmur yağan alana çıktığında kafalarını eğerler? Yağmura duyulan saygıdan mıdır, yoksa ondan tırstığımız için midir?

Neden dükkanı kapatıp giden esnaf, kapıya "10 dakika sonra dönücem" yazar? Esnafın ne zaman gittiğini nasıl anlarız?

Televizyona çıkan insanlar neden kendilerini Türkiye`deki herkesin izlediğini zanneder? Örneğin; 70 milyon bizi izliyor

Gerçekten hoşuma gitti ama yukardakiler özellikle gitti ama çoğunun açıklaması var.

Her haritada Türkiye'yi bulmak isteriz çünkü biz Türkler için Türkiye hariç bir yer önemli değildir. Önce kendimize bakarız tıpkı aynada önce toplu aynada göründüğümüzde kendimize baktığımız gibi.

İnsanlar yağmurda başını eğer çünkü gözüne yağmur damlası kaçar yüzüne dan dan akmasın diye saçına akmasını tercih eder buda gayet mantıklı.

Dükkanı kapatıp esnaf 10 dk geliyorum der çünkü ne zaman çıktığı önemli değildir 5. dk gelen kişi 5dk sonra gelceğini anlaması önemli değil demekki 10 dklık gitti en fazla 10 dk beklerim , yani kısa süreliğine gittim çok beklemezsiniz manasında yazarda ondan.

ama böyle birşey varki gerçekten okurken güldüm, aslında buda binevi mecazdır ama insan bazen ÖH diyor en reyting düşük olan programda bile 70 milyon şu anda seni izliyo ne demek istiyorsun onlara diyorlar
Leqendary : Neden her gördüğümüz haritada hemen Türkiye`yi bulmaya çalışırız yoksa Millet olarak dünyada kaybolma kompleksimiz mi vardır?

Gerçekten hoşuma gitti ama yukardakiler özellikle gitti ama çoğunun açıklaması var.

Her haritada Türkiye'yi bulmak isteriz çünkü biz Türkler için Türkiye hariç bir yer önemli değildir. Önce kendimize bakarız tıpkı aynada önce toplu aynada göründüğümüzde kendimize baktığımız gibi.

İnsanlar yağmurda başını eğer çünkü gözüne yağmur damlası kaçar yüzüne dan dan akmasın diye saçına akmasını tercih eder buda gayet mantıklı.

Dükkanı kapatıp esnaf 10 dk geliyorum der çünkü ne zaman çıktığı önemli değildir 5. dk gelen kişi 5dk sonra gelceğini anlaması önemli değil demekki 10 dklık gitti en fazla 10 dk beklerim , yani kısa süreliğine gittim çok beklemezsiniz manasında yazarda ondan.

ama böyle birşey varki gerçekten okurken güldüm, aslında buda binevi mecazdır ama insan bazen ÖH diyor en reyting düşük olan programda bile 70 milyon şu anda seni izliyo ne demek istiyorsun onlara diyorlar

Güzel xD

Slazer:
Neden sınavlarda "3 yanlış bir doğruyu götürür" şeklinde bir uygulama ile cezalandırılır da; "3 doğruyu bil, bir doğru da bizden" gibi bir kampanya başlatılıp zekaya ve riske girme cesaretine ödül verilmez?

3 yanlışın bir doğru götürmesinin sebebi, boş bırakılan soru ile yanlış soru arasında fark olmasıdır.Ama zaten doğru ile boş arasında fark olduğu için böyle birşeye gerek yoktur xD
Neden Sohbet & Geyik konuları Off Topic bölümüne açılır?
Tymoran a katılıorm =)
"Bir programı bilgisayarımıza kurarken neden "kabul ediyorum" ya da "kabul etmiyorum" seçenekleri vardır? O kadar parayı bayılıp programı aldıktan sonra "kabul etmiyorum" seçeneğini işaretleyen saf kişiler mevcut mudur?"

Yukarıda kurallar , kullanım şartları yazar adam da tamam ben bunları okudum madem bu şartlara göre programı kuracağım demiş olur. Kullanım şartlarını aşacak bir kullanımda da dava açıldığında "Sen bu şartları kabul etmişin" cevabıyla karşılaşır :P
Zeten baska secenek mi birakiyor? kullanim sartlarini Kabul etmiyorum secildiginde bir adim bile ileri gidilmezki dolayisiyla kurulum yapilamaz!....
Neden ilanlarda "doktordan temiz araba" şeklinde yazılır? Hipokrat yemininde "arabamı temiz kullanacağım" diye bir madde mi vardır?:

Bu olaya çok rastlarım.
Neden her bindiğim takside Arabesk müzik çalar :con
Marlock :
Neden ilanlarda "doktordan temiz araba" şeklinde yazılır? Hipokrat yemininde "arabamı temiz kullanacağım" diye bir madde mi vardır?:

Bu olaya çok rastlarım.
Neden mi? Cunku Doktor olmasi demek kariyerli, temiz, sigara icmez, elleri, ayaklari kir tutmaz, hastalik bulasmamistir arabanin sagina soluna, daha neler neler doktor denince akan sular durur arabasi alinmazmi? zihniyeti var'da ondan....
@FreeMan

Doktor sigara içmez mi? Saçmalamayın...:)
@Narsia
Sayin Narsia su kismi da okusaydiniz bari (zihniyeti var'da ondan.... ) Burada sigara icmiyor anlamina gelmezki o sekilde algilaniyor demek istemistim...
Bu konu önceden açılmıştı yahu.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.