Arkadaşlar bilgisayar'da çok değişik bir virüs türü birşey var.Format attım yine düzelmedi.Windows klasöründe Prefetech mi öyle birşey oluşuyor o dosyayı siliyorum ancak reset te tekrar geliyor.Bu virüs bazı exeleri bozuyor.Örneğin CClenarı açıyorum 2 saniye sonra otomatik kapanıyor.Yada bazı oyunlarda çift tıklıyorum imleç'in yanında süre 30 - 50 saliseliğine şu süre kalıyor sonra hemen gidiyor.CTRL + ALT + DELETE yapıyorum işlemler bölümünde saçma sapan 2 şey var winmrgfc.exe winytkwm.exe şimdi bu ikisi çıktı.Bu 2 dosya Prefetech tede var.Bu ikisini sonlandır yapıyorum ancak belirli bir süre zarfından sonra yine win li başlıyan 2 şey çıkıyor.Bu arada o exe leri önceden rara koyuyorum bozulduklarında rardan çıkartıyorum eskisiyle değiştiriyorum düzeliyor ancak bazı exe uzantılı dosyalarda bu sorun düzelmiyor.Evet başta dediğim gibi format attım yine aynı.
Format Atarken C:// Birimini Sil Ve Tekrar Kur .. Olucaktır :asik2
Arkadaşın dediği gibi C yi yeniden biçimlendir tekrar kur windows u mutlaka duzelir eğer yine olmazsa butun suruculeri formatla
Virüsü izledim ve
C:\DOCUME~1\ADMINI~1\LOCALS~1\Temp\ klasörüne yükleniyor.İlk başta 40 50 tane win le başlayan exe vardı hepsini sildim.Bu sefer windows yöneticisinden izlenimlerime göre virüs 5 dakikada bir işlemlerde çıkarken bu sefer 20 - 25 dakikada çıkıyor bunun nasıl yayılıp yerleştiğini bulmam gerekiyor.

Bu arada Herşeyi yeniden biçimlendirin demişsiniz D:\\ ' de hep windows a kurulması gereken dosyalar var.Bunun yanında kotada dolu yeniden indir diyenler için ve onun dışında önemli dosyalar var.Örneğin : Windows XP Service Pack 2 - Windows İnstaller 3.1 - .NET Framework 2.0 ... gibi dosyalar var toplasanız 300 mb ve kota aşılmış durumda
AsiL1990 : Virüsü izledim ve
C:\DOCUME~1\ADMINI~1\LOCALS~1\Temp\ klasörüne yükleniyor.İlk başta 40 50 tane win le başlayan exe vardı hepsini sildim.Bu sefer windows yöneticisinden izlenimlerime göre virüs 5 dakikada bir işlemlerde çıkarken bu sefer 20 - 25 dakikada çıkıyor bunun nasıl yayılıp yerleştiğini bulmam gerekiyor.

Bu arada Herşeyi yeniden biçimlendirin demişsiniz D:\\ ' de hep windows a kurulması gereken dosyalar var.Bunun yanında kotada dolu yeniden indir diyenler için ve onun dışında önemli dosyalar var.Örneğin : Windows XP Service Pack 2 - Windows İnstaller 3.1 - .NET Framework 2.0 ... gibi dosyalar var toplasanız 300 mb ve kota aşılmış durumda

Setuplarını , Programlarını Taratıp Yedekleyebilirsin ;) Yerel Disk D :asik2
kota doldu diyorsudna vericeğin en fazla extradan 3 ytl deymezmi sorunsuz bi pc için ?
3 ytl mi ?????* şakamı bu ? normal ödediğim miktar 29 ytl 46 ytl geldi bana 1,5 mb aştığım için
M-axis : 3 ytl mi ?????* şakamı bu ? normal ödediğim miktar 29 ytl 46 ytl geldi bana 1,5 mb aştığım için

Ben 2,5 aştım 57 geldi :D
Asil1990 öncelikle internetten özellikle güvenilir bir siteden ( www.download.com ) Hijack This programını indiriyoruz boyutu hatırladığım kadarıyla birkaç yüz kilobyte. Ardından scan diyoruz sana o sırada çalışan programları ve sildiğin halde tekrar çıkıyor ise regedit'den o satırı gösteriyor ( exenin ismi yazıyor) devreden çıkarmak istediğin exeleri seçip Fix Checked dediğinde seçtiğin programlar Pc den tamamen kaldırılıyor ve tabiki geri gelmesini ya da internetten senin bilgin olmadan indirilmesine sebep olan REGEDİT' teki satırı da siliyor.

temp dosyasına yerleşen virüsler genellikle Maillerden ve araştırmalarıma göre % 95 oranla USB Flash Disklerden bulaşıyor. Bu işlemi yapmanın ardından flash disk kullanıyorsan sıkı bir program ile taratmanı eğer elinde güzel bir antivirüs yazılımı yok ise de -------- https://virusscan.jotti.org/ --------------- adresinden usb diskinin içindeki verileri online olarak 20 Antivürüs programının birden taramasını sağlayabilirsin.

Yardımcı olabildi isem ne mutlu bana...

İyi günler.........
Şaka değil kota harici her 1gb 10 ytl olduguna göre 300mb ne eder ? :D 3ytl çoğu kezde başıma geldi 500mb aşmışım 34 ytl geldi 1gb aşmışım 39 ytl geldi
brave87 : Asil1990 öncelikle internetten özellikle güvenilir bir siteden ( www.download.com ) Hijack This programını indiriyoruz boyutu hatırladığım kadarıyla birkaç yüz kilobyte. Ardından scan diyoruz sana o sırada çalışan programları ve sildiğin halde tekrar çıkıyor ise regedit'den o satırı gösteriyor ( exenin ismi yazıyor) devreden çıkarmak istediğin exeleri seçip Fix Checked dediğinde seçtiğin programlar Pc den tamamen kaldırılıyor ve tabiki geri gelmesini ya da internetten senin bilgin olmadan indirilmesine sebep olan REGEDİT' teki satırı da siliyor.

temp dosyasına yerleşen virüsler genellikle Maillerden ve araştırmalarıma göre % 95 oranla USB Flash Disklerden bulaşıyor. Bu işlemi yapmanın ardından flash disk kullanıyorsan sıkı bir program ile taratmanı eğer elinde güzel bir antivirüs yazılımı yok ise de -------- https://virusscan.jotti.org/ --------------- adresinden usb diskinin içindeki verileri online olarak 20 Antivürüs programının birden taramasını sağlayabilirsin.

Yardımcı olabildi isem ne mutlu bana...

İyi günler.........

brave87 arkadaşım bende hijackthis yüklü ancak o exeler hijackthis te çıkmıyor ondan dolayı da fix yapamıyorum.Ve o exeler tempte farklı olarak türüyor.örneğin ben sildiğim winknnx.exe yse tekrar yüklendiğinde winrecpf.exe diye türüyor.Evet ben usb flash disk kullanıyorum.Ancak ondan bulaşması bence imkansız gibi gözüküyor çünkü hep ben bu flash diski kullanıyorum (format attığımda pcye yüklenmesi gereken dosyaları yüklüyorum ör: msn) yani virüs bulaşmadan önce hiç flaş disk takmadım.Format attım 1 ay geçti bu virüs çıktı.Ama mail evet bana boş bir mail ayrıca mailde 200-300 kişiye yollanmış.Çoklu yollanmış bir boş mesaj hemde en güvendiğim arkadaşımdan geldi.Konu da boş.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.